“Çevreyi ambalaj değil, insan kirletiyor”

“Çevreyi ambalaj değil, insan kirletiyor”

30.09.2024 11:32:26

Sarten Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir, Sarten fabrikalarının yenilenebilir enerjiye geçişi hakkında bilgi paylaştı ve çevre kirliliğinin insan kaynaklı olduğuna dikkat çekti.

Sarten Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir'in "SKDM'de Başarı İçin Formül: “Uzak Pazarlar Değil, Derin Pazarlar" başlıklı açıklamaları basında yer aldı.
Sarten Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir, Sarten'in güneş enerjisine 8 milyon dolarlık yatırım yaptığını ve 2030 yılına kadar tüm fabrika çatılarını kapatmayı hedeflediklerini belirtiyor. Şirketin şu an 15 Megawattlık güneş enerjisi üretimi yaptığını, hedeflerinin ise 25 Megawatt'a ulaşmak olduğunu ifade etmiş. Ayrıca, bu hedefe 2 yıl içinde ulaşmayı planladıklarını ve Türkiye'deki fabrikalarının yenilenebilir enerjiye geçiş sürecini hızlandırmayı amaçladıklarını vurgulamış.
SARTEN, 2030 YILINA KADAR TÜM ÇATILARINI KAPATMAK İSTİYOR
Sarten Ambalaj olarak sadece güneş enerjisine 8 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Sarten Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zeki Sarıbekir, "Solar yatırımımız 15 Megawatt'a ulaştı. Hedefimiz ise 25 Megawatt'lık enerji santralini bünyemizde kurmak. Açıkçası bu hedefe de 2 yıl içinde ulaşmayı hedefliyoruz fakat bizim 23 fabrikamızın 19'u Türkiye'de ve bu fabrikaların yenilenebilir enerjiye geçişi için olduğu yerlerdeki altyapının da gelişmesine ihtiyaç var. Bunlar tamamlandığında biz tüm çatılarımızı kapatmak ve 2030 yılında artık tamamen yenilenebilir enerji ile elektriğimizi üretmek istiyoruz" diye konuştu.
"ÇEVREYİ AMBALAJ DEĞİL, İNSAN KİRLETİYOR"
Sarten Ambalaj olarak atık yönetim sistemlerine ilişkin de konuşan Sarten Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zeki Sarıbekir, "Bizim kimyasal bir atığımız yok. Kendi ürettiğimiz ürünlerin ambalajlarını tekrar biz kullanıyoruz ya da geri dönüştürerek yeniden üretiyoruz. Tabii ambalaj ürettiğimiz için ‘çevre kaygısı' ile karşılaşıyoruz ama şunu unutmuyoruz; Çevreyi ambalaj kirletmiyor, çevreyi insan kirletiyor. Ürünü sıfırdan yapmaktansa olanı dönüştürmek hem enerji tasarrufu hem de atık azaltımı sağlar" dedi.

Sevginar Sali

YORUM YAP