Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Şubat meclisinde eğitim ile ilgili gündem maddeleri kapsamında siyasi vaatleri ile programındaki çalışmalara yönelik bilgi verdi.
Meclis gündeminin sekizinci maddesinde yer alan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarı elde ederek ilk 10'a giren öğrencilere Londra'da Eğitim Kampı hediye edilmesi ilgili komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
YILMAZ: AÇILAN MAKASI KAPATABİLMEK İÇİN SİLİVRİ BELEDİYESİNİN DE SORUMLULUKLARI OLMALI
Oylamanın ardından eğitim ve spor faaliyetleri ile ilgili bilgi paylaşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; “Kültür, spor ve yabancı dilde eğitim konusunda maalesef ki özel okullarla devlet okullarının arasındaki makas her geçen gün biraz daha açılıyor. Hayata başlama noktasında maddi imkânsızlıklar yaşayan ailelerin çocukları, maddi imkanları daha iyi olan ailelere göre hayata 3-0 geriden başlıyor. Bu açılan makası kapatabilmek için Silivri Belediyesinin de sorumlulukları olmalı.
Belediye Başkanı adayı iken 8. sınıfı bitiren her çocuğun bir yabancı dil konuşabilmesini, bir müzik aleti, bir enstrüman çalabilmesini, yine bir spor alanında lisanslı bir sporcu olmasını, eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerinden yararlanması gerektiğini ifade etmiştik. Bu kapsamda YKS'de ilk 10'a giren bu öğrencilerin desteklenmesi adına Silivri'deki ilk 10 başarılı öğrenciyi Londra'da bir dil okuluna yollayacağız. Bu bir haftalık kamp ile yalnızca dil öğrenmesi anlamında değil, bir ufuk açması anlamında düşündük” diye konuştu.
“ÜCRETSİZ DİL VE MÜZİK OKULU KAZANDIRACAĞIZ”
Dil okulları ve müzik okulu projesiyle ilgili de konuşan Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Biz Silivri Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaz aylarında veya kış aylarının belli dönemlerinde Silivri'de yaşayan, 8 yıllık temel eğitim alan çocuklarımıza ücretsiz dil okulları açmayı planlıyoruz. Yine her okula bir müzik odası mı yapalım, yoksa Silivri Belediyesine ait konservatuarı andıran bir müzik okulu mu yaptıralım diye düşündük. Bunun belediye olarak İstanbul'da bir örneği de yok. Henüz karar aşamasındayız, fikir alışverişi yapıyoruz ama çok şık, çok büyük, çok güzel bir müzik okulu benim hayalim. Silivri'de yaşayan insanların, gençlerin, hiçbir ücret ödemeden Silivri Belediyesinin imkanlarıyla bir enstrüman çalabildiği, bir müzik korosuna katılabildiği ya da solo eğitimi aldığı bir müzik okulunu da inşallah hayata geçireceğiz.”
“KÜTÜPHANESİZ, BİLGİSAYAR ODASIZ, TİYATRO SALONSUZ OKUL KALMAYACAK”
Vaatleri arasında yer alan kütüphane, bilgisayar odası ve tiyatro salonları yapımıyla ilgili son durum üzerine açıklamalar yapan Başkan Yılmaz, Kadıköy Şehit Olcay Özcan İlk ve Ortaokulu'nda kütüphane ve tiyatro salonu yapıldığını söyleyerek bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini aktardı. Köylerdeki okullarda tespitler yapıldığını dile getiren Başkan Yılmaz, “Sporu desteklemek adına da bir şeyler yapacağız. Lisanslı sporcuları yetiştirmek, yine bizim önem verdiğimiz bir konu. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz bir iki proje ilgili de bilgi vermek istiyorum. İlk projemiz; ‘Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın.' Bu kapsamda 13 köy okulumuzun tamamında tespitler yaptık. Birçoğunda kütüphane yok, bir kısmında da yok denecek kadar kötü fiziki şartlar var. Projenin kaynağını hayırsever insanlardan oluşturduk ve hazır durumda. İlk etapta kütüphanesiz köy okulumuz kalmayacak. Şehir merkezinde ve çoğu okulda da olmadığını bilmenizi isterim. Onlarla ilgili de ikinci etabı yapacağız. İkinci projemiz; ‘Bilgisayar Odası Olmayan Köy Okulu Kalmasın.' Yine 13 tane köy okulumuzda başlatacağız. Köylerimizdeki öğrenci sayılarını, fiziki şartlarını tespit ettirdik. Köy okulunun büyüklüğüne göre 3 bilgisayardan başlayarak 6 bilgisayara kadar çıkan sınıflar yapacağız. Çocuklarımızın bilgiye hızlı ulaşacağı, derslerini ve çalışmalarını yapabileceği bir bilgisayar odasını da yine hayırsever iş insanlarıyla hayata geçireceğiz. Akabinde merkezdeki okullarımızla devam edeceğiz. Üçüncü eğitim projemiz ise tiyatro salonları. Belediye başkanı adayıyken hemen hemen her sabah bir okulu ziyaret ettim. Okul aile birlikleri ve okul müdürleriyle toplandık. Bizim oradaki muradımız eğitimin sorunlarını dinlemek, okul aile birliklerinin problemlerini dinlemekti. Ancak bu şekilde bahsettiğim makası kapatabiliriz. Gittiğim her okulda ikinci veya üçüncü sorum; ‘Piyes oynanacak bir tiyatro sahnesi var mı?' oldu. Bir piyes bir tiyatro oynanabilecek mini bir konferans salonu gibi düzenlenecek salonları organize edeceğiz. İlkini Kadıköy'de bir iş insanı ile birlikte yaptık. Çok güzel bir tiyatro ve konferans salonu oldu. Bu saydıklarım kimine göre büyük kimine göre küçük bütçeler. Ama ben şunu ifade ettim; ‘Siz insanları doğru yönlendirir, doğru projelere inandırırsanız, iş insanları veya hayırsever insanlar bu işleri yapmak için yarışıyorlar.' Ben bunu gördüm. Bu saydığım projelerin tamamının ekonomik alt yapısı bitmiş durumda. Biz de teknolojik ve mimari alt yapılarını bitirdikten sonra 3 ay içerisinde hepsini tamamlamış, eğitim camiasının, çocuklarımızın ve ailelerin hizmetine sunmuş olacağız, bunu da buradan sizlerle paylaşmış olayım.”