“Depreme daha dirençli bir Silivri hedefliyoruz”

“Depreme daha dirençli bir Silivri hedefliyoruz”

18.07.2024 11:03:28

Belediye tarafından Albay Yunus Dirik Caddesi üzerindeki depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binanın yıkımını yerinde takip eden Başkan Bora Balcıoğlu, Silivri'yi depreme karşı daha dirençli ve güvenli bir kent haline getirmeyi amaçladığını vurguladı. 

Silivri Belediyesi, Albay Yunus Dirik Caddesi üzerindeki depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binanın yıkımını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, bu çalışmanın kentsel dönüşüm projeleri kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti.
Başkan Balcıoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Silivri Belediyemizin incelemeleri sonucunda depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Albay Yunus Dirik Caddesi üzerindeki binayı sahipleri tarafından daha güvenli, modern ve yaşanabilir bir yaşam alanı kazandırmak üzere yıkımını gerçekleştirdik" dedi.
Balcıoğlu, “Hep Birlikte Kentsel Dönüşüme” çağrısıyla başlattıkları çalışmaların, Silivri'yi depreme karşı daha dirençli ve güvenli bir kent haline getirmeyi amaçladığını vurguladı. "Amacımız, ilçemizi daha yaşanabilir hale getirirken, vatandaşlarımızın güvenliğini de en üst düzeyde sağlamaktır" ifadelerini kullandı.
Kentsel dönüşüm projeleri, ilçenin genelinde devam ederken, deprem riskine karşı alınan önlemlerle Silivri'nin güvenli bir yaşam alanı haline getirilmesi hedefleniyor.
Seda Şimşek

YORUM YAP