Çavdar’dan İSKİ’li misilleme

Çavdar’dan İSKİ’li misilleme

8.07.2024 11:18:06

CHP'li Murat Okan'ın Gümüşyaka'daki D-100 Karayolu ile ilgili battı çıktı talebini mecliste dile getirmesi üzerine söz alan AK Partili Salim Çavdar, iktidar temsilcileri olarak bu hususun takibini yapacaklarını belirtti ve şu hatırlatmayı yaptı: “Gümüşyaka'da arıtma ile ilgili bir ihtiyaç var. 5 yıldır orada denize kanalizasyon akıyor arkadaşlar ve İSKİ maalesef bu yatırımı yapmıyor."

CHP'li Meclis Üyesi Murat Okan'ın Gümüşyaka'da Karayolları Genel Müdürlüğü'ne atıfta bulunarak dile getirdiği battı-çıktı yatırım ihtiyacına, AK Partili Meclis Üyesi Salim Çavdar farklı bir perspektiften yaklaşarak, aynı bölgede İSKİ'nin yıllardır ihmal ettiği çalışmayı gündeme taşıdı.
ÇAVDAR: 5 YILDIR GÜMÜŞYAKA'DA DENİZE KANALİZASYON AKIYOR İSKİ ARITMA YAPMIYOR
Çavdar, Temmuz meclisinde söz alarak Okan'ın konuşmasına istinaden şunları söyledi: "Ben Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Murat Bey az evvel Gümüşyaka'da battı çıktığıyla ilgili bir atıfta bulundu, orada bir ihtiyaç var. Evet, orada bir ihtiyaç olabilir ve bunu ilgilileriyle, Karayolları Genel Müdürlüğüyle tabii ki iktidar partisini temsilen biz de takibini yapalım. Fakat bunun öncesinde 5 yıldır ara ara bu mecliste de ifade ettiğimiz, büyükşehir meclisinde de sizlerin İBB meclis üyelerimizin dile getirdiği Gümüşyaka'da arıtma ile ilgili bir ihtiyaç var. 5 yıldır orada denize kanalizasyon akıyor arkadaşlar ve İSKİ maalesef bu yatırımı yapmıyor."
Çavdar, Gümüşyaka'daki deniz kirliliğine dikkat çekerek, "Meclisin başında Başkan Bey söyledi Kumluk'a mavi bayrak aldık, ne güzel, bununla gurur duyuyoruz ama aynı değerlendirmeyi bir de Gümüşyaka'da yapalım. Bakın orada da insanlarımız denize giriyor ve halk sağlığını tehdit eden boyutta oradaki denizin durumu. 5 yıldır biz bunu istiyoruz, İSKİ bir yatırım yapacak ama bir türlü ha bugün ha yarın başladı başlıyor, maalesef bir arpa boyu yol alamadık. Ben bunun da önce ele alınması gerektiğini hatırlatmak için söz aldım" ifadelerini kullandı.
Çavdar, Karayolları Genel Müdürlüğü ile ilgili konuyu da iktidar partisi olarak takip edeceklerini belirtti ve Okan'a hatırlatması için teşekkür etti.
Sevginar Sali

YORUM YAP