Bulut, Belediye eliyle güçlendirme önerdi

Bulut, Belediye eliyle güçlendirme önerdi

10.01.2024 11:16:24

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın canlı yayın konuğu olan CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Doruk Bulut, deprem önlemleri ve tarım ile sulu tarım üretimleri hakkında başlıklar açtı. 

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Doruk Bulut, yerel yönetim iddiasını destekleyen kentsel dönüşüm/güçlendirme ve ‘tarım arsası' tanımları üzerine açıklamalarda bulundu.
BULUT: KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HALKA ANLATMALIYIZ
İşte Bulut'un, Halk TV'de dikkat çektiği konu başlıkları: “Herkesin dilinde Silivri açıklarında yaşanması muhtemel deprem konusu var. Silivri'mizde 1999 öncesi %55 yapı stoğumuz söz konusu. Dolayısıyla büyükşehir belediyemiz eliyle hızlı tarama testinden binalarımızı geçirmeliyiz. Silivri'de yaklaşık 12.424 binamız hızlı tarama testinden geçmiş ve çok vahimdir ki bunların birçoğu sorunlu. Ülke ekonomisinin kötüye gittiği bu günlerde kentsel dönüşümle ilgili problemlerin çoğu bina malikleri arasında mali anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. Peki deprem gerçeğini Hatay üzerinden sıcağı sıcağına hissettiğimiz bugünlerde ne yapmalıyız? Kentsel dönüşüm hassasiyetini her eve hissettirmeliyiz. Yasaları anlatabilmeliyiz. Mali krizinin engel oluşturmasının ortadan kalkmasını sağlayabilmeliyiz.
“SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK GÜÇLENDİRME KONUSUNDA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”
Silivri'de önümüzdeki dönem yerel yönetimi ele geçirirsek, yani yerel seçimi kazanırsak ilk planımız Silivri Belediyesinin bir şirketi tamamen güçlendirme faaliyeti üzerine olacak. Kendi aralarında anlaşamayan malikler, kentsel dönüşümle ilgili yasaları hala içselleştirmemiş olan vatandaşlarımız ile ilgili Silivri Belediyesi elini taşın altına koyacak.
Silivri önemli bir tarım bölgesi ve İstanbul'un hemen yakınında muazzam bir imkan olabilir. Eğer kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde yapamıyorsak güçlendirebiliriz binalarımızı. Hatırlıyor musunuz? Kahramanmaraş depreminde 8 tane blok var bir tanesi güçlendirilmiş ayakta, yedisi yıkılmış. Biz de önümüzdeki dönem şunu arzu ediyoruz; Silivri Belediyesinin bir şirketi güçlendirme şirketi olsun. Vatandaşımız ekonomik krizdeyken biz onlara 12 ay taksitli, arkasında Silivri Belediyesinin gücünün olduğu, her vatandaşın da rahat şekilde binasını güçlendireceği bir fırsatı ortaya koyalım. Bu model üzerinde çalıştık. Piyasa şartlarına göre daha uygun maliyet ve arkasına Silivri Belediyesi'nin güvencesini alarak 12 taksitle, 18 ay taksitle tabut binalardan, riskli binalardan Silivri'mizin bir bölümünü kurtarabiliriz. Tabii ki öncelik kentsel dönüşüm ama kendi aralarında anlaşmazlıklardan kaynaklanan sorunlar olabiliyor ve deprem her an gelebilir.
“ZENGİN TOPRAKLARIN FAKİR İNSANLARI OLMAK İSTEMİYORUZ”
Silivri pandemi sonrasında tarımsal üretimde de çok önem kazandı. Deprem sonrası Hatay'da en büyük problem gıda tedarikiydi. Bizde bu tarım arazileri varken olası bir depremde elimizin altında bu ürünler üretilirken hızlı şekilde İstanbul'a ulaştırılması sağlanamaz mı?
Zengin toprakların fakir insanları olmak istemiyoruz. Betona inat, rezerv alanlara inat, Kanal İstanbul'a inat biz tarım topraklarını koruyarak ülkenin güçleneceğini düşünüyoruz. Yerel yönetimin tarım topraklarına sahip çıkmadaki en önemli kurum olduğunu da gayet iyi biliyoruz.
“TARIM ARSASI TANIMINI LİTERATÜRE GEÇİRECEĞİZ”
Silivri'de önümüzdeki dönem meclisi almış Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul Büyükşehir'i almış Ekrem İmamoğlu Başkanımızla neyi getireceğiz literatüre biliyor musunuz? Tarım arsası tanımını. Bu ne demek? Sanayi arsası var, konut arsası var neden tarım arsası yok? Tarım arsası yaparak neyi hedefleyeceğiz? Vatandaşımızın değerli olan bu tarım arsasını satmamasını ve tarımını yapmaya devam etmesini. Silivri'nin sulu tarım yapmasını ortaya koyacak, İSKİ ile beraber yapabileceğimiz tarım projeleri ve destekler geliştireceğiz.” Sevginar Sali

YORUM YAP