“Daha eşit, güçlü ve üretken bir toplum için çalışalım”

“Daha eşit, güçlü ve üretken bir toplum için çalışalım”

28.06.2024 15:58:30

Silavant Lavanta Bahçesi'nde Silivri Belediyesi'nin katkıları ile Silivri Kadın Girişimciler Derneği tarafından düzenlenen Geleceğimiz Tarım etkinliğinde konuşan KAGİD Başkanı Öznur Kırkıcı, “Üretici kadınlarımızın emeklerini ve katkılarını desteklemek hepimizin ortak sorumluluğudur. Gelin, hep birlikte daha eşit, daha güçlü ve daha üretken bir toplum için çalışalım” çağrısında bulundu.

Silavant Lavanta Bahçesi'nde Silivri Belediyesi'nin katkıları ile Silivri Kadın Girişimciler Derneği tarafından düzenlenen Geleceğimiz Tarım etkinliği renkli görüntülere sahne olarak gerçekleşti. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve eşi Sena Balcıoğlu, meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, İBB AK Parti Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, Alipaşa Muhtarı İlhan Şahin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevnur Şahin, Kent Konseyi Başkanı Nursel Erel, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Süheyl Kırkıcı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu gibi isimlerin katılımıyla zenginleşen etkinlikte, katılımcılar lavanta bahçesinin eşsiz atmosferinde huzur dolu anlar geçirdi.
KIRKICI: ÜRETİCİ KADINLARIMIZ, ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK DEĞER KATIYOR
Silivri Kadın Girişimciler Derneği BaşkanıÖznur Kırkıcı etkinliğin açılışında şunları söyledi: “Sayın Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu ve kıymetli eşi Sena Balcıoğlu, STK başkanlarımız, muhtarlarımız, parti temsilcilerimiz, değerli misafirler, sevgili arkadaşlar…
Bugün burada, lavanta üretimine yönelik güzel ve anlamlı bir işi başarıyla sürdüren dernek üyemiz Sibel Ercan arkadaşımızın lavanta bahçesinin açılışında bulunmaktan ve başarılarını kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Lavanta, sadece hoş kokusuyla değil, aynı zamanda sağlık ve güzellik alanındaki faydalarıyla da bilinen mucizevi bir bitkidir. Burada gördüğünüz lavanta tarlası, arkadaşımızın azmi, sabrı ve çalışkanlığının bir yansımasıdır. Her bitki, onun emeği ve sevgisiyle büyümüş ve bu güzel, huzur verici ortamı oluşturmuştur.
Üretici kadınlarımız, emekleriyle sadece kendilerine değil, ailelerine, şehirlerine ve hatta ülke ekonomisine büyük değer katıyorlar. Emeği ve göz nuru ile ortaya koydukları ürünler, yerel ekonomiyi canlandırmakta ve sürdürülebilir kalkınmaya önemli bir destek sağlamaktadır.
“HEP BİRLİKTE DAHA EŞİT, GÜÇLÜ VE ÜRETKEN BİR TOPLUM İÇİN ÇALIŞALIM”
Üretici kadınlarımızın emeklerini ve katkılarını desteklemek hepimizin ortak sorumluluğudur. Gelin, hep birlikte daha eşit, daha güçlü ve daha üretken bir toplum için çalışalım.
KIRKICI TEŞEKKÜR ETTİ
Bu güzel ortamı bize hazırlayan Silivri Belediyesi'ne, Sayın Bora Balcıoğlu'na, eşi Sena Hanım'a, TÜRAM Müdürümüz Aslı Hanım'a öncelikle teşekkür ediyoruz. Ancak bu ortamı hazırlamak büyük bir emek gerektiriyor ve ben bir haftadır bu işin mutfağındayım, arkadaşlar. O kadar çok emek var ki, bu arkadaşlarımızın isimlerini anmak istiyorum: Günsel Akıncı, Cansu Söğüt Engin, Seher Bulut, Seda Kan, Küpe FM ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle de benim dostum sevgili Fulya Yazıcı'ya, her yerde olduğu gibi derneğimizde de her türlü desteği sağladığı için çok teşekkür ediyoruz.
Katılımınız ve desteğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.”
BALCIOĞLU: TOPRAĞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ, KORUYACAĞIZ
Silivri Belediye BaşkanıBora Balcıoğlu da program katılımcılarına yönelik bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Çok değerli; İlçe Başkanım, belediye meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkanımız, Kadın Girişimciler Derneği Başkanımız ve yöneticilerimiz, Alipaşa Mahallemizin muhtarı ve azaları, çok basın mensuplarımız, sevgili hemşerilerim, değerli üreten kadınlarımız, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz.
Bugün burada aslında Öznur Hanım çok mütevazı davrandı, gerçek ev sahibi kendileridir. Biz sadece aracı olduk, Silivri Belediyesi olarak vesile olduk. Bakış açımız her zaman nettir;bölgemizin bulunduğu coğrafi konum itibariyle tam bir tarım ilçesidir. Biz toprağımızı çok değerli görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, "Milli ekonominin temeli tarımdır" demiştir. Bugün burada Kadın Girişimciler Derneğimizin bu etkinliğinde hep birlikteyiz.
