“Bozkurt Türklerin işaretidir”

“Bozkurt Türklerin işaretidir”

8.07.2024 11:52:10

Silivri Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı, Temmuz meclisi ikinci oturumunda yaptığı konuşmada UEFA'ya Bozkurt işareti hakkında açılan soruşturma nedeniyle eleştiri getirirken “Bu karar Türk Milletini rencide eder" diye uyardı.

Silivri Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı, Temmuz meclisinin ikinci oturumunda yaptığı konuşmada, Pençekilit Operasyonu'nda hayatını kaybeden Mehmetçiği anarak başladı ve A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti. Yazıcı, ayrıca Merih Demiral'ın yaptığı Bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.
YAZICI: ULUSUMUZUN BAŞI SAĞ OLSUN
Celalettin Yazıcı, konuşmasında şunları söyledi: "Sayın Başkan, kıymetli meclis üyeleri, kıymetli katılımcılar, hepinize saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Pençekilit Operasyonu'nda hayatını kaybeden Mehmetçiğimiz Cebrail Acar'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun."
“İNŞALLAH HOLLANDA KARŞISINDA DA MİLLİ TAKIMIMIZ GALİP GELİR”
"Ben de Milli Takımımızın elde ettiği başarılardan dolayı tebrik ediyorum. En son Avusturya'yı yendik ve cumartesi günü Hollanda'yla karşılaşacağız. İnşallah Milli Takımımız galip gelir."
“BOZKURT, TÜRKLERİN İŞARETİ”
"Merih Demiral'ın yaptığı Bozkurt işaretini Nazi sembolleriyle karıştırmak çok yanlış. Nazi sembolü, dünyada 60 milyon insanın ölümüne sebep olmuş bir partinin işaretidir. Bozkurt ise hiçbir siyasi partiye ait değildir, Türklerin kendi işaretidir. Bu işaret Göktürklerde, Uygurlarda ve Orhun alfabesinde de yer alır. Bir şiddeti, saldırıyı veya ırkçılığı içermeyen işarettir. Cumhuriyetin ilk yıllarında CHP'nin Cumhuriyet paralarında ve işaretlerinde de yer almış ve ırkçılıkla veya şiddetle bir araya gelmeyen bir semboldür. Dolayısıyla biz de Almanya'nın bu talebini kınıyoruz. Teşekkür ediyorum, sağ olun."
Celalettin Yazıcı'nın konularla ilgili açıklamaları, mecliste onay gördü.
Sevginar salİ

YORUM YAP