Özel Çilli Anaokulu, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Darüşşafaka'ya bağış yaptı ve Bağış Sertifikasıyla ödüllendirildi.
2017-2018 Eğitim-öğretim yılında Anaokulu-İlkokul-Ortaokul olarak Odak Okulları'nın bünyesinde hizmete devam edecek olan Özel Çilli Anaokulu her yıl olduğu gibi bu yıl da bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Çilli ailesi, Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olarak1863 yılından beri, “eğitimde fırsat eşitliği” misyonu doğrultusunda annesi veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencileri, yatılı ve tam burslu, nitelikli bir eğitimle geleceğe hazırlayan Darüşşafaka'ya bağış yapma kararı aldı. Okul velilerinin de destekleriyle Ekim ayında verilen karar doğrultusunda anaokulundaki sınıflara kumbaralar kondu. Öğrenciler sorumluluk bilinciyle bu anlamlı bağış için harçlıklarını burada topladı. Bağışlar 24 Mayıs 2017 tarihinde Darüşşafaka Cemiyeti'ne yapılan ziyarette teslim edildi. Okul kurucuları Gülgün Narinç ve Ayça Kışlalı, bazı veliler ve Odak Okulları İnsan Kaynakları Müdürü Berna Doğan'dan oluşan heyet, Darüşşafaka Cemiyeti Kaynak Geliştirme Birimi Yöneticisi Evrim Erbilen ve Kaynak Geliştirme Yetkilisi Özlem Kutlu tarafından karşılandı.
KIŞLALI: SLOGANINIZDAN ÇOK ETKİLENDİK
İlçemiz okul temsilcilerinden Özel Çilli Anaokulu kurucularından Ayça Kışlalı, yapılan sohbette kurumun “Bazı harcamalar olmasa da olur ama eğitim olmazsa olmaz” sloganından çok etkilendiklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Ekim ayında karar verdik. Velilerimiz sağ olsunlar bizi desteklediler. Çocuklarımızı bilgilendirdik, sınıflarımıza kumbaralarımızı koyduk. Onlar da harçlıklarını biriktirdiler. Ekim ayından beri de bu noktaya geldik.”
NARİNÇ: BAĞIŞ SORUMLUĞUNU ÜSTLENDİLER
Özel Çilli Anaokulu kurucularından Gülgün Narinç, velilerin bir birini etkileyerek teşvik ettiklerini, çocukların ise bağış sorumluğunu üstlenmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
YETKİLİLER DARÜŞŞAFAKA'NIN İŞLEYİŞİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Darüşşafaka Cemiyeti Kaynak Geliştirme Birimi Yöneticisi Evrim Erbilen ve Kaynak Geliştirme Yetkilisi Özlem Kutlu, 1863 yılında kurulan ve ülkemizin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka'nın 30 Mart'ta 154. yılını kutlamış olmanın gurur ve mutluluğunu paylaştı. Kapalı Çarşı'daki çırakların okuma yazma öğrenmeleri için başlatılan girişimle bugün bu noktaya gelindiği, kurumun tarihçesi, işleyişi, bireysel ve kurumsal bağışçılarla hizmetin sürdürüldüğü bilgi verilen konular arasındaydı.
80 bin m2 alan üzerinde okul, yurt, yemekhane olmak üzere büyük bir alanda hizmet veren özel okul statüsündeki Darüşşafaka'ya maddi durumu yetersiz, anne veya babasını kaybetmiş 4. sınıfı bitiren çocukların sınava girerek alındığı, 28 Mayıs'ta yani bu Pazar günü de sınavın düzenleneceği açıklandı. Soma faciası gibi özel durumlarda da öğrencilerin sınavsız alındığı belirtildi.
Türkiye'nin 70 ilinden 1000'e yakın öğrencinin, %45'i kız, %55'i erkek olmak üzere yetenek bazlı sınava girerek alındığı dile getirildi. Yıllık kapasitenin 120 öğrenci olduğu, yedek listeye ise 50 öğrencinin alındığı açıklandı. Aile ziyaretleri, okula başlama sürecinde oryantasyon programının düzenlendiği, İstanbullu öğrencilerin hafta sonu evci çıkabildiği, aileleri İstanbul dışında ikamet eden öğrencilerin ise hafta sonlarını da okulda geçirdiği, bazı bağışçılar tarafından hafta sonu düzenlenen programlarla tüm öğrencilerin gezilere katılabildiği de verilen bilgiler arasındaydı.
