Belediyeden Araç Kiralama İhalesi Kararı

Belediyeden Araç Kiralama İhalesi Kararı

8.07.2024 11:54:11

Silivri Belediye Meclisi, 1 Temmuz 2024 tarihli toplantısında kurum hizmetlerinde kullanılan araçların kiralanmasına yönelik ihale kararını görüşerek onayladı. 

Buna göre Belediye tarafından 01.12.2024 - 31.12.2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan araç ve iş makinesi kiralama ihalesinin, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 67. maddesi doğrultusunda, bir yılı aşkın süreli olarak yapılması onaylandı.
Plan, Bütçe ve Hukuk Komisyonları tarafından yapılan incelemelerde, ihalenin uzun süreli yapılmasının belediye açısından daha ekonomik olacağı ve iş kalitesini artıracağı belirtildi. Ayrıca, her yıl ihale hazırlık sürecinin getirdiği mali yük, zaman ve iş gücü kaybının da önüne geçileceği vurgulandı.
Komisyon raporunda, ihalenin ilk mahalli idareler seçimlerini izleyen altıncı aya kadar sürecek şekilde tek bir ihale ile gerçekleştirilmesinin uygun bulunduğu ifade edildi. Bu karar, Silivri Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Araç Takip ve Kontrol Birimi tarafından gündeme getirildi.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, araç ve iş makinesi kiralama ihalesinin 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 67. maddesi kapsamında, gelecek yıllara yaygın hizmet olarak yapılması kararlaştırıldı.
Sevginar Sali

YORUM YAP