Çolak: CHP, kurtuluşun ve kuruluşun partisi olmaya devam ediyor

Çolak: CHP, kurtuluşun ve kuruluşun partisi olmaya devam ediyor

6.09.2024 13:23:44

CHP Grup Sözcüsü Önder Çolak, Silivri Belediyesi Eylül Meclisi İkinci Oturumunda yaptığı konuşmada partisinin kuruluş yıldönümüne değinerek, "Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi olmaya devam ediyor" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Önder Çolak, Silivri Belediyesi Eylül Meclisi'nin ikinci oturumunda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. kuruluş yıl dönümü ve İzmir'in kurtuluşunun 102. yıl dönümü vesilesiyle önemli mesajlar verdi.
DEPREM BÖLGESİ YARDIMLARI İÇİN TEŞEKKÜR
Çolak, konuşmasına Hatay'ın Kumlu ilçesinde depremden etkilenen çocuklara yapılan çanta ve kırtasiye yardımlarından dolayı Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'na teşekkür ederek başladı. "Günümüz ekonomik koşulları göz önünde bulundurulduğunda bu yardımlar çok değerli. Meclis üyesi arkadaşlarımız ve hemşehrilerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ayrıca, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılına da değinen Çolak, öğretmen meclis üyesi Ebru Akgün Peker aracılığıyla tüm öğretmen ve öğrencilere başarılı bir yıl diledi.
"CUMHURİYET HALK PARTİSİ, KURTULUŞUN VE KURULUŞUN PARTİSİDİR"
CHP'nin 101. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Çolak, partinin köklü geçmişine vurgu yaparak şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi, bundan 101 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş, Cumhuriyet ile yaşıt bir partidir. Köklerinde vatanı ve ulusun bağımsızlığı uğruna savaşan Kuvayi Milliye, milli birliği korumak için çarpışan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti vardır."
Çolak, CHP'nin kuruluşundan bu yana Türkiye'yi çağdaş ve medeni temeller üzerinde yükseltmeyi hedeflediğini belirterek, "Cumhuriyet ne zaman zora düşse, onu savunmak üzere en önemli safta bizler yer alacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, 101 yıldır olduğu gibi, Cumhuriyet değerlerimizi, anayasal haklarımızı ve bağımsızlığımızı savunan en önemli kaledir" dedi.
"İZMİR'İN KURTULUŞU, TAM BAĞIMSIZLIK YOLUNUN HABERCİSİYDİ"
Önder Çolak, konuşmasının devamında İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümüne de değindi. 9 Eylül 1922'nin, Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığını ve tam bağımsızlık yolunun habercisi olduğunu ifade eden Çolak, "Bu vesileyle, İzmir'i Yunan işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, milli mücadelemize destek olan tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP