
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ziyaretleri Silivri'de yankı buldu. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, partililerle birlikte Özel'in açıklamalarına katılarak, “Adaletin, demokrasinin ve halkın iradesinin yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz” mesajı verdi. Genel Başkan Özel ise yaptığı açıklamada, “Bu bayramın Erdoğan'a yeni bir sürprizi olacak. Durmuyoruz, şaşırtmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle dikkat çekti.
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaretinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İstanbul'daki açıklamalarına partililerle birlikte katıldı.
BALCIOĞLU: ADALETİN VE HALKIN İRADESİNİN YANINDAYIZ
Ziyaret ve açıklamalara ilişkin değerlendirmede bulunan Balcıoğlu, “Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu'nu ziyaretimizin ardından, Genel Başkanımız Özgür Özel'in yaptığı açıklamaya partililerimizle birlikte eşlik ettik. Adaletin, demokrasinin ve halkın iradesinin yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz” dedi.
ÖZGÜR ÖZEL: MİLLETİN İRADESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaptığı açıklamada, son seçimlerin ardından yaşanan süreci değerlendirdi. Özel, “Son seçimlerde belediyelerin genel başkanı olan, İstanbul'da üç kez başkan seçilen Ekrem İmamoğlu'nu ve iki değerli belediye başkanımızı ziyaret ettim. Ziyaret edemediğim başkanlarımızı da bir sonraki sefere ziyaret edeceğim.” dedi.
Türkiye'deki siyasi atmosfere dikkat çeken Özel, “İçinde bulunduğum atmosferden Türkiye'yi yönetenler adına utanıyorum. Onlarda utanmak kalmamış. Bükemedikleri bileği yargı eliyle kırmaya çalışıyorlar. Ama hesap etmedikleri şey, Pazar günü 15.5 milyon insanın sandığa koşarak gitmesiydi. Bu, Erdoğan'ın yarattığı adaletsizliğe milletin tepkisidir.” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz'u hatırlatan Özel, “O gün halk sokağa Erdoğan'ın kara kaşı kara gözü için değil, iradesine sahip çıkmak için çıktı. Bugün de sahip çıkılan şey halkın iradesinden başka bir şey değildir.” dedi.
İstanbul'daki görüşmelerine değinen Özel, “Ben içeride başları dik, alınları açık, korkmayan üç aslanla görüştüm. Aslanlar gibiler. Bugün bir korku varsa, o Erdoğan'ın yüzündedir.” şeklinde konuştu.
“BU BAYRAMIN ERDOĞAN'A SÜRPRİZİ OLACAK”
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenen Özgür Özel, “O eski fotoğraf artık tarihte kaldı. 23 yılda kota uygulayarak 11.5 milyon üye yaptınız. Ama 15.5 milyon kişi gönüllü olarak sandığa gitti. Rüzgar, Ekrem Bey ve arkadaşlarımızın arkasındadır.” dedi.
AK Parti seçmenine de seslenen Özel, “AKP'ye oy vermiş seçmen, senin de utandığını biliyorum. Ama utanma. Bu bayram Ankara'da iktidarla bayramlaşmıyoruz, muhalefetle bayramlaştık. Bu bayram milletimizle birlikteyiz. Ve bu bayramın Erdoğan'a yeni bir sürprizi olacak. Durmuyoruz, şaşırtmaya devam edeceğiz. Erdoğan'ın gözü ne kadar dönse de, bizim gönlümüz milletimize dönük olacak.” dedi.
Haber Merkezi