
Yaşam felsefesini “Şahsına faydalı ol, zararlı olma. Nesline faydalı ol, zararlı olma. Cemiyete faydalı ol, zararlı olma. Tabiata faydalı ol, zararlı olma” olarak ifade eden hayırsever iş adamı Nurullah Baldöktü, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Maslak Kampüsüne Nostalji Bahçesi kazandırırken, sakinleri arasında yer aldığı Darüşşafaka Yakacık Rezidans'ın bahçesini de adeta botanik parkına dönüştürdü.
Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M.Talha Çamaş, Silivri ve Kayseri'de birçok hayır işine imza atan, sosyal sorumluluk ve çevre duyarlılıklarını hassasiyetle sürdüren, Darüşşafaka Yakacık Rezidans sakinlerinden Nurullah Baldöktü'ye, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Maslak Kampüsüne armağan ettiği Nostalji Bahçesi için teşekkürlerini iletti.
Darüşşafaka Yakacık Rezidans'ta düzenlenen programa katılan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M.Talha Çamaş ve Kurulu Üyesi Fırat Tekin, 2018 ile ilgili değerlendirmede bulundular, kıymetli bağışçılarını onurlandırdılar. Başkan Çamaş, toplantıda önümüzdeki aylarda sona erecek 6 yıllık hizmet dönemine ilişkin görüş ve gerçekleştirilen çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başında bulunduğu kurumun yetişkinler için huzurlu bir yuva, anne ya da babası hayatta olmayan, maddi olanakları sınırlı, yetenekli çocuklara çağdaş, Atatürk ilkelerini özümsemiş bir eğitimle yurtsever bireyler olarak yetişme olanağı teşkil ettiğini anlattı.
BALDÖKTÜ: DARÜŞŞAFAKALI OLMAK AYRICALIK
Hürhaber İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali'yi, eşi Şerife Baldöktü ile birlikte haftanın belli günleri kaldıkları ve sakinleri arasında bulundukları Darüşşafaka Yakacık Rezidans'ta misafir eden hayırsever iş insanı Nurullah Baldöktü, “Darüşşafaka bizlere sağlık ve güvenlik hususunda başka hiçbir yerde bulamayacağımız olanaklar sunmakla kalmıyor. Aynı zamanda bunun karşılığında bizlere anne ya da babasını kaybeden, imkanları yeterli olmayan, yetenekli çocuklarımıza eğitim eşitliği konusunda yardımcı olmak gibi olağan üstü bir ayrıcalık kazandırıyor.
Günümüz koşulları malum. Darüşşafaka'da ani bir rahatsızlıkta zamanında müdahale ya da güvenlikle ilgili hiçbir endişe duymadan, son derece zarif insanların dostluğu yanı sıra ihtiyaç duyduğumuz her alanda kaliteli hizmet imkanımız var. Bu olanaklardan herkesin faydalanmasını isterim. 24 saat doktor, hemşiremiz, Rezidans merkezi içerisinde polikliniğimiz var. Spor, yüzme, hobi atölyesi, kuaför, çeşitli sosyal aktivite olanakları, geziler her türlü imkana sahibiz… Faydalanırken, başkalarına yarar sağlamak da manevi olarak tarifi mümkün olmayan bir duygu zaten. Darüşşafaka bağışçısı ve bu güzel ailenin bir üyesi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
YAKACIK REZİDANSTA BOTANİK BAHÇE YARATTI
“Tabiatına faydalı ol” düsturuna önemle eğilen Nurullah Baldöktü, Darüşşafaka Yakacık Rezidansın bahçesi ve yürüyüş alanlarını eşsiz bitkiler ve şahane bir düzenleme ile adeta bir botanik bahçesine çevirdi.
DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI MASLAK KAMPÜSÜNE, BALDÖKTÜ'DEN TABİAT DOKUNUŞU
Baldöktü, vakfın eğitim kurumuna da ihtiyaç duyulan parkın düzenlenmesini üstlenerek, kısa süre içinde gerçekleştirdi. Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M.Talha Çamaş, “Malum imkanlar kısıtlı olunca nasıl yapar ederiz diye düşünürken Nurullah Baldöktü, “O iş bende oldu bilin” dedi ve ertesi gün çalışmayı başlattı. Darüşşafaka Eğitim Kurumları Maslak Kampüsü'nde anı fotoğrafları artık Nurullah Bay'in kurumumuza kazandırdığı Nostalji Bahçesinde çekiliyor” diyerek konuya ilişkin teşekkür tablosunu Şerife ve Nurullah Baldöktü çiftine, şükranlarını sunarak takdim etti.