En büyük kurumsal destekçinin İş Bankası'nın olduğu, üniversite başarı oranın ise geçtiğimiz yıl %99 olduğu ve iki kız öğrencinin Kanada'daki üniversitelere kabul edilmelerinden dolayı duydukları gurur ve mutluluğu da paylaşan yetkililer, öğrencilerden kopmadıklarını, onları üniversite hayatlarında da takip ettiklerini dile getirdiler. Bu öğrencilerin yurt dışı öğrenimleri için bir kampanya düzenleyerek burs bulduklarını ve ilk yıllarını fonladıklarını anlattılar. Yükseköğrenim, destek veya başarı bursları verildiği açıklandı. Darüşşafaka'da sınıf tekrarının olmadığı, öğrencilerin başarılı olmak zorunda olduğu çünkü onları finanse edecek imkânların ancak bireysel ve kurumsal bağışçılar tarafından sağlandığı, kurumun onların destekleriyle ayakta durduğu ve tam burs verdiği belirtildi. Ulusal ve uluslararası alanda öğrenciler tarafından güzel başarıların kaydedilmesinden dolayı duyulan mutluluk paylaşıldı.
KIŞLALI: DESTEĞİMİZ BUNDAN SONRA DA DEVAM ETMELİ
Özel Çilli Anaokulu kurucularından Ayça Kışlalı, aldıkları bilgiler ışığında duydukları hayranlığı ve tebriklerini dile getirdi ve aldıkları destek kararından dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Desteklerinin bundan sonraki yıllarda da devamından yana olduğunu söyledi.
NARİNÇ: BAŞARI VE GURUR DOLU GÜZEL BİR AİLESİNİZ
Özel Çilli Anaokulu kurucularından Gülgün Narinç, “Başarı ve gururun yaşandığı, o halkanın içinde olmak için mücadele veren çocukların olduğu güzel bir ailesiniz. Hakikaten insanın bir yere ait olduğunu bilmesi kadar güzel bir şey olamaz. Bu dalgayı yaratmak da çok önemli. Sizleri takdir ediyor, saygı duyuyoruz. Çifte bir kazanım oldu. Küçük yerel bir okuluz. Topladığımız bağış hem çocuklarımıza dokundu, hem size destek sağladı. Biz sadece elçi olduk.” dedi.
DOĞAN: BU SÜRECİ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DEVAM ETTİRMEK İSTERİZ
Odak Okulları İnsan Kaynakları Müdürü Berna Doğan, “Güzelliğiniz zaten disiplinli ve düzenli çalışmanızdan kaynaklanıyor. Hiçbir kuruluş bu kadar uzun soluklu olmamıştır. Cumhuriyetten önce kurulmuşsunuz. Hiçbir çıkartma yapılmadan, eklemeler yapılarak aynı sistemde çalışmışsınız. Çok doğru bir yapı şekli. O yüzden de uzun yıllar devam edecektir. Bizler gibi destekçileriniz ve sizler gibi yöneticiler oldukça daha üste çıkacaksınız. Kurum olarak her yıl bu süreci elimizden geldiğince yapmak isteriz.”
ÖZEL ÇİLLİ ANAOKULU'NA BAĞIŞ SERTİFİKASI VERİLDİ
Darüşşafaka yetkilileri Özel Çilli Anaokulu yetkililerine Bağış Sertifikası takdim etti. Sertifikada yer alan ifadeler şöyleydi: “ Özel Çilli Anaokulu-Silivri öğrencileri, yapmış olduğunuz bağış, minnetle kabul edilmiştir. Darüşşafaka Cemiyeti, 1863'ten bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonu doğrultusunda annesi veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencileri, yatılı ve tam burslu, nitelikli bir eğitimle geleceğe hazırlıyor. Bugün Türkiye'nin 70 ilinden 1.000'e yakın öğrencimiz, hayırseverlerin bağışlarıyla çağımızın en ileri eğitimini alıyor. Türkiye'nin aydınlık yarınlarına verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz.”
Darüşşafaka Cemiyeti Kaynak Geliştirme Birimi Yöneticisi Evrim Erbilen ve Kaynak Geliştirme Yetkilisi Özlem Kutlu, ilçemiz okul temsilcilerine eğitim kompleksini ve müzeyi gezdirdi. Günün anısına bir de toplu fotoğraf çektirildi.
Renginar SALİ