“Çiftçilerimiz Türk tohumuna güvensin”

“Çiftçilerimiz Türk tohumuna güvensin”

25.09.2023 11:50:34

Tarımsal destekler ve yaklaşımını bölge üreticilerimizle aralıksız paylaşmayı sürdüren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gümüşyaka'da yerli ve milli arpa tohum dağıtımında Türk Tohumu vurgusunu yineledi.380608523_874697127351621_6544846549358568063_n

Başkan Volkan Yılmaz, Gümüşyakalı üreticilerle bir arala gelerek yerli, milli tohumluk arpa dağıttı. Programa MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, MHP Silivri Belediyesi Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, AK Parti Meclis Üyesi Sefer Ölçer de katılanlar arasındaydı.
GÜÇLÜ TEŞEKKÜR ETTİ
Gümüşyaka Muhtarı Mazlum Güçlü programda söz alarak bölgesine yapılan yatırımlar ve üreticilere sunulan destekler için teşekkür etti.380427095_874697477351586_8863049561180885962_n
ÖLÇER: SİZİNLE YOL YÜRÜMEKTEN GURUR DUYUYORUM
AK Parti Meclis Üyesi Sefer Ölçer, konuşmasına Başkan Volkan Yılmaz'a hitaben “Öncelikle sizinle birlikte yol yürümekten duyduğum gururu paylaşmak istiyorum” diyerek başlarken, şöyle sürdürdü: “Sadece Gümüşyaka'da değil Silivri'nin her yerinde başımız dik geziyoruz. Siz sadece verdiğiniz sözleri değil vaat etmediğiniz hizmetleri de hayata geçirdiniz.Kanayan yaramız yollar asfaltlandı, spor sahası, parklar, millet bahçesi, üreticilerimize destekler sağlandı.” Ölçer, “Biz 6 ayda Gümüşyaka'ya söz verdiğimiz sağlık ocağını kazandırırken, 4,5 yıldır verdikleri kreş sözünü yerine getiremeyen İBB ile karşı karşıyayız. Halkımız kimin iş yapıp yapmadığını çok iyi biliyor ve gerekeni yapacak. Daha nice hizmetlerde buluşmak dileğiyle bizi izlemeye devam edin” diyerek Başkan Yılmaz ve bölgeye hizmetler konusunda emeği geçenlere teşekkür etti.380536690_874697547351579_2309592510742125752_n
YILMAZ: MİLLİ EKONOMİNİN TEMELİ OLAN TARIMA DESTEK İÇİN BİR ARADAYIZ
Gümüşyakalı çiftçilere seslenen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şu sözlerine yer verdi: “Bugün burada, Gümüşyaka, Silivri, buradaki tarımsal hayvansal üretimin devam etmesi, ülke ekonomisine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle “milli ekonominin temeli olan'' tarıma destek için bir aradayız. Niyetimiz halis,kalbimiz temiz, yaptığımız iş, Allah katında da sizlerin, kulların katında da önemli. Bu işi yaparken sizlerle beraber paydaş olarak yol yürüyoruz.”380542647_874697617351572_1705638384169465606_n
“AZMİMİZ VAR, GÜCÜMÜZ VAR, ÇALIŞKANLIĞIMIZLA BU İŞLERİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ DEDİK”
“Ben yaptım, biz yaptık,biz şöyle uçtuk, biz şöyle kaçtık'' demeyi de sevmiyoruz ama”diyen Yılmaz, “Bazen de bakıyoruz fazla mütevazılık bazılarını cesaretlendiriyor. Bu şehir, bu şehrin güzel insanı hiç hak etmedikleri eleştirilere maruz kalıyorlar. Biz bu tohumları dağıtırken, bu yola çıkarken,herkesin bıyık altından güldüğü, “Belediye başkanının, belediye yönetimini işi mi?'',“Bunlar Tarım Bakanlığı'nın yaptığı işleri nasıl becerecekler?Yapamazlar, edemezler. Rezil olurlar, ellerine yüzlerine bulaştırırlar'' deseler de, hiçbir zaman,bu ülkeye, bu millete, bu devlete,Türk tarımına hizmet etmekten bir an bile geri durmadık. Bir an bile umutsuzluğa kapılmadık. ‘Biz bunu yapabilir miyiz acaba?' diye sormadık. ‘Biz yaparız' dedik. Biz kararlıyız' dedik. Bu kararlılıkla ‘Azmimiz var, gücümüz var ve çalışkanlığımızlabiz bu işlerin hepsinin üstesinden geliriz' dedik. Bugün Silivri Belediyesi 4.000 dönüm arazide yaptığı zirai faaliyette İstanbul'daki en büyük çiftçi” diye konuştu.