Ağaç medeniyettir, çiçek medeniyettir, toprak medeniyettir. Bu medeniyeti burada gösterdikleri için kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Şunu unutmayacağız: toprağımıza sahip çıkacağız, toprağımızı koruyacağız. İlçemizin 39 ilçeden ayrılan özelliklerini biliyoruz. İşte bunlardan biri de burada yapılan güzelliklerdir.
Ben de bir lavanta üreticisiyim. Sibel Hanım iyi bilir, yaklaşık 5 yıl önce 10 dönüm tarlamda lavanta ekmeye başladım ve yağ üretiyoruz. Kozmetik firmalarımız ve üniversitelerimizle işbirliği içerisindeyiz.
“SİLİVRİ BELEDİYESİ, HER ZAMAN KADIN ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDA OLACAK VE ONLARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Bu farklı bakış açısını ortaya koymak istedik. Tıbbi aromatik bitkilerin ilçemizde ne denli önemli olduğunu ve yetişebileceğini gösterdik. Bu konuda öncü olarak Sibel Hanım'ı kutluyorum, ilçemizi çok güzel temsil ediyor. Kendisine kocaman bir alkış rica ediyorum. Bundan sonraki süreçte göreceksiniz, Silivri Belediyesi bir farklılık yaratacak, her zaman kadın üreticilerimizin yanında olacak ve onları desteklemeye devam edeceğiz. Güzel projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz.
Şimdi sözü kıymetli Kent Konseyi Başkanımız Nursel Hanım'a bırakmak istiyorum. Çünkü kadının elinin değdiği her şey güzelleşiyor. Kadınlar varsa hayat var, kadınlar isterse her şeyi yaparlar. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
EREL: KADININ EMEĞİ VE DEĞDİĞİ HER ŞEY BÜYÜR, ÇOK VERİMLİ VE ÜRETKEN OLUR
Silivri Kent Konseyi Başkanı Nursel Erel, “Geleceğimiz Tarım” etkinliğinde duygu ve düşüncelerini, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'na teşekkür sözleri ile başlayarak şu şekilde ifade etti: “Çok sağ olun, her alanda ve her platformda gösterdiğiniz destek için çok teşekkür ederim. Değerli katılımcılarımız, sevgili ev sahiplerimiz, değerli yönetim kurulu ve emek veren üyelerimiz, ve tabi ki ev sahibi Sibel Hanım, bu güzel etkinlik için teşekkür ederim. Meclis üyelerimize de varlıkları için teşekkür ediyorum, onlar da bir merhaba demek isterim.Ben çok fazla protokol konuşması yapmasını bilmem, çok da sevmem. Başkanım sizin kadar başarılı değilim ama şunu çok iyi biliyorum: Kadının emeği ve değdiği her şey büyür, çok verimli ve üretken olur. Burada hem üretken bir kadın, hem başarılı bir iş kadını, hem de girişimci bir kadın olan Sibel arkadaşımız var. Bu kadınlara destek veren Kadın Girişimciler Derneğimiz var. Kadınlar el ele verdiğinde ve birbirlerini desteklediğinde neleri başarabileceğimizi göreceğiz.
“KENT KONSEYİ OLARAK KADINA VERİLEN DEĞERİ DESTEKLİYORUZ”
Biz Kent Konseyi olarak, Kadın Meclisi arkadaşlarımla birlikte buradayız. Kadın Meclisi olarak ve Kent Konseyi'nin tüm paydaşları ve ortakları olarak bu çalışmaları ve kadına verilen değeri destekliyoruz. Değerli Başkanımız Bora Balcıoğlu'nun desteğiyle çok şey başaracağız. Kadının gücüne ve yapabilirliğine çok inanıyorum. Tanrı kadına erkeğe vermediği beceriyi ve gücü vermiştir. Kadınlar sağ lobunu ve sol lobunu aynı anda kullanabilme becerisine sahiptir.
“KADININ ANAÇLIĞI VE SEVGİSİYLE BU DÜNYAYI ÇOK GÜZELLEŞTİREBİLİRİZ”
Bir tek şunu istiyorum: Gücümüzün farkına varalım ve birbirimizi yukarı taşıyalım. Birbirimizi yukarı taşıdığımız ve gücümüzü fark ettiğimiz anda, dünya çok güzelleşecek. Kadının anaçlığı ve sevgisiyle bu dünyayı çok güzelleştirebiliriz. Kadınların daha etkin, siyasette, iş dünyasında ve STK'larda görev alması, dünyayı çok değiştirecektir. Ben buna yürekten inanıyorum.
Hep birlikte olalım, omuz omuza verelim ve birbirimize destek olalım. Değerli Başkanımız ve sevgili eşinin de destekleriyle, Silivri'de çok şeyi birlikte başaracağımıza inanıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Davet edildiğimiz için de çok teşekkür ederim.”
SİLAVANT BAHÇESİNE, KAGİD'İN IHLAMUR AĞACI DİKİLDİ
Silivri Belediyesi, KAGİD ve Silavantiş birliğinde gerçekleşen Geleceğimiz Tarım etkinliği KAGİD Başkanı Öznur Kırkıcı'nın Silavant Bahçesine hediye ettiği ıhlamur ağacının dikimi ile devam etti. Kırkıcı, dikim sloganını da “Yaprak olma, orman ol” şeklinde ifade etti.
YENİ ÜYE
Programda KAGİD ailesine katılan yeni üye Canan Develik'nin de belgesi takdim edildi, dernek rozeti takıldı.
ÇYDD YARARINA SATIŞ YAPILDI
Etkinlikte ayrıca Dernek üyelerinin ürünleri ve hazırladıkları ikramlıklar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına satışa sunuldu.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP