Belediyeden Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım

Belediyeden Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım

6.09.2024 14:57:58

Silivri Belediye Meclisi oybirliği ile, Eylül ayı ikinci oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu'nun kararı ile Alibey, Selimpaşa, Gazitepe, Fener, Kadıköy, Değirmenköy, Ortaköy, Kavaklı, Büyükkılıçlı Bayan Basketbol, Beyciler Bayan Hentbol ve Çağrıbey Bayan Voleybol takımlarına 60.000 TL, Silivrispor Kulübü'ne amatör branşlarda kullanılmak üzere 750.000 TL yardım yapılmasına oy birliği ile karar verdi.
Silivri Belediye Meclisi, 02 Eylül 2024 tarihli toplantısında, amatör spor kulüplerine yapılacak nakdi yardımları Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale etmişti. Komisyonun yaptığı incelemeler sonucunda, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 14/b maddesi doğrultusunda amatör sporun teşvik edilmesi amacıyla kulüplere nakdi yardım yapılmasına karar verildi.
Silivri Amatör Spor Kulüpleri Derneği'nin 22 Ağustos 2024 tarihli dilekçesi üzerine başlatılan süreç, Silivri Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından titizlikle değerlendirildi. Komisyon, derneğin 15 Ağustos 2024 tarihli dilekçesindeki talepler doğrultusunda hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda, Silivri'de faaliyet gösteren 1. Amatör Lig kulüplerine ve diğer branşlara, 2024-2025 sezonu için nakdi destek sağlanması kararlaştırıldı.
AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 60'AR BİN TL, SİLİVRİSPOR'A 750 BİN TL YARDIM
Komisyon kararı ile Alibey, Selimpaşa, Gazitepe, Fener, Kadıköy, Değirmenköy, Ortaköy, Kavaklı, Büyükkılıçlı Bayan Basketbol, Beyciler Bayan Hentbol ve Çağrıbey Bayan Voleybol takımlarına 60.000 TL'lik destek sağlanırken, Silivrispor Kulübü'ne amatör branşlarda kullanılmak üzere 750.000 TL yardım yapılması oy birliği ile uygun görüldü.
Silivri Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı bu karar, sporun teşvik edilmesi ve ilçedeki gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirildi. Başkan Bora Balcıoğlu, amatör spor kulüplerinin desteklenmesinin sosyal ve kültürel kalkınmaya katkıda bulunacağını belirtti.

ÇAVDAR: SİLİVRİSPOR'U EKLEMEYİ BİZ ÖNERDİK

Silivri Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda amatör spor kulüplerine yapılacak nakdi yardımlar karara bağlanırken, AK Partili Meclis Üyesi Salim Çavdar konuyla ilgili söz alarak açıklamalarda bulundu. Salim Çavdar, komisyondaki görüşmelere değinerek şunları söyledi: "Amatör spor kulüplerine yardım yapılması amacıyla gündeme gelen bu madde üzerinde görüşmelerimiz sırasında, Cumhur İttifakı olarak biz AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi, Silivrispor'u da bu yardımların içine eklemeyi önerdik. Sezon başlamışken Silivrispor'un da ihtiyaçları olduğunu belirttik. Sağ olsun meclis üyelerimiz de hiç tereddüt etmeden destek oldular ve oy birliği ile Silivrispor'a 750.000 TL yardım yapılması kararlaştırıldı. Tüm meclis üyelerimize ve Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu'na teşekkür ediyorum."

Çavdar, ayrıca meclisi takip eden Silivrispor Kulüp Başkanı Nuri Çolakoğlu ve yönetimini de selamlayarak hoş geldiniz dedi. Önümüzdeki dönemde yapılacak yardımların devam edeceğini vurgulayan Çavdar, "Belediyemizin spor kulüplerine yardım hakkı, bir önceki yılın genel bütçe gelirlerinin %12'si kadar. Önümüzdeki aylarda da amatör spor kulüplerimize yapılacak yardımlar konusunda desteklerimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

Bu kararla birlikte, Silivri'deki spor kulüplerine verilen desteklerin gençlerin sportif faaliyetlere katılımını artıracağı ve amatör sporun gelişmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

BAŞKAN BALCIOĞLU'NDAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK MESAJI

Silivri Belediye Meclisi'nin amatör spor kulüplerine yönelik destek kararının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, sporun toplum üzerindeki önemine ve amatör spor kulüplerine verdikleri desteğe dikkat çekti. Balcıoğlu, özellikle amatör spor kulüplerinde yöneticilik yapmanın zorluklarına değinerek, bu kulüplerin gençleri spora yönlendirme ve kötü alışkanlıklardan uzak tutma noktasında önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı.

Başkan Balcıoğlu, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Spor kulüplerinde yöneticilik yapmak gerçekten zor, amatör spor kulüplerinde bu daha da zor. Tüm komisyon üyelerimizin bu konuda ne kadar hassas davrandığını biliyorum. Spor kulüplerimiz gençleri spora yönlendiriyor ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutma konusunda büyük bir görev üstleniyorlar. Amatör spor kulüplerinin bu ruhla çalıştığını görüyorum ve bu açıdan tüm yöneticilerimizi kutluyorum. Bizler de Silivri Belediyesi ve meclis üyeleri olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz."

Başkan Balcıoğlu, Silivrispor'un profesyonel bir kulüp olmasının önemini vurgulayarak, "Silivrispor'un profesyonel ligde yer alması, gençlerimize bir hayal ve hedef sunuyor. Gençler, bu kulübü bir örnek olarak alıp, sporda ilerlemek için çaba sarf ediyorlar. Bu noktada Silivrispor, diğer amatör kulüplere de ilham veriyor ve onları birleştirici bir rol üstleniyor. Bu sebeple tüm desteklerimizle yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Son olarak komisyon raporunun okunmasının ardından, Balcıoğlu, raporun kabul edilmesiyle birlikte spor kulüplerine sağlanan desteklerin gençlerin gelişimine ve topluma katkı sağlayacağını belirtti.

 

 

YORUM YAP