
Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu ve Trakya Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen “Bilim Söyleşileri” programında alanında uzman kişiler tarafından önemli bilgiler paylaşıldı.
Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu ve Trakya Üniversitesi işbirliği ile “Bilim Söyleşileri” programı gerçekleştirildi. Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulunda, 4 Nisan 2018 tarihinde, Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyeleri Prof.Dr. Çiler Kartal, Prof. Dr. Belgin Elipek, Doç. Dr. Utku Güner ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kaya'nın katılımları ile gerçekleştirilen program açılış konuşmalarıyla başladı ve gün boyunca devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı ve Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belgin Elipek ‘'Küresel İklim Değişikliği ve Suyun Önemi'', botanik anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Çiler Kartal ‘'Bitkilerin Renkli Dünyası'', hidrobiyoloji anabilim dalından Doç. Dr. Utku Güner ‘‘'Bilim Nedir?'', genel biyoloji anabilim dalından Doç. Dr. Burhan Şen ‘'Uzay ve Biz: Uluslararası Uzay İstasyonu''ve zooloji anabilim dalından Yrd. Doç. Dr. Mustafa KAYA ‘'Trakya'nın Önemli Kuş Alanları, Gala Gölü Milli Parkı, İğneada Longoz Milli Parkı''adlı konularda söyleşiler gerçekleştirildi. Ortaokul öğrencileri hem değerli bilim insanları ile tanıştı, hem de bilim ile ilgili alanında uzman kişilerden yeni ve önemli bilgiler edindiler.
Okul müdürü Mustafa Elibol, “Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz geniş kapsamlı bir programla doğayı, canlıları, evreni ilgilendiren konular hakkında yeni bilgiler öğrendik. Bilimsel söyleşi programımıza konuşmacı olarak katılan konuklarımıza sunumları ile öğrencilerimizin bilim dünyasına kazandırmak amacıyla bugün büyük bir adım attık. Bizleri kırmayarak okulumuza teşrif eden hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Bu konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, özellikle Trakya üniversitesi Fen fakültesi biyoloji bölümü bölüm başkanı Prof.Dr.Yılmaz Çamlıtepe'ye, Silivri Belediyesi ve Silivri İlçe Milli Eitim Müdürlüğüne, öğretmenim Aslıhan Dikmen ve okul –aile birliğimize ayrıca teşekkürlerimi sunarım.'' dedi.
Renginar SALİ