Çavdar: Hatadan dönmek erdemdir

Çavdar: Hatadan dönmek erdemdir

28.05.2024 16:07:18

Volkan Yılmaz'ın döneminde kadınlar için Selimpaşa'da özel olarak oluşturulan plaj uygulamasının iptal edilmesine halktan gelen itirazlara AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, Başkan Bora Balcıoğlu'na çağrıda bulunarak, muhalefet adına ses oldu.site_5
Volkan Yılmaz'ın talep üzerine Selimpaşa'da oluşturduğu kadınlar plajı uygulaması Silivri Belediyesi'nin yeni yönetimi tarafından iptal edildi. Bunun üzerine tıpkı plaj oluşturulurken yükselen karşıt görüşler gibi kapatılırken de tepkiler geldi.
BALCIOĞLU: KAMU YARARI DÜŞÜNEREK BÖYLE BİR KARAR ALDIK
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, uygulamanın iptal kararını Selimpaşalı kadınların talebi üzerine aldıklarını açıklarken, “Burası İstanbul'un tek kadın plajı olduğu için İstanbul'un her yerinden insanlar geliyordu. Selimpaşa'daki yerel insanlarımız, Selimpaşa sakinleri olan kadınlar faydalanamıyordu. Kamu yararı düşünerek böyle bir karar aldık” dedi.
ÇAVDAR: HANIMEFENDİLERE HİZMET VEREN GÜZİDE BİR ALAN
Halktan yükselen tepkiler üzerine İBB ve Silivri AK Parti Meclis Üyesi Salim Çavdar, kapatılan Selimpaşa Kadınlar Plajı hakkında Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'na bir çağrıda bulundu. Çavdar, plajdan yaptığı görüntülü paylaşımında şu ifadelerine yer verdi: “Şu anda İstanbul'un ilk ve tek Kadınlar Plajı olan Selimpaşa Mahalle'mizde hizmet veren noktasındayız. Burası 2022 yılında o dönemki Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz tarafından hizmete açıldı. Sadece hanımefendilere hizmet veren bir plaj özelliğinde. Görmüş olduğunuz alanda WC'leri, duşları, giyinme alanları, kumsalda tamamen ücretsiz sunulan şezlong ve şemsiyelerle hanımefendilerin hizmet aldığı güzide bir alan.
“TALEP ÇOK FAZLA OLDUĞU VE KARŞILAYAMADIKLARI İÇİN TAHLİYE EDİYORLAR”
Maalesef Silivri Belediyesi tarafından burası sökülmeye başlandı. Bu alanın çok fazla talep gördüğü gerekçesiyle Silivri Belediyesi tarafından tahliye ediliyor. Evet yanlış duymadınız “talep çok fazla olduğu” ve bu talebi karşılayamadıkları için kamu yararını gözettiklerini ifade ediyorlar.
“BU GEREKÇE MANTIKLI DEĞİL”
Bu gerekçenin aslında mantıklı olmadığını düşünüyoruz. Şöyle bir örnek verelim; eğer bir ürün, çok fazla talep görüyorsa, onu ortadan kaldırmak yerine, takdir edersiniz ki arzı arttırırsınız. Daha fazla hizmet ve ürün ortaya koyarsınız. Dünyanın en çok satan arabasını, yemeğini üretmişsiniz çok fazla talep görüyor, ama diyorsunuz ki “ben bu talebi karşılayamıyorum ve iptal ediyorum”. İşte Selimpaşa Kadınlar Plajı'nın hikayesi de maalesef böyle.
“YAŞLILARIMIZA VE ENGELLİ BİREYLERİMİZE DE HİZMET VEREN NOKTALARIMI ARZU EDERİZ”
Tabi bu bir iddia. Belediye Başkanının böyle bir açıklaması olmuş. Umarız böyle değildir, böyle düşünmüyorlardır. Biz bu plajın bir değil, iki değil, arttırılmasını, daha fazla insana ulaşmasını arzularız. Hatta sadece kadınlar üzerinde değil, yaşlılarımıza, engelli bireylerimize de hizmet veren noktaların açılmasını arzu ederiz.
“HATALARIMIZDAN DÖNÜP DOĞRULARA YÖNELMEK ERDEMDİR”
Buradan Belediye Başkanına bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu hatalı bir karar. İnsanız, hepimiz hata yapabiliriz ama hatalarımızdan dönüp doğrulara yönelmek de bir erdemdir. Bu hatanızdan dönmeye davet ediyoruz. Gelin bu plajı tıpkı geçtiğimiz ve ondan önceki yıl gibi hizmete açın. Buradan tüm Silivrili ve Selimpaşalı hanımefendiler faydalansın. Sizi doğruya davet ediyoruz. Silivrili hemşerilerimizi saygıyla selamlıyoruz.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP