
Silivri Ordulular Derneği'nde başkanlık iddiasına, yerel yönetim projelerini ortaya koyarak, destek isteyen DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, Silivri Belediyesinin son 10 yılda ilçemizin sorunlarını çözme konusunda geride kalan bir yapı içerisinde olduğunu belirtti.
DSP Silivri Belediye Başkan Adayı olarak seçim çalışmalarının startını veren Selami Değirmenci, DSP İlçe Başkanı Hüseyin Dertop, Ümit Beyatlı ve meclis üyesi adayları ile birlikte Silivri Ordulular Derneğine misafir oldular. Dernek Başkanı Burhan Aydın'ın karşıladığı Değirmenci ve ekibi, dernek yönetimi ve üyelerine yerel yönetim hedeflerini anlattılar.
DEĞİRMENCİ: BELEDİYE, SİLİVRİ'NİN SORUNLARINI ÇÖZME BAKIMINDAN ÇOK GERİDE
Değirmenci, ziyarette Silivri'nin ekonomik durumu ve işsizlik konusuna dikkat çekerken şunları söyledi: “Silivri Belediyesi kentimizin sorunları çözme bakımından çok geride kalan bir yapı içinde. Son 10 yılda Silivri'de hemen hemen hiçbir temel yapıtım yapılmadı. Buna karşın nüfus neredeyse ikiye katladı. Başta trafik ve otopark olmak üzere en can alıcı noktaya geldi.
“TRAFİK SORUNU, EKONOMİYİ ÇÖKERTTİ”
Daha önceleri Silivri'ye daha çok insan dışardan gelip gündelik alışverişini yapardı ve ilçe ekonomisine ciddi katkılarda bulunurdular. Oysa bugün sözünü ettiğimiz trafik probleminden dolayı arabasını park edecek yer bulamayan insanlar artık Silivri'nin içine gelmez oldular. Ekonomimiz gittikçe çöküyor.
“İSTİHDAM EN ÖNEMLİ SORUNLARIMIZDAN BİRİ”
Zaten genel sıkıntılarımız hat safhada, iş sağlarımız ihtiyaca cevap vermiyor. Yeni fabrikalar kurulurken bile bizim gençlerimizdeki işsizlik sayıları katlayarak artıyor. Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor. En önemli sorunlarımızdan biri olarak istihdam konusunu görüyoruz. Herkes çocuğu okusun, üniversiteye girsin diye bakıyor ama mezun olduktan sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Diplomalı işsizlerimiz artıyor. Kurulan fabrikalar da istedikleri nitelikte eleman bulamıyorlar.
Geçmişte Silivri Belediyesinin başlattığı ama son dönemde sekteye uğrayan bir Kariyer ve İstihdam Ofisi var. Fabrikaların hangi alanda elemana ihtiyacı varsa eğitim imkanı geliştirmek konusunda bizler üniversiteler ve Esnaf Sanatkar Odası, SİAD ile işbirliği yaparak hangi vasıfta eleman arzu ediliyorsa o konuda gençlerimizi eğitmek ve onları işe yerleştirmek hususuyla yakından ilgileneceğiz.
Silivri'ye o kadar yeni konut yapılıyor, o kadar insan geliyor ama onların iş ihtiyaçlarına cevap veremiyoruz. Bu konuda belediye etkin şekilde düzenleyici bir rol üstlenmeli diye düşünüyoruz.” Sevginar SALİ