Devlet Konservatuarını 1’incilikle kazandı

Devlet Konservatuarını 1’incilikle kazandı

17.09.2024 11:59:27

9 yaşında Müzik Öğretmeni Volkan Yaran'la ve müzik eğitimiyle tanışan Adem Yiğit Doğan, Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünü 1'incilikle kazandı.

Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, müzik akanında yetiştirdiği ve konservatuar okuması için yüreklendirdiği öğrencisi Adem Yiğit Doğan'ın Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nı 1'incilikle kazanmasıyla büyük gurur duydu.
İlçemizde müziğe ilgili öğrencileri ve yetenekleri keşfederek onları Güzel Sanatlar Liselerine, Konservatuarlara yönlendiren, rehberlik eden ilçemiz Müzik Öğretmenlerinden Volkan Yaran, öğrencisi Adem Yiğit Doğan'ın başarısıyla bir kez daha gururlandı.
Bu yıl Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı Ses Eğitimi Bölümü'nü 1. dereceyle kazanan Adem Yiğit Doğan, küçük yaşta bağlama çalarak müziğe başladı. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi'nde bağlama dersleri alarak Türk Halk Müziği korolarına katıldı. Bu süreçte müzik öğretmeni Volkan Yaran ile tanışan Doğan, ardından Yaran'ın görev yaptığı Çağrbey Ortaokulu'na nakil olarak hocasıyla yoğun çalışma imkanı buldu.
Müzik öğretmeni Volkan Yaran'ın gerçekleştirdiği projelerde, müzik etkinliklerinde solist, korist ve bağlama icrası ile aktif rol aldı. Ailesinin de desteği ile Yaran tarafından Güzel Sanatlar Lisesi'ne yönlendirilerek eğitim alan Doğan 2020 yılında İstanbul/ Beylikdüzü Aşık Veysel Şatıroğlu Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazanarak akademik anlamda müzik eğitimine bu okulda başladı. Doğan, burada müzik eğitimi, piyano, solfej ve Kaval çalgısı eğitimi gibi teorik ve Uygulamalı müzik dersleri alarak 2024 yılı Haziran ayında mezun oldu. Ortaöğretim süresinde de Yaran'la eğitimlere devam eden Doğan, Müzik öğretmeni Volkan Yaran tarafından konservatuar yetenek sınavlarına hazırlandı.
Bu yıl Konservatuar / Türk Müziği Ses Eğitimi Sınavlarına hazırlanan Doğan, sesindeki etkileyici performansı ve müzik yeteneği ile sınav komisyonundan tam puan alarak, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nü 1. sırada yüksek derece ile kazandı.
YARAN: YAKLAŞIK 10 YILDIR BU MÜZİK EĞİTİMİ SÜRECİİNİNİ YAŞYARAK ŞAHİT OLMAM, REHBERLİK EDİYOR OLMAM GURUR VERİCİ
Yaran, “Adem, müzikle çok küçük yaşta tanışan ve adeta müzikle büyüyen bir yetenek. Onu daha 9-10 yaşlarındayken elinde kendinden büyük bağlaması ile dolaşırken görüyordum. Sonrasında ailesi benimle çalışması adına okul nakli yaptırıp görev yaptığım okula getirdiler. O gün bugündür yaklaşık 10 yıldır müzik eğitimi sürecine tanıklık ve rehberlik etmekteyim.
Adem, geleceğin iyi seslerinden biri olacak buna yürekten inanıyorum. Yolu açık olsun. Ailesini de tebrik ediyorum onu her daim destekledikleri ve yol gösterdikleri için. Müzikteki bu yeteneği ve başarısının yetenekli çocuğa ve gençlere örnek olacağına inanıyor, müzik yaşamında başarılar diliyorum.”
Haber MERKEZİ

 

YORUM YAP