Binici: Hayvan Hakları için mücadelemizi gösterdik

Binici: Hayvan Hakları için mücadelemizi gösterdik

6.06.2024 09:19:19

HayFed'in Silivri Kolu ve Silivri Hayvan Haklarını Koruma grubu "Sihirli Kalpler" olarak hayvan haklarına yönelik mücadelelerini sürdürüyor. Bu kapsamda, hayvan katliamına karşı durmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Yenikapı Mitingi'ne katıldılar.

HayFed'in Silivri Kolu ve Silivri Hayvan Haklarını Koruma grubu adına açıklamada bulunan Selma Binici, “Mitinge katılımımızda bize ulaşım desteği sağlayan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'na teşekkür ediyoruz. Kendisi, daha önce Silivri Barınağı'nı bakım merkezi yapma sözünü vermişti. Bu sözün yerine getirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz ve hayvanlarımıza etrafı çevrili olmayan yaşam alanları oluşturulacağına dair umudumuzu koruyoruz.
Ayrıca, "kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat" ilkesine göre işlem yapılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu ilkenin hayata geçirilmesi, sokak hayvanlarının refahı açısından büyük önem taşımaktadır.
Silivri Belediyesi'nin, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine açık olmasını temenni ediyoruz. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun belirttiği sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bu kanun, hayvanların korunması ve refahının sağlanması için kritik bir öneme sahiptir” dedi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP