“Eğitim, sanat ve spor alanında çocuklarımızla beraberiz”

“Eğitim, sanat ve spor alanında çocuklarımızla beraberiz”

13.09.2023 11:27:48

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi Gülsen-Ökkeş Nakipoğlu Eğitim Akademisi binasında yeni eğitim dönemine başlayan gençlerle bir araya geldi ve Barış Manço Çocuk Kütüphanesi'nde etkinliklere katılan minikleri ziyaret etti.

Kadir Has Üniversitesiyle hayata geçirilen Eğitim Akademisi, öğrencilere ücretsiz sunduğu LGS-YKS-YDT hazırlık kurslarını Silivri Belediyesi Gülsen-Ökkeş Nakipoğlu Eğitim Akademisi'nin yeni binasında sürdürüyor. Kursların ikinci gününde öğrenci ve öğretmenlerini, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Proje Koordinatörü Tarık Gürleyen, Halkla İlişkiler Müdürü Eren Ermiş ziyaret etti.
Eğitim Akademisi öğrencileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, onlarla sohbet etti, görüşlerini aldı, eğitim, sanat ve spor alanında verdikleri hizmetleri anlattı, gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri paylaştı.
YILMAZ: STRESİ İYİ YÖNETEREK SİZİ OLUMLU YÖNDE ETKİLEMESİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ
Yılmaz, sınavlara hazırlık sürecinde stres yönetiminin önemine değinerek, “Bazen stresli ortamlar, insanda başarıyı getiriyor. Konforlu ortamda başarıya ulaşan kimse yok. Stresi iyi yöneterek sizi olumlu yönde etkilemesini sağlayabirsiniz. Pes ettiğiniz, “bunaldım, sıkıldım” diyeceğiniz zamanlar da olacak. Bunları aşabilirsiniz.
“HER TÜRLÜ SIKINTINIZDA YANINIZDA OLACAĞIZ”
Belediye yönetimi olarak sizin ağabeyiniz olarak her türlü sıkıntınızda, arkadaşlarımızla yanınızda olacağız. Bunu hiç merak etmeyin. Bu kursu her geçen gün daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Göremediğimiz veya atladığımız konular varsa onları giderebiliriz.
MORAL GEZİLERİ
Bulut hocam, kursa katılan gençlerimize yönelik ara sıra moral gezilerine çıkaralım. Belli periyotlarla ve hak ettikleri zamanlar kendilerini kültür gezileriyle ödüllendirelim.”
KAMIŞ: KÜLTÜR GEZİLERİN YANI SIRA AKADEMİK GEZİLER DÜZENLİYORUZ
Eğitim Akademisi Koordinatörü Bulut Kamış, “Belediyemizin düzenlediği kültür geziler var. Onun dışında bizim yaptığımız akademik geziler var, üniversiteleri ziyaret ediyoruz.” açıklamasında bulundu.
Başkan Yılmaz, Kadir Has Üniversitesi'nin Eğitim Akademisi projesine ciddi desteklerinin olduğunu, ciddi bir akademik çevreye sahip olduklarını paylaştı.
YILMAZ: MEŞAKATLİ YOLCULUĞU KEYİFLİ HALE GETİREBİLİRSİNİZ
Yılmaz, “Meşakkatli yolculuğu daha keyifli hale getirerek sürdürebileceğinizi düşünüyorum. Şimdiden başarılar diliyorum.”
ÖĞRENCİLERDEN SEMA: FAALİYETLERİNİZİ HEYECANLA TAKİP EDİYORUM
Eğitim Akademisi öğrencisi Sema duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı: “Başkanım çok teşekkür ediyoruz. Faaliyetlerinizi büyük heyecanla takip ediyorum. Eğitim, spor, kişisel gelişim gibi her konuda Silivri'ye büyük katkılar sundunuz. Takip ettim ve elimden geldiğince katılmaya çalıştım.
“İNGİLİZCE KURSA DA KATILMIŞTIM, EĞİTİM AKADEMİSİ BU SENE DAHA SİSTEMLİ”
Daha önce İngilizce Kursa katılmıştım. Eğitim Akademisi'ne geçen sene başladım. Şuan daha sistemli bir şekilde yürütülüyor. Bu sene daha geniş zamanımız var.
“ÖNYARGILI GELDİM AMA KONFOR ALANI VE HOCALARIN İLGİSİ AÇISINDAN OLSUN ÇOK İYİ”
Geçen sene eğitimler Kadir Has Üniversitesi'ndeydi, buraya biraz önyargılı geldim ama konfor alanı, hocalarımızın ilgisi olsun bayıldım. Hiç çekinmeden ev rahatlığında buraya gelebiliyorum. Daha ikinci gündeyiz ama her şey çok iyi. Dershanelerden kat kat iyi olduğunu düşünüyorum. Profesyonel bir ekiple çalışılıyor. Bizim için çok iyi bir fırsat, inşallah bu fırsatın karşılığını biz de veririz. Teşekkür ederiz.”
PLANLANAN KÜTÜPHANELER
