Çepni’den Denizcilik ve Kabotaj mesajı

Çepni’den Denizcilik ve Kabotaj mesajı

8.07.2024 11:21:03

CHP Meclis Üyesi Fatih Çepni, Silivri Belediyesinin Pazartesi günkü meclis toplantısında söz alarak 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

CHP Meclis Üyesi Fatih Çepni, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "1 Temmuz 1926 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun yıldönümünde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bu kanun, Türk milletinin denizlerdeki egemenliğini tüm dünya nezdinde ilan etmiş, denizciliğinin milli bir mesele olarak ele alınmasını sağlamıştır.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün “Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” şeklindeki ifadeleri, denizlerimizdeki hakimiyetimizin stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulamaktadır. Büyük Atatürk ayrıca denizciliği sadece ulaştırma işi olarak değil, iktisadi iş olarak anlaşılacak ve tersaneler, gemiler, limanlar ve iskeleler inşa edilecek, deniz sporları kulüpleri kurulacak ve korunup geliştirilecektir sözleriyle ülkemizin denizcilik vizyonunu bir kez daha vurgulamıştır."
“DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Fatih Çepni, ülkemizin stratejik konumu itibariyle İstanbul ve Çanakkale boğazları gibi dünya deniz tarihinde hayati öneme sahip geçiş noktalarına ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bu durum, denizcilik alanındaki gelişmelerin ulusal güvenliğimiz ve ekonomik bağımsızlığımız için ne kadar mühim olduğunu ortaya koymaktadır. Çünkü topraklarının 3 tarafı denizlerle çevrili olan bir ulusun sınırlarını halkın kudret ve yeteneğinin hududu çizer. Bu vesileyle denizcilik sektörünün gelişimine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
“DENİZLERİMİZ TÜRK MİLLETİNİN ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞININ MAVİ SINIRLARI OLMAYA DEVAM EDECEK”
Çepni, konuşmasını "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için denizlerde canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, denizlerimizin ve tüm ulusumuzun Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Denizlerimiz sonsuza dek Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığının mavi sınırları olmaya devam edecektir" ifadeleriyle sonlandırdı.
Sevginar Sali

YORUM YAP