Bir ASM, üç 112 Acil Yardım İstansyonu

Bir ASM, üç 112 Acil Yardım İstansyonu

2.10.2023 13:01:31

Sağlıkta yeni yatırım programı hakkında bilgi veren Başkan Volkan Yılmaz, “Sadece ihtiyaca cevap vermek değil olağanüstü koşullarda sağlık hizmetinden gerektiği gibi faydalanmayı da göz önünde bulundurarak, alana yönelik çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi. Başkan Bey bir ASM ile üç 112 Acil Yardım İstasyonu yatırımlarını müjdeledi.YENİ MAHALLEDEKİ ASM TAMAMLANMAK ÜZERE (1)

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bir Aile Sağlık Merkezi ve üç 112 Acil Yardım İstasyonu ile ilçemizdeki sağlık hizmetlerine katkı sunmaya devam edeceklerini müjdeledi.yapılacak
FATİH MAHALLESİNE ASM
Çamlık Millet Bahçesi olarak projelendirilen alanda bulunan ve depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Sağlık Ocağı yerine Fatih Mahallesi'ne yeni bir Aile Sağlık Merkezi kazandıracaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Silivri Belediyesi'ne ait yerde merkezin inşasını bağışçı firma gerçekleştirdikten sonra 5 Hekimli ASM, Sağlık Bakanlığına devredilecek. Bağışçı marifetiyle hayata geçirilmesi planlanan yatırımla alakalı Başkan Volkan Yılmaz'ın, Ekim toplantısında meclisten protokol yetkisi talep etmesi bekleniyor.
ÜÇ 112 ACİL YARDIM MERKEZİ
Yılmaz ayrıca Değirmenköy, Beyciler ve Yeni Mahalle'de inşaatı tamamlanmak üzere olan ASM'nin yanına olmak üzere 3 tane 112 Acil Yardım Merkezi inşaatını gerçekleştireceklerini de sağlık yatırımları programı içerisinde beyan etti.
YENİ MAHALLEDEKİ ASM TAMAMLANMAK ÜZERE
Yeni Mahalle'de Haziran 2023'te temelleri atılan 7 aile hekimliği birimi ile yaklaşık 20.000 vatandaşımıza hizmet vermesi ve bölgedeki diğer sağlık hizmeti sunucularına düşen yükü azaltması hedeflenen yatırımda tamamlanmak üzere olan çalışmaları inceleyen Başkan Volkan Yılmaz, “Vatandaşlarımız buraları güzel günlerde kullansın inşallah dedi” dedi.
KAZANDIRILAN SAĞLIK YATIRIMLARI
Silivri Belediyesi bu dönem Gümüşyaka'da depreme dayanıksız sağlık ocağını yıktı ve yerine 4 hekimli, 350 metrekare büyüklüğünde; bahçesiyle, peyzajıyla ve oturma alanlarıyla bir ASM'yi bölgeye kazandırdı. Yine Piri Mehmet Paşa Mahallesinde deprem nedeniyle yıkılan bir ASM'yi 5 hekimli olarak yaptı. Kavaklı'da bir ASM ve 112 acil istasyonu inşa edildi. Büyükkılıçlı'da birçok noktaya kolayca ulaşabilecek bir 112 acil istasyonu inşa edildi. Akören, Kurfallı, Sayalar ve Fener'e içinde ebe evi olan sağlık yatırımları kazandırıldı. Başkan Yılmaz, sağlı yatırımlarında Silivri Belediyesi'ne omuz veren bağışçılara teşekkür ederken, “Normal şartlarda bile sağlık hizmeti çok hassas bir mesele. Bunun bir de afet durumundaki ihtiyaç halini düşünerek, iki kat daha tedbirli olmak durumundayız. Silivri'yi her türlü olumsuzluğa karşı hazır hale getirmek için her alanda çalışmalarımızı hassasiyetle yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
Sevginar Sali

YORUM YAP