Çolak, CHP adına gündemi değerlendirdi

Çolak, CHP adına gündemi değerlendirdi

3.07.2024 10:39:22

CHP Silivri Belediye Meclisi Grup Başkanı Önder Çolak, Pazartesi günü gerçekleştirilen belediye meclisi toplantısında gündeme dair konuştu.

Çolak, konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başladı ve 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun önemine değinerek, "Kabotaj bir ülkenin kendi sularında ve limanları arasında gemi işletme ve her türlü liman hizmetlerini kendi kontrolünde bulundurma hakkıdır. Denize kıyısı olan ülkemizde her yıl 1 Temmuz'da coşkuyla kutladığımız Kabotaj Bayramı, diğer adıyla Denizcilik Bayramı kutlu olsun" dedi.
MADIMAK OLAYINI KINADI
Çolak, konuşmasında 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta yaşanan Madımak Oteli olayını da hatırlatarak, "31 yıl önce 2 Temmuz günü, tarihe insanlık ayıbı olarak geçen, çoğunluğu Alevi olan 33 yazar, ozan, düşünür ve 2 otel çalışanının yanarak ve dumandan boğularak hayatını kaybettikleri Madımak Oteli hadisesini bir kez daha nefretle kınıyoruz. Ölenlere rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.
İSKENDERUN'UN KURTULUŞUNU KUTLADI
5 Temmuz 1938'de Türk askerlerinin İskenderun'a girişinin ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının 86. yıldönümünü kutlayan Çolak, "Kahraman Türk askerlerinin İskenderun'a girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandırılmasının 86. yıldönümü kutlu olsun" dedi.
15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ ANDI
Çolak, 15 Temmuz 2016 darbe girişimini hatırlatarak, "Silahlı Kuvvetler bünyesinde yurtta sulh konseyi adıyla örgütlenen bir grup asker, 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminde bulunmuş, 16 Temmuz sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonla darbe girişimi bastırılmıştır. Olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz" şeklinde konuştu.
SREBRENİTSA SOYKIRIMINI UNUTMADI
11 Temmuz'da Srebrenitsa'da yaşanan soykırımın yıldönümünü anan Çolak, "Yaşlı, çocuk, kadın ve birçok masum insanın katledildiği, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da işlenen en büyük insanlık suçunun, yani Srebrenitsa'daki Boşnak soykırımının yıldönümüdür. Bu acı olayı ilk günkü gibi içimizde yaşıyoruz. Ancak unutmayıp unutturmamaya, yeni nesillere bütün çıplaklığıyla aktarmaya kararlıyız" dedi.
SİLİVRİSPOR'A BAŞARI DİLEDİ
Konuşmasında, yeniden seçilen Silivrispor Kulüp Başkanı Nuri Çolakoğlu ve yönetimini de kutlayan Çolak, "Yeni sezonunda Silivrispor'a başarılar diliyorum" dedi.
Sevginar Sali

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki MHP’li Güler’den 15 Temmuz mesajı
Sonraki »

YORUM YAP