“Çevrenizdeki çifte vatandaşları oy kullanmaya teşvik edin”

“Çevrenizdeki çifte vatandaşları oy kullanmaya teşvik edin”

20.05.2024 12:41:11

Dulovo ve Silistre'den gelen HÖH yetkilileri ile Silivrili Bulgaristan göçmenlerini buluşturan Ercan Çalışkan, tarihi diye nitelendirilen 9 Haziran seçimlerinde çifte vatandaşları ve çevrelerindeki herkesi oy kullanmaya ikna etmeleri konusunun önemine işaret etti. 

HÖH parti yetkilileri, belediye başkan ve milletvekili adayları daha güçlü bir siyasi etkinlik ile hak savunuculuğuna devam etmek üzere 9 Haziran seçimlerinde destek arayışlarını sürdürüyorlar.
Dulovo Belediye Başkanı Nevhis Mustafa, Silistre İl Başkanı Sezgin Galip ve Hak ve Özgürlükler Hareketi Siliste Milletvekili Adayları Suzan Akif, Erçin Osman, Tanzer Beyti Silivrili Göçmenlerle bir araya gelerek 9 Haziran'da gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri için destek istediler…
ÇALIŞKAN: ÇEVRENİZDEKİ ÇİFTE VATANDAŞLARI OY KULLANMAYA TEŞVİK EDİN
Hak ve Özgürlükler Hareketi Silivri Temsilcisi ve Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Ercan Çalışkan, toplantının açılışını şöyle yaptı: “Sizlerle buluşmamızın amacı, 9 Haziran'da gerçekleşecek olan Bulgaristan milletvekili ve Avrupa Parlamentosu seçimlerine odaklanmak. Bu seçimler ile ilgili çift vatandaşlarımız, Türkiye'de de aynı gün burada kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecek. Silivri'de kurulan sandıklarda daha önce oy kullandığımız okulun yeri değişti. Artık oy kullanacağımız yer, eski KİPA yeni VEGA AVM'nin arkasında bulunan Lions Engellier Okulu. Detayları sizlerle paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Ancak benim sizden isteğim, çevrenizdeki dostlarınızı ve akrabalarınızı 9 Haziran'da sandığa giderek Hak ve Özgürlükler Partisi'ne sahip çıkmaya ve demokrasi adına oy kullanmaya teşvik etmenizdir. Bu, hem Türkiye'deki Bulgaristan göçmenlerinin temsil edilmesi için önemlidir hem de Bulgaristan'daki demokratik sürece katkı sağlar. Dolayısıyla, bu seçimlerde katılımın önemini vurgulamak ve herkesi oy kullanmaya teşvik etmek hayati bir önem taşımaktadır.”
GALİP: İLK KEZ İKİNCİ PARTİ ÇIKMA ŞANSIMIZ VAR
Hak ve Özgürlükler Hareketi Silistre İl Başkanı Sezgin Galip, Silivrili göçmenlerle buluşmasında şunları söyledi: “Hak ve Özgürlükler Hareketi Silistre İl Başkanı Sezgin Galip olarak bir araya gelmemizin sebebi, parti olarak Bulgaristan'da ikinci güç olma hedefimize odaklanmak. İlk defa 35 yıldır böyle bir şansımız var ve ikinci parti olarak çıkmak istiyoruz. Biliyorsunuz ki, oy, güç demektir. Ne kadar çok kişi sandıkta oy kullanırsa, o kadar fazla milletvekili çıkar ve temsil gücümüz artar. Ancak bu sefer toparlanmamız gerekiyor. Eğer sandıkta yeterli oy alamazsak, milletvekili çıkaramayız ve etkili bir temsil oluşturamayız. Bizim amacımız iktidara gelmek değil, ancak hükümette olmadığımız zaman halkımıza ve size yardım etme şansımız olmaz. Ne kadar fazla belediyemiz varsa, Silistre'de o kadar çok faydamız dokunabilir. Ne kadar fazla milletvekilimiz olursa, iktidarla işbirliği yapma şansımız artar ve sorunlarınızı çözmek için daha etkili bir konumda oluruz. Elimizden geleni yapacağız, lütfen siz de oy kullanarak bize güç verin.”
MUSTAFA: HATALARIMIZDAN DERS ALDIK
Dulovo Belediye Başkanı Nevhis Mustafa bölgelerinde yerel iktidar üzerinden yaşadıkları tecrübeleri paylaşarak, HÖH'nin hatalarından ders çıkardığını daha etkin bir temsil ile ne kadar faydalı olabileceğini ifade ederek şöyle konuştu: “Kendi içimizdeki hataları kabul ederek ve düzelterek yolumuza devam etme çabası içindeyiz. Belediyeler bizim kontrolümüz altındayken bazı hatalar yaptık bunları biliyoruz şimdi yeniden yerel iktidarı kazandık bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Artık Türkiye'den gelen kişilerle daha fazla yardımcı olmanın şartlarını oluşturduk ve bu hususta son derece dikkatliyiz.
Yanlışlarımızı kabul ederek, ekibimle birlikte doğruyu yapmaya çalışıyoruz. Glavinitsa ve Sitovo gibi bölgelerde kusursuz bir performans sergiliyoruz. Kendimizi kaybettiğimiz noktalarda zaten yenilgiye uğruyoruz. Dolovo'da 12 yıl boyunca bunun bedelini ödedik. Ancak, halkımıza olan sorumluluğumuzu asla unutmadık. Her zaman söylüyorum Kırcali'de Türk olmak kolay olabilir, ancak bizim için Deliorman'da daha büyük bir mücadele söz konusu. İki ülkede yaşam sürdürmek zor olabilir, ancak elimizden geleni yaparak siyaset aracılığıyla size daha iyi hizmet sunmaya çalışacağız. Belediyeleri kazandığımızda işlerimiz kolaylaştı, aynı şekilde milletvekili sayımız arttıkça Bulgaristan'daki haklarımız daha güvende olacak. 9 Haziran'da oylarınızı bekliyoruz.”
Sevginar Sali

YORUM YAP