Silivri Belediyesi'nin Araçlar Amirliği, Park ve Bahçeler, Fen, Temizlik İşleri, Veterinerlik, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü birimlerinin hizmet vereceği Ek Hizmet Binası temel atma töreninde Başkan Volkan Yılmaz konuşmak için kürsüye gelirken kalabalık içinden bir ses “Bu ne abi iki günde bir temel atıyoruz!” diyerek hayret nidasıyla yükseldi…
Çetin Ceylan herkesin sesi oldu!
Bir yatırımın temeli atılırken iki tanesinin daha sözünü hayırseverden almış olma şerefine nail olan bir Belediye Başkanı olarak Volkan Yılmaz'ı ‘ne keser' bilmem ama bu yatırım hızı nefes kesiyor!
Yıllarca bir temel atma için beklemeye alışık olup bu durumu kanıksayanlar olarak bir haftada iki temel atmak, hem de bunun ‘kırk yılda bir'e mahsus olmaması; ne göz ardı edilecek, ne de taktir edilmeyecek bir marifet. Ee marifet de iltifata tâbidir… Yani; kişilerin başarıları takdir edildiği ve karşılığı verildiği müddetçe daha iyi sonuçlar elde edilir ve başarıların devamı sağlanır.
Silivri adına daha iyi sonuçlar istememek! Bu mümkün olan bir şey değil.
Alışık olmadığımız hız, sayı ve nitelikteki yatırımı da yoklukları gibi kanıksayacağız kuşkusuz. Bu kadar çok yapılması “Kolay demek” dedirtecek, yapılanlar ile yetinmeyip daha'sını isteyecek ve bekleyeceğiz.
Başkan Yılmaz, Silivri'ye fazlaca iyilik (görevden ötesi bu) ederken, kendine beklentiyi yükseltmek ile ilgili de bir ‘kötülük' yapıyor diğer yandan. Ayrıca kendine daha ne yaptığını; iki - üç günlük programına, hatta yüzüne bakan anlar da Silivri'ye çok şey kazandırdığı ve gerçekleşmesine vesile olma hususundaki iradesinin olağan üstü neticeleri ortada…
Silivri'deki bu yatırım çokluğu ve sıklığını konuşurken biriyle “Cumhurbaşkanımız da aynı şekilde ne yatırımlar yapıyor ama sıradanlaştığı için görülmüyor” deyip birkaç yatırım ile birlikte Çanakkale Köprüsü'nü örnek gösterdi…
Şimdi ben size Silivri'de yapılanların önemli bir diğer farkını anlatmaya çalışacağım… Öyle bir fark ki yapılan işin rengini tümden değiştirmeye muktedir.
Anaokulları, sağlık ocakları, kreşler, kentsel dönüşüm hamlesi, ek hizmet binalarının çok önemli bir kısmını Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz sponsorlar vasıtası ile hayata geçiriyor.
Bunları belediye bütçesi ile yapsa yine çok yerinde bir iş olurdu muhakkak da, süre gelen yatırımları karşılayacak bir bütçemizin olmasına imkan bulunmadığı da ortada. Var olan bütçe ile iş yapmaya bravo. Ama olmayan ‘yatırım bütçesi'ni yaratmak sıra dışı bir iş, nitelikli, ayrıcalıklı bir başarıdır!
Bu süreç içerisinde denk bütçeyi de aşıp, giderleri gelirlerin arkasında bırakmak, günümüz şartlarında, her ölümlüye, hele bir belediyeye hiç nasip olmayacak bir mucize sanıyorum.
Yani son açılıştan hareketle anlatmak gerekirse, yaklaşık 5.000 m2 kapalı, 2.000 metrekare açık ve 1.550 metrekare oturma alanı olmak üzere yaklaşık 8.500 metrekare alana inşa edilecek ek hizmet binasına yapacağı yatırım karşılığında bilmem kaç sene Silivri Belediyesi, Merdanoğlu İnşaat'a kira ödedikten sonra bina kendi mülkiyetine geçmeyecek! Merdanoğlu İnşaat taahhüt ettiği kısmı tamamladıktan sonra, şartsız şurtsuz ek hizmet binası Silivri Belediyesi'nin olacak!
Böyle bir destek çerçevesinde “isteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü” atasözüne sığınıp Başkan Yılmaz'dan ayrıcalık isteyenleri es geçemeyiz tabi de ‘çok beklerler' diyebiliriz sanıyorum. Pek vermesi yok çünkü, hele ihtiyaç sahipleri dururken ‘ayrıcalık' hem de ‘imtiyazlı çevreler'den gelen, hele bunu gözüne sokan taleplere yaklaşımını bugüne kadar görüp, duyduklarından tahmin etmeyenimiz kaldı mı?!
Uzun lafın kısası...
Hayırsever kavramıyla Silivri ilk kez tanışmıyor hatta oldukça aşinayız eğitim kurumlarından özellikle. Hadi ite kaka İBB ve Hükümet yatırımlarındaki yoksunluğumuzun giderildiği dönemler de olduğunu kabul edelim.
Silivri Belediyesi'ne hayırseverlerin bu denli ilgi gösterdiği, destek sunduğu, ki bu büyük ölçüde duyulan güven dışında bir şey ile zor izah edilir, kabul edelim ki hiç olmadı.
E keyfini çıkart Silivri...