“Çamur at izi kalsın siyaseti yapanlar çamurun içinde bir dursun…”

“Çamur at izi kalsın siyaseti yapanlar çamurun içinde bir dursun…”

19.08.2022 14:57:50

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çanta'da Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım töreninde tarım çalışmalarını eleştirenlere meydan okudu.299314547_630557665098903_8081050777230979842_n299183298_630557998432203_3182962239297027717_n

Silivri Belediyesinin Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında, Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni Perşembe günü Çanta Mahallesi'nde düzenlendi.

Törene Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.299337548_630557661765570_2380744410901698275_n299829457_630558035098866_1661649219761483531_n

ŞAHİN, MAHALLESİ ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış konuşması Sancaktepe Mahallesi Muhtarı Hayrettin Şahin tarafından yapıldı. Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Başkanım, çiftçilik ve hayvancılık yapan vatandaşlarımıza tarımsal desteklemelerle can suyu olan Silivri Belediyemiz ülke genelinde öncülük etmekte. Çiftçilerimize ve hayvancılarımıza yapmış olduğunuz desteklerden dolayı mahallemiz adına teşekkür ederim.”

SUSULU: ÜLKE TARIMINA DAHA FAZLA KATKI SUNACAĞIMIZA İNANIYORUM

Balaban Mahallesi Muhtarı Hasan Susulu, törende şöyle konuştu: “Belediye Başkanımızın “Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz” cümlesiyle özetlediği, bölge çiftçimizin her daim yanında olduğu, samimi bir şekilde ortaya koyduğu çalışmalarından birine daha ev sahipliği yapmaktayız. “Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz” sloganına istinaden her geçen gün artan bir ivmeyle Çanta bölgesi olarak ülke tarımına daha fazla katkı sunacağımıza inanıyorum. Çok daha güzel projelerde yine mahallemizin meydanında buluşmak üzere.”

YILMAZ: PAŞA OLMAYA DEĞİL 7/24 ÇALIŞARAK HİZMETKAR OLMAYA GELDİK!

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çantalılara seslenerek üretimin desteklenmesi gerektiğini öneminden bahsetti. Göreve geldikleri günden beri Silivri'yi bütüncül bir anlayışla yönetmekten yana oldukları, paşa olmaya değil 7/24 çalışarak hizmetkar olmaya geldiklerini, “Silivri için üretmeye, Türkiye için geliştirmeye” sloganıyla yola çıktıklarını ifade etti.

2019 Yılında göreve geldiklerinde, tarımdan, çiftçiden, üretimden bahsettiklerinde bıyık altından gülenlerin “Tarım mı kaldı, hayvancılık mı kaldı? Başkan saman dağıtmak sana mı kaldı? Türk tarımını sen mi kurtaracaksın? Yerli, milli tohum da neymiş?” demesine rağmen, gıda tedariki öneminin ortaya çıkmadan yola koyulduklarını paylaştı.
Tarım Müdürlüğü mesai arkadaşlarıyla “Büyük ufuklara atılan ilk adımı Silivri'nin kaderini değiştireceğine inandığımız için var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” diyen Başkan Yılmaz, göreve geldiklerinde, Silivri Belediyesinin envanterinde yer alan ekili dikili arazileri araştırdıklarını, 20 dönümü geçmeyen demo şeklinde bir üretimin dışında bir şey bulamadıklarını söyledi. “Fotoğrafı çek, kitapçığa koy, Silivri'de tarımla iştigal ediliyor” algısının kamuoyuyla paylaşıldığını anlattı. Silivri kamuoyunun binlerce dönüm arazisinin, bir kısmının ekili olduğundan Belediyenin haberinin olmadığından, kira alınmadığını anlattı.

Silivri Belediyesinin kendi dönemlerinde 300 dönümle başlayan ekim çalışmalarının, 3 bin 600 dönüme ulaşarak zirai faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, diğer belediyelerin merak edip bu çalışmalar hakkında bilgi almak üzere geldiklerini dile getirdi.

“SİLİVRİ BELEDİYESİNİN ÇOK ARAZİSİ VAR AMA EKİLMEYENİ YOK”

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Birtakım arkadaşlar Silivri Belediyesinin ne kadar arazisinin olduğunu ve ne kadar üretim yapıldığını soruyor. 10 Yıl boyunca yöneten arkadaşlar Silivri Belediyesinin ne kadar arazisinin olduğunu öğrenmemişse 3 yılda benim öğretmemi mi bekliyorlar? 10 Yılda öğrenememişsin, öğrenmişsin işine gelmemiş. Şimdi kamuoyunu kirletme, çamur at izi kalsın mantığıyla Silivri Belediyesine soru yöneltiyorlar. Silivri Belediyesinin çok arazisi var ama ekilmeyen dikilmeyeni yok. Fakirle fukarayla geliri paylaşılmayan arazisi yok.”

