Pazar günü Sayalar'da 125 üreticiye yerli, milli ve sertifikalı arpa tohum desteği dağıtım programında konuşan ilçemizin en deneyimli muhtarlarından Hüseyin Ece, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı “1999 yılından beri muhtarlık yapıyorum. Silivri'nin 4 ayrı belediye başkanı ile birlikte çalışma fırsatım oldu. Başkanım sizin gibi bir tane halka elini uzatan Başkan görmedim. Size teşekkür ediyorum” sözleri ile onurlandırdı.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve ekibinin Pazar günü ikinci durağı Sayalar köyü oldu.
125 üreticiye yerli, milli ve sertifikalı arpa tohumlarının dağıtıldığı törene MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti Meclis Üyeleri Sefer Ölçer, Orhan Çalışkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Güreş Ağası Çetin Ceylan da katılanlar arasındaydı.
ECE: SİZİN GİBİ BİR TANE HALKA ELİNİ UZATAN BAŞKAN GÖRMEDİM
Programın açılışında konuşan Sayalar Muhtarı ve Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Hüseyin Ece, “1999 yılından beri muhtarlık yapıyorum. Silivri'nin 4 ayrı belediye başkanı ile birlikte çalışma fırsatım oldu. Başkanım sizin gibi bir tane halka elini uzatan başkan görmedim. Size teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdınız. Sayalar'da ekilmeyen yer kalmadı. Ayçiçek ve arpa tohumlarından herkes memnun. Desteklerin devamını bekliyoruz inşallah iyi günler ileride” dedi.
YILMAZ: MARKA KENT SİLİVRİ İÇİN TARIMI VE HAYVANCILIĞIN GELİŞİMİNE KATKI SUNUYORUZ
Başkan Volkan Yılmaz, köylerde üretim temalı buluşmalardan duyduğu mutluluğu paylaşırken, “Alın terinin, göz nurunun olduğu yerli, milli, sertifikalı tohum buluşmalarımızdan bir yenisinde daha birlikteyiz. Bugün Sayalar'da 125 çiftçimize tohumlarımızı teslim edeceğiz. Unutulan, unutan varsa kimse merak etmesin tohum desteğimiz sağlanacak. Dağıttığımız ve sizlerin toprakla buluşturacağınız tohumlar hem Sayalar üreticilerimize hem de milli ekonomimize katkı olsun.
En başından beri söylediğimiz şey; Silivri yalnız merkezden ibaret görülüp, nüfus ve oya göre yönetilirse haksızlık yapılacağı hatta ihanet edilmiş olunacağıydı. Biz bütüncül bir anlayışla hareket ederek, Marka kent Silivri diyerek diğer ilçeler arasında fark yaratan, tercih edilen bir yapı oluşturmak için çalışıyoruz. Bu husustaki en önemli değerlerimizden birinin de köyler ve köylülerimiz olduğu gerçeğini savunuyoruz. Doğa ve iklim şartları, coğrafik konum fırsatlarımız değerlendirilmeli.
“BU TOPRAKLARA VE ÜLKEYE OLAN ÜRETİM BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI GELİŞTİREREK SÜRDÜRDÜK”
Köylerimizdeki üretim potansiyeli de harekete geçirilmeli. Çiftçi ve hayvancı üretimden vazgeçerse köyden kente göçü önleyemeyiz. Bunun için onlara bir soluk, nefes olmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda sunduğumuz destekleri bizzat üreterek gerçekleştiriyor olmamız başta eleştirilirdi. “Belediyelerin tarımsal faaliyetlerle, üretimlerle ne işi olur” denildi. Tüm olumsuz eleştirileri kulaklarımızı tıkayarak bu topraklara ve ülkeye olan üretim borcumuzu ödemek için çalışmalarımızı geliştirerek sürdürdük. Tarım yapmaya devam edeceğiz, hayvancılığı desteklemeyi sürdüreceğiz. Gerçek kalkınmanın kırsaldan başladığı gerçeğine uygun olarak çalışmalarımızı hayata geçireceğiz” dedi.
“MÜLKİYET SORUNUNDA BENİM TARAFIM KÖYLÜ”
Sayalar'da devam eden mülkiyet sorununa da değinen Yılmaz, “Bu konunun çözümünde benim tarafım köylü. Ancak devletin de hepimizin uyması gereken kuralları, kanunları var. Bazı vatandaşlarımızı memnun ederken, bazılarını da edemedik. Bu konu hakkında her geçen gün mesafe kat ettiğimizi söylemek mümkün. Bu meseleyi engelli koşu gibi düşünün. Bütün engellerin üstünden bir seferde atlamaya kalkarsak yere devriliriz. Bakanlığın, Belediyeleri yetkilendirdiği 2014 yılından önce yapılan, üzerinde yapı bulunan yerlerin tapuları sahiplerine verildi. Real olarak düşük olsa da fiyatlar, vatandaş için yüksek. Bazı zahmetler çekilmeden rahmet olmaz. Sorunları birer birer çözeceğiz kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.
“TARIM POLİTİKALARI MİLLİ GÜVENLİK GİBİ BELLİ BİR ANAYASAYA KAVUŞTURULARAK İŞLETİLMELİ”
Başkan Bey son olarak, “Tarımsal üretimi mutlak suretle ayakta tutmak, güçlendirmek zorundayız. Küresel ısınma ve kuraklığın etkisinde düşen verimlilik tohum ıslah çalışmalarının özenle sürdürülmesi gerektiğine işaret ediyor. Köylünün emeğinin karşılığını ve zamanında alması için ciddi, uzun vadeli çalışmalar yapmalıyız. Tarım politikaları milli güvenlik gibi belli bir anayasaya kavuşturularak işletilmeli.Kişi, hükümetler veya kurumlara göre değişikliklere meydan verilmemeli.Köyden şehre göçü tersine çevirmek için köyde üretim yeniden kooperatif yöntemiyle canlandırılmalı. Üretilen ürünlerin aracısız üretici ile buluşması sağlanmalı” diyerek dağıttıkları tohumların bereketli olmasını diledi.
KADINLARDAN “ELİMİ TUTUN DEDİNİZ TUTTUK…” GÖNDERMESİ
Başkan Volkan Yılmaz, tohum dağıtım programının ardından Sayalar'da kadınlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Biber üretiminde önemli bir aşama kat eden mahalle kadınlarına festival sözü veren Başkan Bey, üretim süreçlerinde ihtiyaç duydukları destekler ve köy içi hizmetler konusundaki isteklerini de özenle not etti.Kadınların, “Başkanım elimi tutun dediniz tuttuk. Elini bırakmayız sen de bizim isteklerimizi yerine getir” diyerek yaklaşan seçimlere göndermede bulunmaları dikkat çekti.
SAYALAR MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANMAK ÜZERE
Başkan Volkan Yılmaz ve Sayalar Muhtarı Hüseyin Ece, Pazar günü Sayalar Mahallesinde Meydan Düzenleme Projesi kapsamında devam eden çalışmaları da beraber incelediler. Meydan düzenlemesi, Oturma alanları ve Peyzaj çalışmalarında sona gelindiği görüldü.
Sevginar SALİ