Çalışkan’dan göçmenlere çağrı

Çalışkan’dan göçmenlere çağrı

6.06.2024 09:16:28

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı ve Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Silivri Temsilcisi Ercan Çalışkan, 9 Haziran Pazar günü yapılacak Bulgaristan ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde göçmenlere oy kullanma çağrısında bulundu.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı ve Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Silivri Temsilcisi Ercan Çalışkan, 9 Haziran Pazar günü yapılacak Bulgaristan ve Avrupa Parlamentosu seçimleri için Türkiye ve Silivri'deki çifte vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulundu.
Ercan Çalışkan, seçimlerin önemini vurgulayarak, Bulgaristan'daki Türklerin haklarını savunan HÖH Partisi'nin iktidara gelmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Çalışkan, açıklamasında şu noktalara dikkat çekti: “Bulgaristan vatandaşlığımızı koruyabilmek, Avrupa'da eşit vatandaşlık haklarımızı savunmak, Bulgaristan'daki mal varlıklarımızı, emeklilik haklarımızı ve akrabalarımızın haklarını korumak için desteğinizi bekliyoruz.
Ayrıca geçmişte Bulgaristan'dan göç etmiş soydaşlarımızın vatandaş olabilmeleri için oy kullanmak büyük önem taşıyor.”
Silivri ve çevresindeki çifte vatandaşların oy kullanma hakkına sahip olanlarını sandıklara yönlendirmelerini rica eden Çalışkan, demokratik haklarını kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.
Oy Kullanma Merkezi, 9 Haziran 2024 Pazar günü, Lions Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu, VEGA AVM Arkası olarak duyuruldu.
Buket KARAHIZIR

YORUM YAP