Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, TEMA Vakfı'nın Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesini imzaladı ve Termik Santrale karşı yapılan çalışmaya destek sundu.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, TEMA Vakfı'nın Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesini imzaladı ve ailesi ile birlikte vakfın Silivri gönüllüleri tarafından düzenlenen “Termik Santral İstemiyoruz” stant çalışmasına katılarak destek verdi.
27 Haziran 2019 tarihinde, saat: 20.30'da Zübeyde Hanım Parkı'nda gerçekleştirilen akşam etkinliğinde açık hava müzik dinletisi sunuldu.
Etkinlikte Kömür madenciliğinin tarım alanları nasıl etkilediği şu başlıklar altında anlatıldı;
1- Açık ocaklı kömür madenciliği için hektarlarca tarım alanı kazılır, binlerce yılda oluşan verimli üst örtü yok olur.
2- Her türlü kömür madenciliği için yeraltındaki su boşaltılır (susuzlaştırma), bu iş bölgenin tamamında yer altı su seviyesinin azalmasına neden olur ve su döngüsü sistemini bozar, dolayısıyla tarım alanlarının susuz kalmasına neden olur.
3- Kömür çıkarılırken, kömürün su ve hava ile teması asit olur. Asidik hale gelen su, ulaştığı diğer su kaynaklarını da kirletir. Buna asit maden drenajı denir.
4- Termiklerden çıkan kül, meyve ve sebzeleri kaplar, zehirler, kurutur.
5- Termik santraller, sistemlerini soğutmak için çiftçinin sulama için kullandığı dere, göl, gölet, yer altı sularına ortak olur.
6- Termiklerden çıkan hava kirliliği asit yağmurlarına neden olur.
7- Toprağın sağlığını bozar, üretimi de verimi de azaltır.
TEMA Gönüllüleri Silivri Sorumlusu Seher Dertop, etkinliklerine katılarak desteğini esirgemeyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve ailesine teşekkür etti.
Silivri Belediyesi