Ferhan Tezcan

Çamaşır sepetindeki hoca!

Bir Konferans ligi (2022 Roma) bir Avrupa ligi (2017 Manchester United) iki Şampiyonlar ligi (2004 Porto -2010 İnter) bir UEFA kupası (2003 Porto) UEFA Süper kupa (1998 Barcelona), bir UEFA Kupa galipleri kupası (1997 Barcelona) bir İspanya La Lıga (2012 Real Madrid) iki İtalya Serıe A (2009 Inter 2010 Inter) üç Peremier Lig (2005 Chelsea -2006 Chelsea- 2015 Chelsea) Portekiz ligi (2003 Porto - 2004 Porto)

Bunların hepsini toplasanız 15 tane hoca ancak eder. Belki 20. Ama bunlar sadece bir tek hocadan çıkma kupalardır. Yani Jose Morınho'dan.
Dünya futbolunda herkese nasip olmayacak bir başarıdan söz ediyoruz. Fenerbahçe'nin başına geçen Jose Mourınho'dan.
Futbola tercüman olarak başlayıp sonra da dünyanın en önemli dört büyük liginde şampiyonluklar kazanmış bir hocadan söz ediyoruz. O hoca ki bir İngiltere hikayesi ile adeta efsaneleşmiş bir kişilik.
Chelsea'yi çalıştırırken İngiliz hakemleriyle pek arası iyi değil. Sık sık da kırmızı kart görüp oyundan atılıyor. Ancak olağanüstü bir hırsla bu günlere gelen Mourınho kolay kolay pes edecek değil.
Hemen malzemeciyi ayarlıyor ve kirli çamaşır sepetinde iki kez soyunma odasına getiriliyor. Kimseler de görmüyor. Chelesa'de olan bu konuyu da açıklayan Porto ve Chelsea'dan talebesi Maniche.
Mourınho İngiltere'de İspanya'da ve İtalya'da büyük takımlarla büyük şampiyonluklar yaşadı.
Fenerbahçe yeni gözdesi. Tam 12,5 milyon Euro görünen rakama Sarı Lacivertli takımın başına geçti. İşi diğer liglere göre zor değil. Ama bir başka zor tarafı ise Türkiye'de herkesin işine karışması. Mourınho işine karıştırır mı? Tabi ki hayır.
Ama başkan iki beraberlikte acaba durur mu? Başkanı dinler mi?
Mourınho'nun zor mizaçlı bir adam olduğu kesin. Ama yazının başından okudunuz. Böyle bir kariyer ve başarıya kim sahip olabilir.
O da Mourınho olur.
Ama ya diğerleri.
Onu da sezon içerisinde göreceğiz

Hoşça kalın

YORUM YAP