Cumhuriyet gençlerinden bayram etkinlikleri

Cumhuriyet gençlerinden bayram etkinlikleri

1.11.2023 11:43:32

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Cumhuriyet'in 100. Yılı kutlamaları kapsamında “Cumhuriyet'in ilk sabahı” kitabını yorumladı ve Cumhuriyet'in 100 değerinin yer aldığı pano hazırladı.

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, anlam ve önemini anlatan faaliyetlerde bulundu.
“Ben çocukken yoksuldum. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım." diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize öğütlediği gibi kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve Cumhuriyet'i en ince ayrıntısına kadar idrak edebilmek amacıyla Şermin Yaşar ve İlber Ortaylı'nın ortak kaleme aldığı “Cumhuriyet'in İlk Sabahı” isimli kitabı okudular ve yorumladılar. Kitap toplantısında hem bir Türk genci, hem de bir Cumhuriyet çocuğu olmanın büyük bir gurur olduğunu gözleri dolarak ifade ettiler. Öğrenciler, kitaptan aldıkları haz ve fikir ile bir kez daha Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarını sunarak toplantılarını bitirdiler.
CUMHURİYET'İN 100 DEĞERİ
"Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.” diyen Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilan edilmesinin peşi sıra pek çok yenilik yaparak, vatanımızı muasır medeniyetler seviyesine ulaştırdı ve bizlere en mükemmel haliyle emanet etti. Öğrenciler, getirdiği yeniliklerin neler olduğunu kavrayabilmek amacıyla Cumhuriyet'in ilanından sonra yapılmış olan değişimlere ve topluma kazandırılmış olan değerlere dikkat çekebilmek maksadıyla Cumhuriyet'in 100 değerinden bazılarını hazırladıkları panoda sergiledi.
Renginar SALİ

YORUM YAP