CHP Grup Sözcüsü Önder Çolak'ın Eylül Meclisi konuşması

CHP Grup Sözcüsü Önder Çolak'ın Eylül Meclisi konuşması

2.09.2024 16:02:34

CHP Silivri Belediye Meclis Grubu adına konuşan Grup Sözcüsü Önder Çolak, Eylül ayı meclis toplantısının birinci birleşiminde birçok konuya değindi.

CHP Silivri Belediye Meclis Grubu adına konuşan Grup Sözcüsü Önder Çolak, Eylül ayı meclis toplantısında önemli mesajlar verdi. Çolak, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve değerli konukların yanı sıra ekran başında kendilerini izleyen Silivrili hemşerilerine hitap etti.
Önder Çolak, konuşmasının başında 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne değinerek, insanlığın her köşesinde barışın yeşermesi ve çocukların barış içinde büyüdüğü bir dünya temennisinde bulundu. Bu bağlamda, barışın hüküm sürdüğü bir gelecek için herkesin birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.
Balık avlama yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçıların 'vira bismillah' diyerek denize açıldıklarını belirten Çolak, tüm balıkçılara kazasız, bereketli bir sezon diledi.
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'na dair de görüşlerini dile getiren Çolak, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin 2-6 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimlerine katılacağını ve yeni eğitim-öğretim yılının 9 Eylül'de başlayacağını belirtti. Çolak, bütün öğrencilere ve öğretmenlere başarılı bir yıl temennisinde bulundu.
Ayrıca, sağlık sektörünün temel taşlarından biri olan eczacılık mesleğine de değinen Çolak, bu mesleği icra eden tüm eczacıların gününü kutladı. Peygamberimizin doğum gecesi ve Mevlid Kandili'ni de hatırlatarak, bu mübarek günlerin tüm İslam alemine hayırlı olmasını diledi.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkuyla kutlandığını ifade eden Çolak, bu zaferin Türk milletinin iradesi ve direnişinin bir simgesi olduğunu söyledi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve şükranla andı.
Son olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adına 19 Eylül Gaziler Günü'nü de kutlayan Çolak, adli tatilin bitmesiyle birlikte yeni dönemde meclisteki tüm avukat arkadaşlarına başarılar dilediğini belirtti.
Sevginar SALİ

YORUM YAP