Sevginar Sali

Eğitime siyaset gölgesi

Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Kısa bir süre önce ilçemize atanan Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat'a da hoş geldiniz diyelim. Atama haberinin yankıları bitti bitiyor derken, soluğu AK Parti İlçe Başkanlığında almasının şaşkınlığını daha üzerimizden atamadan yeni enteresanlıklar içinde olmayı sürdürüyor…
9 Eylül 2024 saat 10.30'da başlaması beklenen yeni eğitim-öğretim yılı açılışı çelenk törenine bir türlü teşrif edemedi. Törenden yarım saat önce alana gelen öğrenciler, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, ilçe yetkilileri, okul müdürleri güneşin altında kendisini beklerken boncuk boncuk terler dökmek zorunda kaldı.
‘Uzaktan geliyor', ‘trafiğe takıldı' diye düşünürken, ‘Belediye Başkanının ayrılmasını bekliyor' söylentisi yayıldı alanda. Yok artık! Aklımıza gelmeyen işlerin başımıza gelişini de kanıksadık artık.
Milli Eğitiminin çelenk töreninden evvel Atatürk Anıtında, CHP 101. Kuruluş yıldönümünü kutladı ve programlarını saat 10.30'dan önce tamamladılar. Milli Eğitim Müdürü meydandan CHP'lilerin etkisinin zaman aşımına uğramasını beklememişti herhalde. CHP'lilik açık havada bulaşan bir şey değil bildiğimiz kadarıyla!
Dakikalar aktıkça öğrenciler susamaya, yetkililer güneşin altında kıvranmaya başladı. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, alanı terk etmeyeceğini beyan eder etmez, aslında ev sahibi konumuyla herkesten evvel program alanında bulunması gereken İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakkı Damat Bey koştur koştur yetiştiler.

Edinilen bilgilere göre CHP'nin programının bitmesini beklediğini, törenin sona erdiğinin kendisine bildirilmediği şeklinde gerekçeler ile geç kalma mazeretini ifade etmiş. Alana vaktinde gelirsiniz, CHP'nin programı bitmediyse de bir kenarda beklersiniz. Kimseyi evsahibi olduğunuz törende bekletmemiş olursunuz! Çok mu şey istiyoruz!?
Biz müdür beyin AK Parti'ye yakınlığını tahmin ediyoruz, bunu ispat etmek için ekstrem, karmaşık işlere girmesine gerek yok. Bu hareketlerinin yaranmaya çalıştığı siyasi anlayışa yarar sağlamadığını, aksine onarılmaz zararlar verdiğini idrak etmesi için eğitimdeki gelişmelerden vakit buldukça siyasi olayları da takip etmesini teklif edeceğiz. Israr yok!
İnşallah bu bir ‘gelen gideni aratır' seremonisi değildir!!! İbrahim Hakkı Damat'ın akademik özgeçmişinde yer alan donanım ve beceriler ışığında Silivri'de iz bırakan, fark yaratan bir performans göstermesine dair umudumuza bu denli hoyrat yaklaşımına son vermesi dileğiyle.
Siyasi iktidarlar, gücünü göstermeye ihtiyaç duymaya başladıkları bu aslında onu kaybettiklerinin bariz kanıtıdır. Var olan hiçbir şey kanıta, gösterilmeye ihtiyaç duymaz. Olmayan şeyi bağıra, çağıra, göze soka soka gösterme ihtiyacı vardır. Ve asıl mesele kaçtığınız, kaçındığınız şeyi büyütürsünüz.
Yeni İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün en kısa sürede eğitim alanında umut vaat eden konularıyla gündeme gelmeyi başarması temennisiyle…

 

YORUM YAP