Çalışkan: Gençliği temsil etmek için aday adayı oldum

Çalışkan: Gençliği temsil etmek için aday adayı oldum

29.11.2023 11:10:56

CHP'nin meclis üyesi aday adayları arasında dikkat çeken genç isimlerden biri de İlker Çalışkan oldu. Gençleri siyasetten sonra mecliste de temsil etmek amacıyla başvuruda bulunduğunu belirten Çalışkan, “Beraber güzel işlere imza atmak için desteklerinizi bekliyorum” çağrısında bulundu.

İlker Çalışkan, 2024 yerel seçimlerine yönelik CHP'den meclis üyesi aday adaylığı başvurusunda bulunan genç isimler arasına adını yazdırdı.
CHP Silivri'nin aktif genç kadroları arasında dikkat çeken İlker Çalışkan, meclis üyesi aday adaylığı başvuru dosyasını İlçe Başkanı İbrahim Kömür'e teslim etti. Çalışkan, kendini ve meclis üyesi hedefine yönelik şunları söyledi: “2 Haziran 1997'de İstanbul Bakırköy'de doğdum. Değirmen köylü bir ailenin tek çocuğu olarak büyüdüm. İlk ve ortaöğrenimimi Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu'nda tamamladım. Lise eğitimimi ticarete olan ilgim sebebiyle açıktan tamamladım. 2016 yılında KOSGEB ve İŞKUR'un ortaklaşa başlattığı orta ölçekli işletme kursuna katılıp, katılım belgesi aldım. 21 Temmuz 2018'de, Cumhuriyet Halk Partisi aracılığıyla tanıştığım Çağla Çalışkan ile evlendim. 2019 yılında Silivri'de faaliyet gösteren Mega Country Kır Bahçesi ve Düğün Salonlarının ortağı oldum. Aynı dönemde, babamın 1987-2019 yılları arasında işlettiği Silivri Sanayi'deki oto döşeme dükkanının işletmesini devam ettirmekteyim. Siyasi ilgim genç yaşlarımdan beri var. 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne resmi üye oldum. Aynı yıl yerel seçimlerde sandık kurulu üyeliği görevini üstlendim ve İstanbul Gönüllüleri adlı projede yer alarak teşekkür belgesi aldım. 2019'da Cumhuriyet Halk Partisi Silivri ilçe delegesi olarak da görev yaptım. Aynı zamanda 2020 yılından bu yana Silivri Atatürkçü Düşünce Derneği'nde aktif üyeliğim devam etmektedir.
Atatürk'ün çağdaş ve demokratik ideallerinden ilham alarak, gençlerin siyasette daha fazla söz sahibi olması için çaba sarf ediyorum. Silivri'nin enerjisini ve gençliğinin potansiyelini temsil etmek amacıyla aday adayı oldum. Bu yolculukta, sizin desteklerinizle birlikte; şehrimizi daha yaşanabilir, dinamik ve katılımcı kılmak için çaba harcayacağım. Beraber güzel işlere imza atmak için desteklerinizi bekliyorum.”
Buket KARAHIZIR

YORUM YAP