“YAPTIĞIMIZ DESTEKLERİN HER YIL ÜSTÜNE KOYA KOYA, ÜRÜNLERİ ÇEŞİTLENDİREREK GERÇEKLEŞTİRDİK”

Yılmaz açıklamalarına şöyle devam etti: “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzde bu çalışmaları yaptıktan sonra bu yıl 3 bin 600 dönüm arazinin 1500 dönümünde yerli, milli ve sertifikalı arpa tohumu ektik. Bugün Çanta Mahallemizde 100'ü geçkin çiftçimize 200'er kiloluk dilimlerle 20 ton arpayı bugün sizlerle paylaşacağız. Arpa tohumunun bir kilosu bugün 16.5 TL. Biz 330 bin TL'ye yakın tohum desteği veriyoruz. Tohum Sistiva ilacıyla ilaçlanmış. Sırf ilaçlama maliyeti 20 bin TL.

Yaptığımız desteklerin her yıl üstüne koya koya, ürünleri çeşitlendirerek; yerli ve milli sertifikalı arpa, saman, yem bezelyesi, fide, silajlık mısır dağıttık.

Katı Gübre Serpme Makinesi satın aldık. Silivri Belediyesini aradığınızda, tek kuruş para talep etmeden gübrenizi alıp, taban gübresi olarak atmak istediğiniz tarlanız varsa oraya atıyor.

“TARIM DESTEKLERİNİN ARTMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”
Hayvancıya destek vermeye devam edeceğiz. Bizim desteklerimiz var. İBB'nin destekleri var. Tarım Bakanlığımızın destekleri var. Desteklerin artması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.
Üretimden vazgeçmeyeceğiz. Muhtarıma sordum, geçen yıl 70, bu yıl 100 çiftçiye tohum dağıtacağız. Dağıttığımız 200 kg arpayla 10 dönüm arpa ekilecek. Silivri'de geçen yıl dağıttığımız arpayla 30 bin dönüm yerli, milli, sertifikalı tohumluk arpa ekildi. Bundan elde ettiğimiz ürünler ülke ekonomisine, gıda tedarik zincirine destek oluyor.

“SİZE ÜRETİMLE, YATIRIMLA GELMEK İSTİYORUZ”

İş üretmemiz ve çok çalışmamız lazım. Size üretimle, yatırımla gelmek istiyoruz. Çanta'nın eksiklerini yaparak gelmek istiyoruz. Sizinle öyle buluşmak istiyoruz.”

“BELEDİYELER İÇİN HAYAL OLAN BİR MALİ YAPIYA KAVUŞTUK”

Tarım desteklerinin yanı sıra Silivri Belediyesi'nin mali yapısını yatırım ve hizmet iddiasına adres gösteren Yılmaz, “Belediyeyi 300 Milyon borçla devraldık. Şuan 250 Milyon'a yakın borç ödendi. Kasasında parası var, üretiyor. Sırf 200 Milyon devletine vergi borcu vardı. Bu belediye çalıştırdığı işçinin SSK primini ödeyemiyordu. Geçmiş vergi borçlarını ödediğimiz gibi her ay günü gününe devletimize SSK primimizi, stopajımızı, vergimizi öder haline geldik. Silivri Belediyesi, İstanbul'da, Türkiye'de mali dengeleri oturtan bir belediye. Bütçe fazlası verdik. Tek kuruş kredi kullanmadık. Gelirimiz giderimizden fazla. Bu belediyeler için hayal.”

“SİYASETTEKİ YARIŞ HİZMETTE OLSUN”

İstanbul'da çöpünü toplayan ilk belediye olduklarını da paylaşan Yılmaz, yaptıkları tasarruftan bahsetti. “Çetelere geçit yok, Silivri Belediyesi halkın belediyesi” şeklinde konuşan Başkan, sözlerine şöyle devam etti: “Siyaset güzel şey ama her rekabetin bir adabı, usulü olmalı. Siyaset her şey değil. Burada doğduk, burada büyüdük. Bir birimizin yüzüne bakacağız. Bir birimizin düğününe, cenazesine gideceğiz. Yalnızca çamur atalım diye siyaset yapmayacağız. Siyasette yarış yapacağız ama yarış hizmette olacak.”

“CHP'NİN KURULUŞ FELSEFESİNE DÖNMESİNİ HERKESTEN ÇOK İSTİYORUM”

“Kökü Cumhuriyete, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e dayanan, kuruluş felsefesinde Cumhuriyetin temel ilkeleri olan CHP ve ona oy veren çok kıymetli insanlarımız var...”  diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yılmaz,: “CHP'ye oy veren tüm vatandaşlara saygı duyuyorum. CHP'nin kuruluş felsefesine dönmesini herkesten çok istiyorum. Güçlü bir CHP'ye bu ülkede her zaman ihtiyaç var. Bu ilkelerden vazgeçip koltuk uğruna Çiftçiye Destek Projesi kapsamında yaptığımız çalışmaları gölgelemek, “daha iyisini yapacağız” demeden çamur at izi kalsın anlayışı ile hareket etmek dünyadaki en büyük insafsızlık. Emeğe, çiftçiye, alın terine de haksızlık…

“İNSAFINIZ BU KADAR MI KURUDU?”

