Bitki Koruma Bayilik Sınavı duyurusu

Bitki Koruma Bayilik Sınavı duyurusu

29.08.2024 09:59:16

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Bitki Koruma Bayilik Sınavı hakkında duyuru yapıldı. 

Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik gereği, "Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yazılı Sınavı (2024 BKUBTS)" 24 Kasım 2024 Pazar günü, saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirilecek.
Sınav, Bakanlığın Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü (GKGM) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılacak. Sınav ilanı, başvurular başlamadan önce www.tarimorman.gov.tr internet adresinde yayımlanacak.
Sınava, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak koşuluyla aşağıdaki meslek gruplarından adaylar katılabilecek; Ziraat Mühendisi, Eczacı, Kimya Mühendisi, Kimyager, Orman Mühendisi, Orman Endüstri Mühendisi Bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş Tekniker veya Ziraat Teknisyenleri.
Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM'nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden bireysel olarak yapabilecekler. Başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgiye https://ais.osym.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Renginar SALİ

YORUM YAP