Değirmenköy Lisesi şair İhsan Tevfik’le söyleşi gerçekleştirdi

Değirmenköy Lisesi şair İhsan Tevfik’le söyleşi gerçekleştirdi

26.05.2021 15:48:56

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi, şair-araştırmacı yazar İhsan Tevfik'le söyleşi gerçekleştirdi.

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün “Silivri'de Edebiyata Yön Verenler Projesi” kapsamında 25 Mayıs 2021 tarihinde şair-araştırmacı yazar İhsan Tevfik'i ağırladı.

Okul Müdürü Alptekin Seğmen'in davetini büyük bir nezaketle kabul eden mübadil şair İhsan Tevfik zoom platformu üzerinden öğrenci ve öğretmenlerle buluştu. Okul kütüphanesinde gerçekleşen ve teknik altyapısını Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Volkan Özcan'ın, dekorasyonunu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan Şefi Nalan Karakaya'nın, afişini Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan Erdoğan'ın hazırladığı söyleşi, Okulun Müdür Yardımcısı Öznur Aslan'ın moderatörlüğünde koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Söyleşide şairin mübadil aile öyküsünden şiirlerine, araştırma yazılarına, aldığı ödüllere kadar pek çok konuda samimi ve keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

Öğrenci ve öğretmenlerin sorularının da şaire yöneltildiği program Okul Müdürü Alptekin Seğmen'i temsilen moderatör Öznur Aslan tarafından şaire teşekkür plaketi sunumunun ardından İhsan Tevfik'in okuduğu şiirle sona erdi.

ESERLERİ

Şair-araştırmacı yazar İhsan Tevfik'in başlıca kitapları şöyle; şiir dalında “Aşka Çırak Ölüme Usta”, “Sevgiye Durmak”, “Uzak Yazılarda”, “Hasarlı Aşklar Tarihi” ve “Gözleri Muhacir”, Araştırma kitabı “İnsan ve Mekân Yüzüyle Mübadele”.

YORUM YAP