Siyaseten konuşmuyorum. CHP İlçe Başkanının yapmış olduğu basın açıklamasında, bir vatandaşın CİMER'e şikayetini referans olarak kullanıp mesai arkadaşlarımı tohumlarla ilgili hırsızlık yapmakla itham ediyor. Bir dilekçeyi dayanak alıp araştırmadan böyle bir suçlama ile bizi karşı karşıya bırakıyorlar. Peki adama sormazlar mı Silivri Belediyesinde senin 13 tane meclis üyen yok mu? Her yıl yaptığımız iş ve işlemler bu mecliste kurulan Denetim Komisyonunda denetlenir. CHP'li meclis üyesinin imzası var. Madem böyle bir şey vardı neden Denetim Komisyonu'nda şerh düşmediniz? Ayıptır, günahtır, vicdansızlıktır. Alın terine, emeğe, çabaya vicdanınız ve insafınız bu kadar mı kurudu?

Mesai arkadaşlarımın her birinin bir ailesi var. Komşusunun yüzüne bakıyor, evine geldiğinde ailesinin yüzüne bakıyor. Yöneltilen suçlamaları ispat etmeyen şerefsizdir, namussuzdur. Bu mevzu burada kalmayacak, farklı mecralara taşınacak. İddia makamı ispat edecek. İspat edemezse bütün mesai arkadaşlarımdan ve ailelerinden özür dileyecek” dedi. 

“BİZ SÖZ VERİP ARKASINI DÖNENLERDEN OLMADIK, SÖZÜNÜ TUTANLARDAN OLDUK”

“Biz söz verip arkasını dönenlerden, kaçanlardan olmadık, söz verip sözünü tutanlardan olduk” şeklinde konuşan Yılmaz, “Düştükleri çamurun içinden bize ulaşmalarına imkan yok. Tertemiz yolumuza devam edeceğiz. ‘Çiftçi ve köylü için canımız feda olsun' demeye devam edeceğiz. Üretmeye devam edeceğiz. Mesai arkadaşlarıma içi boş iftira atmaya kimsenin gücü yetmez” dedi.

“BURADA HAVA GAZI DAĞITMIYORUZ, 20 TON YERLİ, MİLLİ, SERTİFİKALI ARPA TOHUMU DAĞITIYORUZ”

“Silivri merkezde istedikleri mecrada bu konuyu tartışacağız. Öyle iftira atıp kaçmak yok! Yakanızı bırakmayacağız. Onları Çanta kahvehanesine de davet edeceğiz. Beraber oturacağız” diyen Başkan, “İddianın sahibi mış'la miş'le değil, belgeyle anlatacak. Ben de belgeleriyle, üretilen ürünle, fabrikaya giden çıkan kantar fişiyle, irsaliyesiyle, dağıtılan tohumla anlatacağım. Burada hava gazı dağıtmıyoruz, 20 ton yerli, milli, sertifikalı arpa tohumu dağıtıyoruz. Bunların içinde tohum, emek, alın teri, iyi niyet var” şeklinde görüşlerini yansıtmayı sürdürdü.

“ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIĞIYLA SİYASET YAPANLAR ÇAMURUN İÇİNDE ŞÖYLE BİR DURSUN…”

“Kimse, iyi bir şeyler yapmak için halis olarak yola çıkanlara, çalışanlara, onları yollarından döndürmek için çamur atma sevdasına girmesin. Daha iyisini yapsınlar” şeklinde konuşan Başkan Bey, “İBB ellerinde, daha güzelini yapsınlar. Tarım Bakanlığınız daha ilerisini yapsınlar. Ellerini, kollarını bağlayan yok. Ben bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak mutlu olurum. Teşekkür ederim. Çamur at izi kalsın mantığıyla siyaset yapanlar çamurun içinde şöyle bir dursun. Biz tertemiz emin adımlarla yolumuza sizinle el ele tutuşarak, gönül gönüle devam edeceğiz” şeklinde iddiasını sürdürdü.

ÇANTA'YA YAPILACAK ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Bölgeye yapılan hizmetler ve planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, “Çanta'ya 10 bin ton asfalt döktük, yol ve kaldırımlarını, aydınlatmalarını yaptık. Bir mesire alanı da yapacağız. Muhtarlarımızın talebi üzerine, düğün programları nedeniyle parkın yapımını Ekim ayına erteledik. Hiç merak etmeyin Çanta'yı ve yapacağımız hizmetleri tanıyamayacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum.”299387778_630558038432199_2492560991816568803_nBaşkan Yılmaz Çantalı vatandaşlarla kaynaştı (2)

 Sevginar SALİ                                      

 

 

YORUM YAP