Çavdar: İBB yapmıyorsa Silivri Belediyesi yapabilir

Çavdar: İBB yapmıyorsa Silivri Belediyesi yapabilir

31.07.2024 12:46:53

Karayollarının, İBB'ye devrettiği eski sanayi bölgesindeki üst geçit konusunda halen bir gelişme yaşanmazken,
insanların D-100'den tehlikeli geçişleri hız kesmiyor. Yılan hikayesine dönen yatırım ile ilgili AK Parti Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, gazeteci Tolga Emek'in sorularını yanıtlarken süreci özetledi ve bir de ilginç öneri sundu.

Gazeteci Tolga Emek'e konuşan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, eski sanayi bölgesinde bulunan ve D-100 üzerinden geçiş sağlayan, fiziksel şartlarının kötü olmasından sebep kaldırılan ve yerine bir türlü yenisi yapılmayan üst geçit ile alakalı süreci değerlendirdi.
ÇAVDAR: KARAYOLLARI, BURAYI İBB'ye TESLİM ETTİ
Çavdar, yaptığı açıklamada, "Mayıs 2024'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Nisan ayında Büyükşehir Belediyesi, Karayollarından burayı talep etti. 'Yetkisini bana ver, ben yapayım' şeklinde bir talepleri oldu ve Karayolları da ilgili onay yazılarını yazdı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne burayı teslim etti. Bu ne demek? Bu saatten sonra Karayolları artık burada yok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkili. Aradan 3 ay gibi bir süre geçti ve henüz burada bir çivi bile çakılmadı" dedi.
“ZAMAN GEÇMESİNE RAĞMEN HÂLÂ BİR İLERLEME YOK”
Çavdar, sürecin yavaş işlemesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Mayıs ayında yapılan meclis toplantısı sonrası bu konuyu hızlandırmaları için Bora Balcıoğlu Başkanla görüştük. O süreçte Ekrem İmamoğlu ilçemize bir ziyarette bulunmuştu ve kendisi buranın hızlıca başlayacağını söyledi. Ancak, üzerinden zaman geçmesine rağmen hâlâ bir ilerleme yok" ifadelerini kullandı.
“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
YAPMIYORSA, SİLİVRİ BELEDİYESİ YAPABİLİR”
Salim Çavdar, konunun siyaset üstü bir mesele olduğunu vurgulayarak, "Bu üst geçidin yapılmaması ilçemiz adına çok üzücü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi buraya üst geçit yapmıyor. Yaklaşık bir sene önce temel atıldı ama devamı gelmedi.
Bu süreçlerin maliyetini toplasak çok büyük bir rakam değil, yaklaşık 1,5-2 milyon TL. Silivri Belediyesi'nin günlük harcaması 8 milyon TL. Yani Silivri Belediyesi, iki saatlik harcaması ile bu üst geçidi yapabilir.
Eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapmıyorsa, Silivri Belediyesi yapabilir" dedi.
MECLİS ÜYELERİNE ÇAĞRI: MALİYETİ BÖLÜŞEREK ÜST GEÇİDİ BİZ YAPALIM
Çavdar, tüm meclis üyelerine çağrıda bulunarak, "Silivri Belediyesi'nin 31 meclis üyesi var. Tüm arkadaşlarıma sesleniyorum, gelin hep beraber buranın finansmanını karşılayalım ve bu üst geçidi yapalım.
Ben kendi adıma hazırım. Maliyeti bölüşelim ve bu üst geçidi Silivri'ye kazandıralım. Çünkü ne Silivri Belediyesi'nin ne de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin burayı yapmaya niyeti maalesef yok" diye konuştu.
Sevginar sali

YORUM YAP