“EN FAZLA MİLLİ YERLİ TÜRK TOHUMU DESTEĞİ VEREN BELEDİYEYİZ”
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'de de tüm belediyeler, büyükşehir belediyelerini de içine katarak söylüyorum,üreterek, en fazla milli yerli Türk tohumu desteği veren belediyeyiz. Aksini iddia eden varsa rakamlar ortada, istediği platformda tartışalım. Bunu yaparken bir gelir ya da siyasi çıkar kaygıyla hareket etmedik.
“SORUMLULUKLARIMIZIN EN ÖNDE GELENİ “TARIM KENTİ SİLİVRİ”
Bu topraklarda doğmuş, yetişmiş bir kardeşiniz olarak, sizlerin oylarıyla yönetime geldiğimizden bu yana“tarım kenti Silivri'' mottosunu herkesin beynine nakşetmeyi önceledik. Önce çiftçinin, yüreğinde düşürmek ve aklını, fikrini tekrar buraya ve tarıma dikkati çekmeye koyulduk. Yani Türk tarımına yapılacak en büyük iyilik, yerli milli olgusunu, milli duygusunu tekrar harekete geçirmektir. İthal tohumlarla, gübrelerle ve zirai araçlarlabir yere varılamayacağını, gün geldiğinde ambargolarla size o tohumları vermeyeceklerini de aklınızdan çıkarmamanız gerektiğini bilerek bu yola çıktık.
“SATIN ALMADIK, ÜRETTİK”
300 dönümle başladık. 4.000 dönüm işliyor bugün Silivri Belediyesi. Ve ne diyor? Satın almadık. 1.000 ton tohum ürettik. Hazineden sizlerin vergilerden bize gelen İller Bankası payından buraya para harcamadık. 1.000 ton tohum, 20 milyon yapar bugün. Silivritek kuruş harcamadan kendi öz kaynaklarıyla üretti ve bunun 600 tonunu 12.000.000 liralık kısmını çiftçiyle, köylüyle hayvancılığa paylaşacağız.Paylaşırken derengi, dini, dili, ırkı, partisi, mezhebi hiç önemli olmadan, kimseyi ayrıştırmadan, ötelemeden, birbirinden ayırmadan yapacağız. Herkes şunu bilsin ki, “ben tohum istiyorum'' deyip,belediyeden “sana tohum yok'' denen bir kişi bile bulamazsınız. Yeter ki eksin, diksin, üretsin bizle beraber millitarım hareketine soluk versin.
“AMACIMIZ PARA VEYA OY KAZANMAK DEĞİL, DEVLETEL, MİLLETE VE TOPRAĞA BORCUMUZU ÖDEMEK”
Amacımız,bunları yaparken para veya oy kazanmak değil, tamamen bu devlete, millete, toprağa borcumuzu ödemek.Bu topraklar emanet, miras değil. Bu toprakları koruyalım, kollayalım, üzerinde üretmeye devam edelim.
“KIRSAL BİTTİĞİ GÜN, ŞEHİR DE BİTECEKTİR”
Kentlerin, kent siyasetçilerin anlayamadığı bir şey var. Çiftçi yoksa köylü, köylü yoksa köy, köy yoksa şehirde yok olmaya mahkumdur. 10 sene, 20 sene, 50 sene ama günün birinde kırsal bittiği gün, şehir de bitecektir. Şehir hayatı da bitecektir. Onun için bunu anlamayanlara,eleştirenlere kulak asmayın.
“EMEKLEYEREK YOLA ÇIKTIK, SONRAKİ HEDEF UÇARAK SEMALARDA DOLAŞMAK”
Siz milli, yerli Türk tohumunun dağıtılmasını eleştirirseniz, size kargalar bile güler.Kendinizi kimseye güldürmeyin bu yaştan sonra. Biz yerli, milli,Türk tohumunu, Türk milletine, Türk çiftçisine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle, efendisine,Türk köylüsüne dağıtmaya devam edeceğiz. Biz yola çıktık, yolumuza devam ediyoruz ve bakın şunu söyleyeyim,emekleyerek yola çıktık.Artık Silivri Belediyesi koşar adımlarla yoluna devam ediyor. Sonraki hedef uçarak semalarda dolaşmak. Bunlar da hayal değil. Bizim bir araya gelmemiz lazım. Burayı varlıklara şereflendiren hanımefendiler var, beyefendiler var. Hepimizin aynı düşünceye sahip olması, aynı partiye oy vermesi mümkün mü? Değil.
“ORTAK PAYDADA DEĞERLERİMİZİ ARTTIRMAMIZ LAZIM”
Ama bizim ortak paydamızdaki değerlerimizi arttırmamız lazım. Ortak paydadaki değerlerin arttığı, siyasi mülahazaların azaldığı, milli konularda bir araya gelip yumruk gibi aynı yere vurulduğu,siyasetin bir kenara bırakıldığı,siyasetçilerin dilini, kalemini,düşüncelerini törpülediği, ortak faydaların arttığı günlerin Türk milleti,Türk devleti için önemli günler ve anlamlı günler olduğunun altını çizmek isterim.
