Çatalcaspor intihar etti 0-1

Çatalcaspor intihar etti 0-1

25.09.2023 09:14:28

TFF 3.Lig 4.Grupta oynanan maçta Çatalcaspor kendi sahasında ve seyircisi önünde Bursa Yıldırım önünde iyi bir mücadele ortaya koymasına rağmen santrası yapılmayan bir golle sahadan 1-0 yenik ayrılarak hem bu sezon ilk yenilgisiyle tanıştı hem de geçen yıldan devam eden 12 maçlık yenilmezlik unvanını kaybetti.

İzzettin Stadı'nda oynanan maça iki takım da kontrollü bir oyun anlayışıyla başladı. İlk yarı boyunca rakip kalede daha etkili bir Çatalcaspor izledik. Sarı kırmızılar özellikle orta sahada topsuz oyunda rakibine üstünlük sağlayarak oyunu rakip sahaya yıktı. İkinci bölgedeki etkili oyununu üçüncü bölgeye taşıyamayan ev sahibi ekip ilk yarı boyunca rakip kaleyi tehdit edemedi. Konuk ekip ise ilk yarı boyunca kontratak bir oyun ortaya koyarak zaman zaman da rakip kalede etkili oldu. Bu pozisyonlarda da kaleci Barış Başkan kalesinde devleşince konuk ekip de bu fırsatlardan boş dönmek zorunda kaldı. İkinci yarıyla birlikte yine aynı oyunu izledik. Çatalcaspor topa daha çok sahip olmasına rağmen bunu bir türlü üretkenliğe çeviremedi. Sakatlığı nedeniyle bu maçta orta sahadaki yerini alamayan İsmet Yazgan'ın yokluğuna rağmen kaptan Murat Yılmaz 90 dakika boyunca adeta üç kişilik mücadele ortaya koyarak takımı oyunun içinde tutan isim olarak ön plana çıktı. Takım savunmasına müthiş bir destek veren deneyimli ön libero maç boyunca da kazandığı topları olumlu kullanarak hem topsuz hem de toplu oyunda sivrilen isim oldu. Maçın son bölümlerinde iki takım da beraberliğe razı bir görüntü ortaya koyarken Bursa Yıldırım'ın 90+6. Dakikada geliştirdiği kontratakta Çatalcaspor savunması eksik adamla yakalandı. Pozisyonda rakip forvetlere ikiye bir yakalanan Fatih Balata ilk pozisyonda dengesini kaybederek kayarken ayağa kalkıp ikinci pozisyonda da rakibe müdahale edip pozisyonu sonlandıramayınca Burak Osman Gençal'dan maçın skorunu belirleyen gol geldi: 0-1. Pozisyonda iki oyuncuya da müdahale etmeyerek izleyen Fatih Balata gole adeta eşlik ederken Çatalcaspor savunmasının maç boyunca yaptığı tek hatayı da Bursa Yıldırım cezalandırarak santrası olmayan bir golle 3 puanın sahibi oldu.

MURAT YILMAZ İNANILMAZ OYNADI
Çatalcaspor takım kaptanı Murat Yılmaz sakatlıktan yeni çıktığı maçta Bursa Yıldırım önünde 90 dakika boyunca maçın en çok öne çıkan ismi oldu. Rakiplerle girdiği ikili mücadelelerin büyük bölümünü kazanan Murat Yılmaz adeta üç kişilik mücadele etti. Son dakikaya kadar savunmaya kadar gelerek top çıkaran, orta sahada rakibe adeta nefes aldırmayan deneyimli ön libero maç boyunca da Çatalcaspor'un bütün ataklarını da yönlendiren isim oldu. Murat Yılmaz tribünlerden büyük övgü alırken tribünler maçtan sonra kaptanlarını alkışlayarak mücadelesi için kutladı. Maç boyunca yaptığı tek hatayla sahadan yenik ayrılan Çatalcaspor bu sonuçla da geçtiğimiz yıldan başlayan 12 maçlık yenilmezlik serisini de İzzettin Stadı'nda bırakmış oldu.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

YORUM YAP