CHP İstanbul’un yeni Başkanı Özgür Çelik oldu

CHP İstanbul’un yeni Başkanı Özgür Çelik oldu

10.10.2023 11:31:11

CHP İstanbul'un yeni Başkanı, Silivri İlçe Başkanı Berker Esen'in de açıkça desteklediği Özgür Çelik oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongresi'nde İl Başkanlığı yarışını Özgür Çelik kazandı. CHP İlçe Başkanı Berker Esen, “38. Olağan Kongremizde örgütümüzün kararı Özgür Çelik'ten yana oldu. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütümüzün yeni Başkanı Özgür Çelik'i tebrik ediyor, 2024 yerel seçimlerinde 30 belediyeye CHP bayrağı çekme hedefini Silivri'de gerçekleştirmek için tüm örgütümüzle ve tüm dinamizmimiz ile sahada olacağımızın sözünü veriyoruz” sözleri ile sonucu değerlendirdi.
8 Ekim 2023 Pazar günü gerçekleştirilen kongre oldukça çekişmeli geçerken çıkan sonuca göre Özgür Çelik 342 oy alırken, Cemal Canpolat ise 310 oyda kaldı.
İSTANBUL'DA ‘DEĞİŞİMCİLER'İN İSTEDİĞİ OLDU
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Çelik, ‘değişimcilerin' adayı görüntüsü çizerken, Cemal Canpolat ise Genel Merkez çizgisindekilerin adayı olarak görülüyordu.
CANPOLAT'IN LİSTESİNDEKİ SİLİVRİLİLER
Hayriye Sena Balcıoğlu (Bora Balcıoğlu'nun eşi) ve Nursel Erel, Cemal Canpolat'ın listesinde Kurultay delegesi, Suna Göçengil yönetim kurulu, Ender Unutan Ersözlü disiplin kurulu üyesi adayı oldu.
ESEN, BULUT, ERDİM VE ÖPÇİN KURULTAY DELEGESİ SEÇİLDİ
Özgür Çelik'in listesinde Doruk Bulut, Derya Erdim, Berker Esen, Mehmet Noyan Öpçin kurultay delegesi seçildi.
İMAMOĞLU, CANPOLAT'IN LİSTESİNDE YOKTU
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özgür Çelik'in kurultay delege listesinde yer alırken, Cemal Canpolat'ın listesinde yazılmadığı dikkat çekti.
Özgür Çelik 32 oy farkla İstanbul'un yeni İl Başkanı oldu.
ESEN: SAHADA OLACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ
Açıkça Özgür Çelik'ten yana yaklaşım sergileyen CHP İlçe Başkanı Berker Esen, sonuca ilişkin değerlendirmesinde “38. Olağan Kongremizde örgütümüzün kararı Özgür Çelik'ten yana oldu. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütümüzün yeni Başkanı Özgür Çelik'i tebrik ediyor, 2024 yerel seçimlerinde 30 belediyeye CHP bayrağı çekme hedefini Silivri'de gerçekleştirmek için tüm örgütümüzle ve tüm dinamizmimiz ile sahada olacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Sevginar Sali

YORUM YAP