“Daha hızlı müdahale edilecek”

“Daha hızlı müdahale edilecek”

10.10.2023 11:48:22

Silivri Belediye Meclisi ekim ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Bölge Denetleme İstasyonunun yerinin değiştirilmesi konularıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı ekim ayı meclis toplantısının 2. birleşiminin 1. oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, AK Parti Grup Başkanvekili Sami Barlas, CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda Pazartesi günü ilgili komisyonlara gönderilen 10 gündem maddesine ilişkin komisyon raporları, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Bölge Denetleme İstasyonunun yerinin değiştirileceğini açıklayan Başkan Volkan Yılmaz, buradan boşalacak alanda otopark yapılacağı müjdesini verdi.
“EKİPLERİMİZ TEM VE E-5'E DAHA HIZLI MÜDAHALE EDECEK”
Toplantının 5. gündem maddesinde “Silivri Belediye Meclisi'nin 02/10/2023 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen Piri Mehmet Paşa Mahallesinde bulunan maliye hazinesine ait 5399 ada 15 parsel sayılı taşınmaz üzerinde yer alan Silivri Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinin, Silivri ilçesi Alipaşa (Mimarsinan) Mahallesi Tem bağlantı yolu kenarında bulunan 446 ada 1 parselin doğusunda yer alan yaklaşık 4.830,00 m2 tescil harici alana taşınmasına yönelik iş ve işlemler ile Piri Mehmet Paşa Mahallesinde bulunan maliye hazinesine ait 5399 ada 15 parsel sayılı taşınmazın kullanımına yönelik protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi. Gündem maddesine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “Kültür ve Gençlik Merkezinin yapılacağı, Cemal Kozanoğlu Sağlık Ocağının hemen bitişiğindeki alanda Bölge Trafik Denetleme istasyonu vardı. Daha önce burada bir denetim çilesi yaşanıyordu. İçişleri Bakanımızın takdiriyle Kınalı Mevkiine kaydırdık. Burada görev yapan arkadaşlarımız daha sağlıklı, konforlu ve güvenli bir alanda hizmet verecek. Karakol ve Bölge Trafik Denetleme İstasyonunun yapılmasıyla hem TEM'e hem de E-5'e daha hızlı müdahale etme şansı olacak. Orada boşalacak yeri Gençlik ve Kültür Merkezinin bir açık otoparkı olarak kullanmak istiyoruz. Otopark problemini hızlı bir şekilde sonuçlandırıp Silivri'deki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.
“SİLİVRİ'NİN İŞLERİ SİLİVRİ'DE GÖRÜLECEK”
Meclis toplantının 6. gündem maddesinde “Silivri Belediye Meclisi'nin 02.10.2023 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen, Avrupa Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı Tespit İmar Takip ve Taşınmaz Geliştirme Bürosunun Yeni Mahalle 6159 ada 12 parsel üzerinde yapılmakta olan Kaymakamlık Binasında hizmet vermesi planlandığından Selimpaşa Mahallesi eski 5811 parsel yeni 7033 ada 3 parsel sayılı taşınmaz üzerinde yer alan 2 katlı binanın ve bahçesinin kullanımı ile ilgili 08/09/2022 tarih 94 sayılı Silivri Belediye Meclis Kararı ile alınan tahsisin iptal edilmesi 5393 sayılı yasanın 18/e maddesi kapsamında komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadeleri yer aldı. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Yılmaz, “Belde belediyesi döneminde Selimpaşa mahallemizde Sayın Ahmet Yağcıoğlu tarafından restorasyon ve rekonstrüksiyonu yapılan 2 katlı tarihi bir yapıdan bahsediyoruz. Silivri'de Milli Emlak ile işi olan vatandaşlarımız İstanbul Valiliğinin Cağaloğlu'ndaki hizmet binasına gitmek durumunda kalıyordu. Biz de burada bir müdürlük tahsis edilmesini ve Silivri'nin işlerinin Silivri'de görülmesini arzuladık. 2 yıla yakın süre önce binayı tahsis ettik lakin istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Kaymakamımızın da uygun görmesiyle Milli Emlak Daire Başkanlığı, Hükümet Konağının içerisinde hizmet verecek. Silivri'deki vatandaşlarımızın bu yol yükünü de sırtlarından almış oluyoruz. İşlemlerin daha hızlı ve yerinde çözülmesi için önemli bir adım atmış olduk” ifadelerini kullandı.
Sevginar sali

YORUM YAP