Sevginar Sali

Bora Balcıoğlu doğrusunu yapıyor!

Silivri Belediyesi Ekim Meclisi 2. oturumunu Cuma günü gerçekleştirdi. İlkine nazaran epey fark vardı. İktidar meclis üyesi saflarındaki hareketlilik yabana atılacak cinsten değildi. İktidar meclis üyeleri konuştukça, muhalefet gücünün önemli bir kısmını bu alanda sarf etmek durumunda kaldı. Doğrudan Başkan Bey ile ilgilenmelerine de çok sıra gelmedi.
Bora Balcıoğlu, Cuma günkü meclis rahatlığı için birilerine teşekkür etmeyi düşünmeli.
Gelelim oturumun, muhalefetten Pazartesi günkü salvolarının devamı beklentisini yaratan gündem maddesine; Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. firması tarafından 34 KEV 402 plakalı, 2023 model Mercedes-Benz marka otomobilin belediyemize hibe edilmesinin görüşülmesi.
Muhalefetin, bir önceki oturumda ‘açlığını su içerek bastıran öğrenci'yle ilgili üzüntüsünü dile getiren Başkan Bey'den makam aracı lüksünden feragat etmesi beklentisi yerini bulmadı.
Beş yıl boyunca onlarca hizmet aracı hibesi kabul edip, 15. yıla dayanan makam aracını değiştirmeyi düşünmeyen Volkan Yılmaz'ı Balcıoğlu'nun örnek almamasını nasıl eleştirelim ki!?
MHP'nin söyledikleri de büyük ölçüde tam da bu noktada boşluğa düştü aslında. Balcıoğlu, özenle seçim skoruna işaret etmekten kaçınıyor Ekim meclislerinde (aylık hatırlatma seanslarına ara verdi anlaşılan). Makam aracını daha lüksü ile yenilemek yerine onlarca hizmet aracı alan anlayışın toplumsal ve siyasal karşılığı ne oldu? Tarihi hizmetlerle, örnek belediyecilikle seçimde tarihi farkla yenilmek!!!
Yereldeki durum bu şekilde, genel ulusal çerçevede şaşa ve gösterişin Everest'ini yaşatan AK Parti 22 yıldır iktidardayken Başkan Balcıoğlu'nun lüks makam aracı hakkından feragat etmesini savunamam. Deneyenler; Silivri Meclisindeki MHP ve AK Partililer de ikna edici olamadı doğal olarak.
MHP'nin muhalefetini dayandırdığı ikinci nokta temizlik işlerine araçların kiralanmasıydı. “Hizmet aracına ihtiyacımız varken, makam aracı hibesi yerine çöp kamyonu hibesi alın” dediler. Çöp ve temizlik işlerini ihale etmeksizin, ayrıca araç kiralamaksızın, satın alarak hem de borçlanmadan, hibeyle belediye bütçesini büyük bir yükten kurtararak gerçekleştirmenin önceki yönetime ne yararı oldu?! Bunun kıymeti bilindi mi?!
Başkan Bey'i bu durumda araç kiralayarak dolaylı yoldan çöp ve temizlik işlerini ‘ihale' etmesini, bütçeye yük bindirmesini neye dayanarak ve nasıl eleştireceğiz ki?!
MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın'ın önerilerini dinlerken içimden bir ses ‘Siz öyle yaptınız da ne oldu?' demeyi hiç kesmedi ne yazık ki! Genel siyasette CHP'nin AK Parti'ye yönlendirmeleri bir bakıma kabul görebilir (CHP çok uzun zamandır yetki alıp tavsiyelerinin sınavını sandıkta vermedi çünkü), ancak tüm doğrularıyla tarihi bir seçim yenilgisi yaşayan MHP'nin önerileri, Balcıoğlu'nu başkanlık makamına taşıyan seçim zaferine çarpıp tuzla buz oluyor.
Sandık sonucu kibrini dizginlemeyi başaran Bora Balcıoğlu, yakında iktidardan ötürü aynı duygularla hareket etmeyi benimseyecektir, hep öyle olur... Bu ara siyasi yorumlara dair en sık duyduğum tespit “Bugün seçim olsa aradaki fark kayboldu” ve daha ender olarak da “Volkan Yılmaz kalsaydı keşke”… Bu yorumları yapanların çoğunluğu Bora Balcıoğlu'nu destekleyenler. Söz konusu tepkiler, Bora Balcıoğlu'nun 4,5 sene daha Silivri Belediye Başkanı olduğu gerçeğini değiştirmez, etkilemez dahi. Ancak Balcıoğlu için yeni dönemde en önemli fark, artık sadece kendisini değil bütün Silivri'yi düşünmek zorunda olduğudur. Şimdiye kadar tatlı-sert, sevimlilikle atlattığı badirelerden daha çok ve büyükleri önüne çıkacak.
Allah yardımcısı olsun!

YORUM YAP