“NE SÖYLEDİYSEK FAZLASINI, DAHA GÜZELİNİ VE İYİSİNİ YAPTIK”
Küçük siyasi hesaplar,“küçük olsun benim olsun”anlayışla bizim işimiz yok. 4 buçuk yılda bizim eserlerimiz, vaatlerimizin çok ötesine geçti. “Ben demiştim” diye kimse söze başlayamaz iken biz, “biz demiştik, ben demiştim''diye başlıyoruz. Çünkü dediklerimizin hepsini birer birer yerine getirmenin de onuru ve gururuyla karşınızda duruyoruz. Ne söylediysek fazlasını yaptık, daha güzelini yaptık, daha iyisini yaptık.”
“DEV PROJELERİBİR BİR SİLİVRİ'YE KAZANDIRIYORUZ”
“Şimdiye kadar yapılamayan birçok kamu yatırımını ve belediye ile yapılan yatırımları Silivri ile buluşturduk” diyen Başkan Yılmaz, “600 yataklı bir Eğitim Araştırma Hastanesinin projesi çiziliyor. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 2024 bütçesinde yer alacak. Biraz önce ablam geldi, “Diyaliz hastasıyım, Tekirdağ'a gidiyorum'' dedi. Artık Tekirdağ'a gitmeyecek,Çapa'ya gitmeyecek, Cerrahpaşa'ya gitmeyecek.600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi olacak. Dev projeleribir bir Silivri'ye kazandırmaya devam ediyoruz. Ancak bugünkü ana temamız, betonun, demirin, arabanın direksiyonun, evin yenemeyeceği,gıdanın her şeyin üzerinde olduğu ve gıdanın üretildiği tarım için buradayız” dedi.
500 ÜRETİCİYE 100 TON YERLİ VE MİLLİ ARPA TOHUMU
“Hemşerilerimiz üretsin, üretimden ayrılmasın diye bugünGümüşyaka'da,Çanta'da, Büyükçavuşlu'da 500 üreticimize yaklaşık 5.000 dönümün üzerinde toprağa ekebilecekleri ve maddi değeri 2.000.000 lirayı bulan, 100 ton yerli milli arpa tohumu dağıtıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Volkan Yılmaz, “600 ton arpa tohumukonuşurken kolay konuşuluyor, yazarken kolay yazılıyor.1.000 ton arpayı üretmek için nelere katlanılması gerektiğini biliyoruz. Dağıttığımız arpa tohumlarını Sistivaileilaçladık.Kök boğaz ilacı atmayacaksınız. İlaç atmak için tarlaya girmek durumunda kalmayacaksınız.Bizim dağıttığımız tohum, sertifikalı. Devletin size arpada 500 TL, buğdayda 1000 TL destekleme veriyor. Çünkü sertifikalı verimi yüksek tohum demek.
“ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK VERELİM”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Odamıza küçük seyyar selektör hediye etti.Tohum makinesi.Ya şunu söyledim, “bir şeyi yaparken danışın''. Ücretsiz danışmanlık da verelim. Bu seyyar tohum makineleri,tarımın düşmanı, tohumculuğun düşmanı, rekoltenin düşmanı.700 kilo alacağın yerden 500 kilo alırsın. Destekleme alamıyorsun sertifikasız olduğu için. Her geçen gün topraklardaki verimi düşürüyorsun.
“SİSTİVA İLE İLAÇLANDIĞI İÇİN O REKOLTEYİ ALABİLİYORSUNUZ”
Dağıttığımız tohumların 1.000.000 TL yalnızca Sistiva ilaçlama maliyeti. Niye?Siz daha fazla ürün alın diye? Geçen yıl hatırlıyorum, bir amcamız çıktı “Ben, 860 kilo arpa aldım'' dedi.İşte bu arpa sertifikalı olduğu,Sistiva ile ilaçlandığı özel olarak geliştirildiği için o rekolteyi alabiliyorsunuz.
“SİLİVRİ'DE SERTİFİKALI TOHUM EKİM ORANI YÜZDE 85”
Türkiye'de ekilen sertifikalı tahıl tohum oranı %8. Avrupa'da bu oran %35'miş. Trakya Tarımsal Araştırmalar ve Tohum Derneği Başkanı geçen bir açıklama yaptı. Silivri'desertifikalı tohum ekim oranı hem Türkiye'nin çok üzerinde hem Avrupa'nın; %85. Silivri Belediyesi'nin dağıttığı tohumlar sayesinde bizim toprakla buluşan tohumlarımızın %85'i sertifikalı. Ayçiçeğeodaklandık. Nedeni de ekilen tohumların %5 Türk, %95'i İsrail ve Avrupa tohumu. Bu kabul edilebilir mi? Düşünsenize yarın size “tohum yok denildiğinde'' tohum ekebilecek bir birikiminiz yok.
