Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi start verdi

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi start verdi

9.10.2024 12:28:03

Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi start verdi
8 Ekim 2024 Salı günü Silivri, Çanta'da, Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında bir tören düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi açılış ve tohum dağıtımı programına Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve birçok çiftçi katıldı. Proje kapsamında Çanta ve Değirmenköy'lü 50 üreticiye yem bitkisi üretimini desteklemek amacıyla yulaf tohumu dağıtıldı. Meralarda uygulanacak otlatma planı ve yasak dönemlerde oluşabilecek kaba yem açığını kapatmak amacıyla tamamı hibe olarak verilen yulaf tohumuyla toplamda, Silivri ve Çatalca ilçelerinden 72 çiftçi ailesine, 750 dekar alanda 15.000 kg yulaf tohumu ekilişi yapılması planlandı. Bu ekim sonucunda 1.125 ton kuru ot elde edilmesi öngörülüyor.
BAŞKAN BALCIOĞLU: SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Törende konuşan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, yem bitkileri ekiliş alanlarını genişletmenin ve birim alandaki verimi artırmanın önemine dikkat çekti. Balcıoğlu, "Hayvancılık işletmelerimiz için kaliteli kaba yem açığını kapatarak hem ilçemize hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağız" dedi.
Hayvancılığın Silivri'nin tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Balcıoğlu, "Bugün dağıtacağımız yulaf tohumlarıyla yem üretimimiz artacak, çiftçilerimizin maliyetleri düşecek ve verimlilik daha da yükselecek" diye konuştu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çiftçilere her zaman destek olacaklarının altını çizdi. "Siz yeter ki üretin! Bora Kardeşiniz her zaman yanınızda olacak. Siz yeter ki üretin, Ekrem İmamoğlu her zaman sizinle birlikte olacak. Ve size söz veriyorum, siz yeter ki üretin! Burada İl Tarım Müdürlüğümüz, İlçe Tarım Müdürümüz Nuri Bey ve tüm ekipleriyle yanınızdayız. Birlikte çok daha güzel projelere imza atacağız, yüzünüzü güldüreceğiz!" ifadelerini kullandı.
Silivri'nin verimli topraklarını en iyi şekilde kullanarak tarım ve hayvancılığı geliştirmeyi en büyük sorumlulukları olarak gördüklerini söyleyen Balcıoğlu, "Bu toprakları gelecek nesillere en iyi şekilde miras bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Atatürk'ün dediği gibi, 'Milli ekonominin temeli ziraattır.' Biz de bu inançla, tarımsal üretimi desteklemeye ve sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
KAYMAKAM TOĞAN: TARIM VE HAYVANCILIK KİLİT SEKTÖR
Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ise Tarım İlçe Müdürlüğü'nün çiftçilerin ihtiyaçlarına etkin bir şekilde yanıt verdiğini belirterek, projelerin hayata geçirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Toğan, Silivri'nin gelişiminde tarım ve hayvancılığın kilit sektör olduğunu vurguladı.
PAMUK: EKONOMİK DESTEK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLENİYOR
AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, törenle ilgili paylaşımında, Çanta ve Değirmenköy mahallelerinde uygulanan Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında gerçekleştirilen tohum dağıtım törenine katıldıklarını ifade etti. "Bu proje, hayvancılık faaliyetlerini desteklemek ve meraların verimliliğini artırmak amacıyla yürütülen önemli bir çalışmadır. Törende, bölgedeki çiftçilere yem bitkisi tohumları dağıtıldı ve projeyle hedeflenen sürdürülebilir mera yönetimi hakkında bilgilendirmeler yapıldı" dedi.
Pamuk, proje sayesinde hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin maliyetlerinin düşürülmesinin ve kaliteli yem bitkileri ile hayvan sağlığının korunmasının mümkün olacağını belirtti. "Bölge çiftçilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen bu proje ile hayvancılıkta verimliliğin artırılması ve meraların daha etkin kullanımı hedeflenmektedir. Yem bitkisi üretiminin artırılması, hayvanların beslenme ihtiyaçlarının daha iyi karşılanmasına ve üretim maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olacaktır. Bu sayede bölge çiftçileri hem ekonomik olarak desteklenecek hem de tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.
Tören sonunda, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul da projeye katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti.

 

YORUM YAP