Çevik: Artık daha güçlü ve bilinçli bir anneyim

Çevik: Artık daha güçlü ve bilinçli bir anneyim

4.01.2024 11:49:40

Silivri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Yardımlaşma Merkezi (SODEM) dönem sonu sertifika töreninde kursiyerler adına söz alan Fatma Çevik, eğitim süreci ve mesleki hayatı, annelik ve sosyal hayatına dair gelişimini anlatarak merkezi tüm kadınlara tavsiye etti.

Silivri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Yardımlaşma Merkezi (SODEM) dönem sonu sertifika töreni ve kermes açılışı 3 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
Önder Yılmaz Sahnesi'nde düzenlenen Sertifika Törenine İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Torun, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Engin Akbal, Silivri Tarım Kredi Kooperatif Müdürü İskender Kuloğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, muhtarlar ve kursiyerler katılanlar arasındaydı.
Program Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
TOĞAN: KURSİYERLERİMİZ, BÜYÜK EMEKLERLE ÜRETTİKLERİ ESERLERİNİ SUNMA İMKÂNI BULACAK
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Silivri Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanı Tolga Toğan tarafından yapıldı. Toğan, şu sözlerine yer verdi: “Kursiyerlerimizin yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünleri, kermeste hep birlikte göreceğiz. Kursiyerlerimiz de büyük emeklerle ürettikleri eserleri sunma imkânı bulacak.
“AİLE DESTEK MERKEZİMİZ HANIMEFENDİLERE GÜZEL İMKANLAR SUNUYOR”
Aile Destek Merkezimizi herkesin gezmesini tavsiye ediyorum. Yaklaşık bin m2 kapalı alanda, hem Aile Destek Merkezi, hem Sosyal Yardım Merkezi. Hanımefendilerimizin çocuklarını bırakabilecekleri kreş var. 4-6 Yaş Kuran-ı Kerim öğrenme fırsatı sunan merkezimizde, kuaförlükten, Okuma Yazma kursuna kadar, Dikiş Nakış kursuna kadar çeşitli alanlarda böylesine güzel imkânlar sunuluyor.
Kadınlarımızın hem aile hayatlarını huzurlu bir şekilde yürütmeleri, hem dışarıda verimli zaman dilimlerine sahip olmaları, ekonomiye katılmaları önemli. Bir araya geldikleri güvenli, temiz ve güzel merkezlerde vakit geçirmeleri ve hayatlarının bir parçası olması bizim için önemli. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.
KAYMAKAM TOĞAN TEŞEKKÜR ETTİ
Aile Destek Merkezlerinde mesai harcayan tüm arkadaşlarıma, mütevelli heyeti üyelerine ve kursiyerlere teşekkür ediyorum. Bu merkez sizsiz olmaz, orası artık eviniz.
Kermesimizin güzelliklere vesile olmasını diliyorum.”
Kursiyerlerin çalışmaları slayt şeklinde sunuldu.
ÇEVİK: ARTIK DAHA GÜÇLÜ VE BİLİNÇLİ ANNEYİM
Kursiyerler adına Fatma Çevik söz alarak şöyle konuştu: “39 Yaşında iki çocuk annesiyim. Ağrılıyım. Sosyal Yardımlaşma Merkezi'nde El Sanatları kursuna ilk dönemden itibaren gidiyorum. Bu kursta kendimi daha çok geliştirdim. Bu şekilde ilk adımımı atıp açık öğretim üniversite kaydımı da yaptırdım. yazıldım. Kurslarla beraber sosyalleşme imkanı da buldum. Verilen seminerler ilişkilerde farkındalık kazanmamı sağladı. Hayata daha pozitif yaklaşıyorum. Artık daha güçlü ve bilinçli bir anneyim. Buradan öğrendiklerimi çevremle de paylaşıyorum.
“KENDİNE İNANAN, HEDEFLERİ VE HAYALLERİ OLAN TÜM KADINLARA TAVSİYE DİYORUM”
Ayrıca verilen kreş imkanı kurslara aktif katılmamda kolaylık sağladı. Pek çok kadının hayatına da dokunacağını düşünüyorum. Benim gibi yola nasıl başlamasını bilmeyen tüm kadınlara tavsiye ediyorum. Bu proje onlar için de güzel bir başlangıç. Kendine inanan, hedefleri ve hayalleri olan tüm kadınlara tavsiye ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı kermes açılışı gerçekleştirdi. Konuklar, eserleri inceleyerek, emekleri dolayısıyla hanımefendileri tebrik etti.
Oğuz Aral Sanat Galerisi'nde açılan kermes, 5 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek.
Renginar SALİ

YORUM YAP