“Depremin, tüm parti adaylarının çalışmalarında yer alması sevindirici”

“Depremin, tüm parti adaylarının çalışmalarında yer alması sevindirici”

5.03.2024 15:42:24

Silivri Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısının I. Oturumunda CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, deprem konusunun tüm adayların çalışmalarında yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Silivri Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısının I. Oturumunda CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, önemli gün ve haftalara değindi, deprem konusuna dikkat çekti.
KIRKICI: DEPREMİN, TÜM PARTİ ADAYLARININ VAATLERİ VE ÇALIŞMALARI ARASINDA OLMASI İYİ

Kırkıcı şöyle konuştu: “1-7 Mart Yeşilay Haftası, Girişimcilik Haftası ve Deprem Haftası diye geçiyor. Deprem, sevindirici olarak bütün parti adaylarının vaatleri ve çalışmaları arasında önemli bir yer tutuyor. Bu iyi bir şey… Umarız böyle bir durum yaşamayız ya da yaşanacaksa da en az zararla atlatacağımız bir doğa olayı olsun.
“KADINLAR ÖZGÜRLEŞMEDEN, YAŞAM ÖZGÜRLEŞEMİYOR”
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tüm kadınlarımızın bu gününü ve tüm günlerin emekçi kadınların günü olacağı bir duyguyla kutlanmasını ve hissedilmesini diliyorum. Biliyoruz ki kadınlar özgürleşmeden, yaşam özgürleşemiyor. Onların özgürleşmesi yolunda atacakları ve yanlarında görecekleri bütün erkeklerle, böyle bir günde bir dayanışma günü olarak yaşanmasını diliyorum.
“MEHMET AKİF ERSOY'U RAHMETLE ANIYORUM”
12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü. Ersoy'u rahmetle anıyoruz.
KIRKICI, TIP BAYRAMINI KUTLADI
14 Mart Tıp Bayramı, tüm hekimlerimizin, hemşerilerimizin ve Tıp Alanında mücadele veren emekçilerin gününü kutluyoruz. Yaşam standartlarının yükseltilmesi konusunda gereken çabaların yaşanmasını diliyorum.
“DÜNYA EMPERYALİSTLERİNE YÜKSELEN DİRENİŞİN GÜNÜ”
18 Mart Çanakkale Zaferi, dünya emperyalist gruplarına karşı Anadolu'dan yükselen bir direnişin günü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve o gün şehit olan bütün canlarımıza başsağlığı ve Allah'tan rahmet diliyoruz.
“NEVRUZ KUTLU OLSUN”
21 Mart Nevruz, tüm Ortadoğu ve Dünya halklarının değişik biçimlerle anlam yükleyerek kutladıkları bir gün. Bunu kutluyorum.
“YOKSULLARIN DAHA ÇOK HİSSEDİLDİĞİ BİR AY OLARAK ALGILANMASINI DİLİYORUM”
Ramazan ayının tüm İslam alemine kutlu olmasını diliyorum. Yemek sofralarının zengin olmasından değil, yoksulların daha çok hissedildiği bir ay olarak algılanmasını diliyorum.
ÂŞIK VEYSEL VE YAŞAR KEMAL'İ ANDI
Bu ayda yitirdiğimiz iki önemli şahsiyeti anarak geçeceğim. “Beni hor görme kardeşim/ Sen altınsın, ben tunç muyum?/Aynı vardan var olmuşuz/Sen gümüşsün, ben sac mıyım?” diyen Aşık Veysel Şatıroğlu'nu anıyoruz.
Türk Edebiyatının ustalarından Yaşar Kemal'i saygıyla anıyoruz. Konuşmamı onun sözüyle bitiriyorum; “İnsan evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar” İnsan sevgisini, dayanışmayı, kardeşliği ve barış içinde bir arada yaşamayı arzulayan bir duruşu sergileyen bir edebiyatçımız. Rahmetle anıyorum.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP