“Nişantaşı Üniversitesi” ne tahsis edilen yer konusu, bölgemiz açısından oldukça sevindirici. Ancak daha önce yaşadığımız olumsuz deneyimler vatandaşların kafasında bir soru işareti uyandırmıyor da değil doğrusu. (Bu yerin, 2022-23 Öğretim Yılına yetiştirilmesi şartıyla verilmiş olması tek tesellimiz!) Umarım bu defa umut ettiğimiz ve istediğimiz gibi olur her şey de, protokolü imzalayan yetkililerin mutluluğuna, gençlerimiz ve bizler de ortak oluruz.
“AB Eğitim Projelerimiz”den bazılarının onaylanması, güzel olduğu kadar gelecek için de umut verici bir haber. Silivri Belediyesi olarak kurumsal anlamda kendimizi bu yönde daha da geliştirip, çeşitli STK'larla işbirliği yapabilir; farklı konularda (çevre, sağlık, spor gibi…) bunlara benzer çeşitli projeler üretip, kentimize “artı bütçe yaratarak” daha çok katkı sağlayabiliriz.
“Elginkan Vakfı” ile birlikte yapılacak proje konusu mecliste uzun tartışmalara neden oldu. CHP'li Melih Yıldız'ın söylediği gibi, “Volkan Başkan, ipe un mu serdi?” Yoksa, Volkan Yılmaz'ın dile getirdiği gibi bu hizmet birileri tarafından mı engellendi? Hangi açıdan bakarsanız o tarafı haklı görmeniz mümkün. Ancak, konuyu dışarıdan izleyen sade bir vatandaş olarak Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a şu soruyu sormak isterim: “İ.B.B. ile bu projeyi birlikte yapacağınıza dair aranızda (tarih şartı konmamış) bir görüşme gerçekleştirmişsiniz; birlikte güzel işler yaptığınız İ.B.B. ile “köprüleri atmayıp” bir süre daha bekleseydiniz de, Elginkan Vakfı ile farklı bir proje yapıp, Silivri'mizin başka bir eksiğini giderseydiniz daha doğru bir yaklaşım olmaz mıydı? (Çünkü, kentimize yardım etmeye istekli böyle yardımsever sanayiciler pek kolay bulunmuyor!)
“Mobil Sıfır Atık Araçları”nın hizmete girmesi, çevre adına çok önemli ve sevindirici bir haber. Ayrıca, sokak aralarına dikilen ağaçlar da duyarlı vatandaşlarımızın gözünden kaçmıyor. Çevremizi korumak ve halkı bilinçlendirmek adına buna benzer projelerin daha da çoğalması en büyük dileğim. Yaşadığımız kenti güzelleştirmek adına hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Silivri Çevre Derneği yöneticisi ve Kent konseyi Çevre Komisyonu başkanı olarak, Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz' a çevreye duyarlılık anlamında gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum.
“Örnek Köy Projesi” Seymen için olduğu kadar, bölgemiz açısından da -herkese ilham verebilecek- oldukça önemli bir düşünce. Umarım hedeflenen süre içerisinde hayata geçirilir.
“Hafriyat Payları”ndan elde edilen %5'lik geliri, zarar gören köylere harcayacağını söyleyen Volkan Yılmaz' a katılmamak mümkün değil. Sanırım buna -adaletli düşünen- hiç kimsenin bir itirazı olamaz.
Umarım, 2022-2023 yılı, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın söylediği gibi “atılım ve yatırım yılı” olur. Silivri'yi koşulsuz seven her insanın bu sözleri desteklediğinden kesinlikle eminim.
Melih Yıldız'ın açık yüreklilikle dile getirdiği ve “samimi olan” tüm siyasilerin katılacağından kuşku duymadığım, “eksiklerimiz olabilir, eksikleri gidermekle yükümlüyüz” sözleri çok değerliydi.
Son söz olarak: Hizmet “hep birlikte” yapılır, kavga ederek yapılmaz.