
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Silivri’de okul bahçelerindeki kapalı spor salonlarına bir yenisi daha ekleniyor. Çağrıbey Ortaokulu bahçesine yapılması daha önce planlanan ve okul bahçesinin yetersiz olması nedeniyle okulun bitişiğinde bulunan 48 Ada, 143 nolu Parselde bulunan 334.00 m2 arsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kamulaştırma yapılmayarak hak sahiplerinden pazarlık usulü ile satın alınarak Çağrıbey Ortaokulu kapalı spor sahası yapılması için çalışmalara başlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Abdulezel Paşa İlk ve Ortaokulu’nun açılışında Silivri’de üç okula; Çağrıbey Ortaokulu, Mimarsinan ve Nurullah Baldöktü İlk ve Ortaokullarına kapalı spor salonu yapımı sözü verdi. Mimarsinan ve Nurullah Baldöktü İlk ve Ortaokullarına kapalı spor salonları çalışmaları başlatıldı ancak Çağrıbey Ortaokulu’nda yer sorunu çözüm bekliyordu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topaş’a Silivri ziyaretinde "Çağrıbey Ortaokulu’nun kapalı spor salonunun yer sorunundan dolayı başlanamadığı iletilmişti. İBB Başkanı Kadir Topbaş okulun arkasında bulunan arsanın satın alınarak yapılması yönünde talimat verdi. Böylece burada bulunan 334m2 arsa, İstanbul büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak yer sorunu çözüldü. 25 Haziran 2014 tarihinde gerçekleşen satış işleminden sonra İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafında kapalı spor salonunun yapılması işlemlerine başlandı.
Haber Merkezi