ZÜBEYDE HANIM DA
DARÜŞŞAFAKA BAĞIŞÇI-
LARINDAN
Darüşşafaka'ya ilişkin önemli de bir hatırlatmada bulunan Baldöktü, şunları paylaştı: “Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi, Darüşşafaka'nın bağışçıları arasında. Darüşşafaka arşivlerinde bulunan belgede Zübeyde Hanım'ın çeşitli şartlar ve isteklerde bulunarak kuruma tam tamına 20 bin kuruşluk bir bağış yaptığı görülmüştü. Belgede Zübeyde Hanım'ın 20 bin kuruşluk bağışı, her sene Darüşşafaka öğrencileri tarafından Kadir Gecesi'nde hatim yapılması, yapılan hatmin sevabının Peygamber Efendimiz'in ruhuna, ehlibeytine, enbiyâlara, ilk dört halifeye, evliyalara, mü'minlere, şehitlere ve babası, annesi gibi akrabalarına ve Atatürk'ün küçük yaşta hayatını kaybeden kardeşlerine gönderilmesi şartı ile yaptığı görülüyor. Ayrıca elde edilecek gelirden öğrencilere her sene bir defa mevsim meyveleri dağıtılması şartı da var.”
ÇAMAŞ: DARÜŞŞAFAKA SADECE BİR OKUL DEĞİL, ADI GİBİ ŞEFKATLİ BİR YUVA VE BÜYÜK BİR AİLEDİR
Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M.Talha Çamaş, 6 yıl süresince çalışmalarını hangi anlayış ile gerçekleştirdiklerini anlatırken şu ifadeleri kullandı: “Bugün ülkemizin dört bir köşesinden sınavla seçilmiş 1.000'e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda yardımlaşma, dayanışma, paylaşım ve dürüstlük temeli üzerine kurulu olan Darüşşafaka ruhuyla büyüyor. Geleneklerini korurken çağdaş eğitimi destekleyen yenilikçi yapısıyla Cemiyetimiz, bir yandan eğitim ve sivil toplum hareketinin öncüsü diğer yandan da 154 yıllık geçmişiyle ülkemizde sürdürülebilir kurumlara örnek teşkil ediyor.
Bu topraklarda doğmuş, yeşermiş, kök salmış ve eğitime gönül vermiş bir sivil toplum örgütü olan Cemiyetimiz, bir buçuk asırdır sadece bağışlarla varlığını sürdürebilmesini yaptığı işin büyüklüğü kadar bağışçılarının güvenine gölge düşürecek hiçbir eyleme izin vermemesine de borçlu...
Eğitim kalitesinden ve misyonundan asla taviz vermeyen Darüşşafaka'nın yaptığı işin büyüklüğü mezun ettiği binlerce çocuğun eğitimle değişen yaşam öyküsünde saklı.
Hikâyenin kahramanları değişse de satır başları hep aynı… Küçük yaşta babasını veya annesini yitirmiş, bırakın kolej seviyesinde eğitimi, okula gitme olanağını dahi zor bulan çocukların, renklerimiz gibi siyahtan yeşile uzanan yolculuğunun hikâyesi bu…
Darüşşafaka sadece bir okul değil, adı gibi şefkatli bir yuva ve büyük bir ailedir. Biz, çocuklarımızı 10 yaşında ailelerinden emanet alıyor, üzerlerine titreye titreye büyütüyor ve 19 yaşında gencecik bireyler olarak uğurluyoruz. Hayata Darüşşafaka ruhunu özümsemiş olarak atılıyorlar. İstedikleri üniversitede istedikleri alanda eğitimlerine devam ediyorlar. Kariyer basamaklarını tek tek tırmanıyor, her birinin eğitimle değişen bir yaşam hikâyesi…
1863 yılından bu yana yaktığımız ışığı söndürmeyen bağışçılarımıza, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar attığımız her adımda yanımızda duran Darüşşafakalılara, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için özveriyle görev yapan öğretmenlerimize, evlatlarını gözleri arkada kalmadan bize emanet eden velilerimize ve duruşları, başarıları, kişilikleriyle bizleri daima gururlandıran öğrencilerimize teşekkür ediyor, her mezunumuzla aydınlık Türkiye hayaline bir adım daha yaklaştığımıza inanıyoruz.”
Haber Merkezi