“Çocuk, kadın ve gençlerin savunucusu olacağım”

“Çocuk, kadın ve gençlerin savunucusu olacağım”

29.11.2023 12:24:08

Harikalar Diyarı Anaokullarının Kurucu Müdürü Ebru Akgün Pekel, çocuk ve kadın hakları konusunda mücadele etmek ve gençleri temsilen Silivri Belediye Meclisine Aday Adayı olduğunu ilan etti.
CHP İlçe Yönetiminin son dönem en aktif isimlerinden biri olan Ebru Akgün Pekel, meclis üyesi aday adayı oldu.
PEKEL: OLUŞAN TEVECCÜHE BİNAEN İLÇE BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY OLMAYA KARAR VERDİM
Ebru Akgün Pekel, Silivri Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvurusunu eşi ve çocuğu ile birlikte gerçekleştirirken duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Değerli İlçe Başkanım, Kadın Kolları Başkanım, Gençlik Kolları Başkanım, sevgili hanımlar ve beyefendiler… İşinize, bakmanız gereken çocuğunuza, yapmanız gereken onlarca işe rağmen burada bulunduğunuz için, partim ve şahsım adına kalben ve ruhen şükranlarımı sunuyorum.
EBRU AKGÜN PEKEL KİMDİR?
15 Nisan 1994 yılında Ortaköy mahallemizde doğdum. Eğitim hayatıma Silivri Ortaköy köy okulunda başladım. Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünü bitirdim. Çocuk hakları savunucusu olup tezimi çocuk resim analizi üzerine hazırladım. Evli ve bir çocuk annesiyim. Mezun olduktan sonra köy okulları ve özel okullarda öğretmenlik yapıp akabinde anaokulu müdürlüğü ile devam ettim. Şimdilerde Silivri'de ki Harikalar Diyarı Anaokullarının kurucu müdürüyüm. Sivil toplum hayatında Atatürkçü Düşüne Derneği, Kadın Girişimciler Derneği ve CHP Eğitim Komisyonunda aktif olarak görev almaktayım. Siyasi hayatıma 15 yaşında Halklis üyesi olarak başlayıp sonrasında iki dönem gençlik kolları yönetiminde bulunup akabinde dört dönem Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam ettim. 15 yıllık siyasi kariyer noktasında mutfağının her alanında bulunmaya çalıştığım CHP Ailemin parti içindeki ve dışındaki son zamanlarda oluşan teveccühe binaen İlçe Belediye Meclis üyeliğine aday olmaya karar verdim.
“KADINLARI VE GENÇLERİNDEN ALMIŞ OLDUĞUM DESTEK İLE SİLİVRİ BELEDİYESİ MECLİS ÜYELİĞİNE TALİBİM”
Atatürk Türkiye'sinde geçmiş olan yüz yıla rağmen hala siyasette kadın olmanın getirdiği zorluklarla rağmen güzel Silivri ilçemize hizmet noktasında başarılı olacağıma inanıyorum. 15 yıllık siyesi birikimim azmim, hırsım, hedeflerim, ideallerim ve gerçek manasıyla güzel bir Silivri ilhamıyla yol alacağıma güveniyorum. İdeallerim ve hedeflerim doğrultusunda kadınların sesi, çocuk haklarının savunucusu olarak özellikle Silivri kadınları ve gençlerinden almış olduğum destek ile Silivri Belediyesi Meclis Üyeliğine talibim.
Son 5 yılda yaşadığımız sürece baktığımızda artık Silivri olarak ‘dil değiştirmemiz' gerektiğine inanlardanım. Silivri'miz de son 5 yılda gençlerimiz daha fazla Silivri'den uzaklaşmaya çalıştığı gözlemlenirken esnaflarımız çiftçilerimiz ve Silivri'den ekmeğini kazanan her türlü vatandaşımız artık üzerine koyamıyor olması ve gittikçe ekonomik olarak daha kötü bir hal içerisine girdiği bilinmektedir.
Özellik esnafımızın ve diğer vatandaşlarımızın verimli olmayan yönetimden dolayı öncelikle kendilerini baskı altında hissetmekte ve sonrasında çeşitli sıkıntılara uğramakta bu da gelecek kaygısı doğurmakta.
15 yıllık siyasi birikimimde CHP içerisinde, siyasetin her kademesini gözlemledikten sonra Silivri'ye hizmet konusunda ailem, arkadaşlarım, dostlarım ve dava arkadaşlarımın talebi ile meclis üyesi aday adaylığımı ilan ediyor, destekleriniz için teşekkür ediyorum. 15 yılda başarmış olduğum konular ve hizmetlerden sonra sizlerin gözlerinizin içindeki ışıltıyı fark edip yüzünüzde ki gülümsemeyi idrak ettiğimde siyasete bakışım aşk nazarına dönmeye başladığını belirtmek istiyorum.
“ÇOCUK VE KADIN HAKLARI KONUSUNDA MECLİSTE NEFER OLACAĞIM”
Çocuk hakları savunuculuğu ve kadın hakları konusunda Atatürk Türkiye'mizin hala istenilen seviyede olmadığını görüp belediyeye hizmet neticesinde siz değerli hanımefendilerin ve gençlerin en önünde ki savunucu ve neferi olacağıma sizlerin önünde and içiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle sizlere hizmet etme noktasında belediye meclis üyesi olmak için adaylık dosyamı veriyorum.
Özellikle teşekkür etmem gereken kişiler arasında, hayatta ki en büyük dava arkadaşım kıymetlin eşime, desteğini hiç esirgemeyen kıymetli ailem ve dostlarıma sonsuz teşekkür ederim. Beni dinlediğiniz ve buraya gelme nezaketinde bulunup desteklediğiniz için sizlere sonsuz teşekkür ederim.”

 

YORUM YAP