Başkan Yılmaz, da teşekkür etti ve ilçemize inşa edecekleri kütüphaneler hakkında bilgi verdi. Eğitim Akademisi'nin taşındığı binadaki kütüphaneyi, Millet Bahçesi'nde kıraathane üzerinde kurulacak başka bir kütüphaneyi 2-3 aylık süre içinde açacaklarını, Belediyenin arkasında bulunan ve dört ay sonra bitirilmesi planlanan binada dijital ve normal bir kütüphanenin daha hayata geçirileceğini ve Eğitim Akademisi'nin oraya taşınacağından söz etti. Aynı zamanda eski Kaymakamlık binasında da 24 saat açık bir halk kütüphanesini planladıklarını paylaşan Başkan Yılmaz, Perşembe günü Kültür Bakanına taleplerini ileteceklerini dile getirdi.
Başka bir öğrenci, 24 saat açık kütüphane hizmetine ihtiyaç duyduklarını, arkadaşlarının Beylikdüzü'nde bulunan böyle bir kütüphaneye ders çalışmaya gittiklerini paylaştı. Gece daha rahat ders çalışabildiklerinden söz etti.
Başkan Yılmaz, 24 saat açık kütüphane hizmetine Silivri'yi kavuşturacaklarını, gençlerin sabaha kadar ders çalışabilecekleri ortamı sağlayacaklarını dile getirdi. Çay ve kahve ikramlarının yanı sıra güzel bir çalışma ortamı sağlayacaklarını paylaştı.
GEDİKLİ, BAŞKAN
YILMAZ'A TEŞEKKÜR ETTİ
Matematik Öğretmeni Adil Gedikli, 20 yıldır ilçemizde oturduğunu ve ilk kez bu yönetim döneminde Silivri Belediyesinin Eğitim Akademisi Projesi kapsamında çocuklara ve gençlere sunduğu eğitim hizmetinden, spor olanaklarından övgüyle söz etti, gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan yatırımlar ve verilen desteklere teşekkür etti. Gedikli, “Eğitim programı kapsamında yaptığımız çalışmalarla bu işin içinden alnımızın akıyla çıktık ve bu sene de çıkacağımızı ümit ediyorum. Başkanımız gençleri öncelediği için, bu anlamda yatırımlara hep destek verdiği, her talebimiz imkanlar doğrultusunda karşılandı.” paylaşımında bulundu.
“EĞİTİM, SANAT VE SPOR ALANINDA ÇOCUKLAR VE GENÇLERLE
BERABERİZ”
Başkan Yılmaz, “Gençlerle yalnızca sınav zamanı birlikte olmuyoruz. Şuan Nişantaşı Üniversitesi ile ortak bir projemiz var. Selimpaşa'da kurduğumuz Güzel Sanatlar Akademimizde de öğrencilerimiz ilgi duydukları sanat alanında eğitim alıyor. Drama dersi, müzik enstrümanı eğitimi veya dans eğitimi alıyor. İki ay boyunca Yaz Spor Okullarında da çocuklarımız ve gençlerimiz 11 branşta eğitim aldı. Spor tesisleri kazandırıyoruz.
ÖĞRENCİLERE MADDİ DESTEKLER
400 tane gencimize her ay 500 lira aylık burs veriyoruz. Kriterler şeffaf. Üniversite sınav ücretlerini ödüyoruz. Geçen yıl üniversiteyi kazanan her gencimize 500 lira, bu yıl 1000 lira destek vereceğiz. Onlar için bir moral desteği oluyor.
İlkokul çağında 1000 çocuğumuzun beslenme çantasını biz karşılıyoruz. Bu desteklerimize devam edeceğiz. Yeterli mi? Bence değil. Kalite arttırılarak daha iyisi yapılabilir.”
“YABANCI DİL KURSU KASIM AYINDA AÇILACAK”
Başkan Yılmaz, yaz ayında düzenlenen Yabancı Dil Kursu'nun yoğun talep üzerine kış dönemi için de açılmasını önerdi.
Eğitim Akademisi Koordinatörü Bulut Kamış, açtıkları Dil Hazırlık Sınıfı'nın yanı sıra Yabancı Dil Kursu'nu Kasım ayında da hafta sonu sabahçı ve öğlenci olarak açabileceklerini söyledi.
KAFE VE KÜTÜPHANE ALANI İNCELENDİ
Başkan Yılmaz, öğrenci ve öğretmenlerine iyi dersler dileyerek yeni binada oluşturulacak alanları inceledi. Eğitim Akademisi'ne yeni binada kafe ve kütüphane alanları da oluşturulmak üzere yapılan planlamalar gözden geçirildi, yapılacak çalışmalar hatırlatıldı.
BARIŞ MANÇO ÇOCUK KÜTÜPHANESİ MİNİKLERİ ZİYARET EDİLDİ
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve beraberindekiler, Barış Manço Çocuk Kütüphanesi'ni de ziyaret ederek burada eğitim alan küçük yaş grubu çocuklar ve ebeveynleriyle bir araya geldi. Veliler, sunulan hizmet için Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.
Renginar Sali

YORUM YAP