“GAZİ MUSTAFA KEMAL, ATATÜRK ORMAN ÇİFTÇİĞİNİ NEDEN KURMUŞ?
Atatürk Orman Çiftliği'ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürkneden kurmuş?Niye Ziraat mühendislerini, veteriner hekimleri,mühendislerimizi, o Atatürk Orman Çiftliği'nde istihdam etmiş, profesörleri yurt dışından bilir kişileri getirmiş? Türk tarımı, endüstrisiyle beraber teknikle, ilimle,fenle büyüsün, gelişsin ve onagöre hareket etsin diye. Kendi tohumunu kendi üretsin, tohum ıslahçılarının yetişmesi için açmış orasını. Peki biz ne yapmışız? İşin kolayına kaçmışız, en iyi tohumu ‘'İsrail yapar'', “İngiliz yapar'', ‘'Amerikalı yapar''demişiz. Gidip paşa paşa onun istediği vadede ve fiyata tohumu almışız! Bunun stratejik olarak da sakıncaları var. Esasında bizim millet olarak da utanç duymamız gereken bir durum. Bunları yapanlar, 4 kollu, 4 bacaklı, 2 beyinli insanlar değil ki.Bugün İHA'sını,SİHA'sını, insansız hava araçlarını, uçaklarını, tanklarını yapan ve dünyaya ihraç eden bir savunma sanayi sistemimiz kuruldu.Yüzde yüze yakın yerli ve milli. Stratejik bir hamle ama bakın en az onun kadar stratejik olan bir hamlede Türk tohumunun, Türk tohumculuğunun yerli, milli bir şekilde Türk tarımının hizmetinde olması.
“ÇİFTÇİLERİMİZ TÜRK TOHUMUNA GÜVENSİN”
3 yıl önce dedik ki “bir Ar-Ge çalışması yapalım''.Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Trakya Tohumcular Derneği ve Silivri Belediyesi ortaklaşa bir proje yürüttük. 8 tane yerli milli Türk tohumu ayçiçeği tohumu ektik. En sonunda bir tohumda karar verdik. TR 2242, Türkiye, Edirne, Konya… Geçtiğimiz yıl çokiyi bir verim aldık ve bu yıl dedik ki “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'imizin 100. yılında, 2023 yılında 2023 paket ay tohumu size bizden hediye''.Maddi değerinde değiliz. Biz sizden bizimle hareket edip bu projeye ortak olmanızı istiyoruz. Her çiftçi 500 dönümekende, 100 dönüm ekende, 12-13 dönüm yerine birim tohumumuzdan alsın, Türk tohumuna güvensin.
“YABANCI MARKALARDAN HİÇ BİRİNİN GERİSİNE DÜŞMEDİK”
Bu kadar kötü bir ayçiçeği sezonunu belki hatırlayan yoktur. Trakya'da 20 kilo 30 kilo tarlada bırakılıp biçilmeyenler var. Ve “her şerde bir hayır var'' derler ya biz de şunu tespit ettik, en kötü şartlarda bile İsrail markalarının hiç birisinden geriye düşmedik. 1.000 dönüm arazimizden 150 ton ayçiçek elde ettik, dönüm başına 150 kg eder. Onun için artık gönül rahatlığıyla bu yıl da dağıtacağız.Sizden istirhamım artık ayçiçeğinde de,Türk tohumuna bu yıl destek verelim.
“BU DALGA TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINA YAYILSIN”
Silivri'deki tüm arazilerimizi, tüm tarlalarımızıTürk tohumuyla ekelim. Bütün tohumu ekelim ki, bu rüzgar, bu dalga Türkiye'nin dört bir yanına,Silivri'den, Trakya'dan dalgalansın, Konya Ovasında'da,Çukurova'da da birçok yerde Türk tohumculuğu artarak büyüsün. Bunu başarırsak Türk tohumcu para kazanacak. Türk tohumcu para kazandığı zaman daha fazla mühendis çalışılacak. Daha fazla Ar-Ge'ye para harcayacak ve Türk tohumculuğu her geçen gün kalitesini artıracak. Selleri, yağış rejimini görüyorsunuz. Artık Konya'da aynı tohum,Trakya'da aynı tohum ekilmemeli.Türk tohumculuğu para kazanmalı ki Türk tohumculuğu 7 bölgeye, 7 coğrafyaya mikrobölgeleme çalışmaları yapıp oralara göre tohumlar üretsin. Çıkış noktamız yerli, milli %100 Türk modeliyle üretim yapmak, Türk tarımını büyütmek, hayvancılığı büyütmek, bolluğu, refahı, huzuru da arttırmak” dedi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP