Ekim meclisi 2. Oturumu Cuma günü

Ekim meclisi 2. Oturumu Cuma günü

10.10.2024 11:56:43

Silivri Belediyesi 2024 Yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi 2. Oturumu 11 Ekim 2024 Cuma günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
Silivri Belediyesi'nin 2024 yılı Ekim ayı Meclis Toplantısı'nın Birinci Birleşimi Birinci Oturumu, 7 Ekim 2024 Pazartesi günü, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, toplam 16 gündem maddesi görüşüldü ve bu maddelerden 13'ü komisyonlara havale edilirken, 3 madde oy birliğiyle karara bağlandı. Karara bağlanan maddeler arasında, Silivri Belediyesi ile Edirne ili Lalapaşa İlçe Belediyesi ve Çanakkale ili Çardak İlçe Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması bulunuyordu. Ayrıca, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görev yapan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına araç tahsis edilmesi de kabul edildi.
Görüşülen gündem maddeleri ve komisyonlara havale edilen konular şu şekildedir:
1. Acize ücreti maaşının artırılmasının görüşülmesi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
2. Belediyemizce tarımsal üretimi ve çiftçiyi desteklemek amacıyla tarımsal ürünlerin satın alınıp bedelsiz dağıtılması için Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi. Hukuk, Plan Bütçe, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edildi.
3. Silivri Belediyesi ile Edirne ili Lalapaşa İlçe Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi. Karar alındı.
4. Silivri Belediyesi ile Çanakkale ili Çardak İlçe Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi. Karar alındı.
5. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revize edilmesinin görüşülmesi. Hukuk Komisyonuna havale edildi.
6. Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görev yapan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına araç tahsisinin görüşülmesi. Kabul edildi.
7. İlçemiz Danamandıra, Küçüksinekli ve Akören Mahalle sınırları içerisinde kalan, ancak kadastro kayıtlarına göre Çatalca İlçesi, Gümüşpınar ve Kabakça Mahalleleri sınırının tapu kütüğünde olan alanlara belediye hizmetlerinin götürülebilmesi için sınır değişikliği çalışmalarının görüşülmesi. İmar ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.
8. İlçemiz sınırlarında bulunan isimsiz sokakların isimlendirilmesinin görüşülmesi. İsim Tespit Komisyonuna havale edildi.
9. Silivri İlçesi, Büyükkılıçlı Mahallesi'nde bulunan "Eriş Sokak" yol aksının yeniden düzenlenmesinin görüşülmesi. İsim Tespit ve İmar Komisyonuna havale edildi.
10. Silivri İlçesi, Yeni Mahalle, 6244 ada 59 parselin güneydoğusunda kalan yol alanının ihdas edilerek, Silivri Belediyesi adına tescil edilmesi ve ilgilisi adına satışının yapılmasının görüşülmesi. Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
11. Silivri İlçesi, Yeni Mahalle, 6244 ada 60 parselin batısında kalan yol alanının ihdas edilerek, Silivri Belediyesi adına tescil edilmesi ve ilgilisi adına satışının yapılmasının görüşülmesi. Plan, Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.
12. İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan lise ve dengi okullarda eğitim alan lise son sınıf öğrencileri arasında ÖSYM tarafından 2024 yılı YKS sonuçlarına göre ilk 10'a giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin görüşülmesi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
13. İlçemiz Mahallelerinde yapılması planlanan ATM platformlarının uzun süreli kiralanmasının görüşülmesi. Plan, Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.
14. Silivri İlçesi, Fatih Mahallesi, 173 ada 6 parsel ile belediyemize ait Büyükçavuşlu Mahallesi, 6340 ada 9 parselin trampasının görüşülmesi. Plan, Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.
15. Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. firması tarafından 34 KEV 402 plakalı, 2023 model Mercedes-Benz marka otomobilin belediyemize hibe edilmesinin görüşülmesi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
16. Silivri Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planının görüşülmesi. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Silivri Kent Kimliği Geliştirme Komisyonuna havale edildi.
17. 2025 Mali yılı performans programı ve bütçesinin görüşülmesi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Silivri Belediye Meclisi'nin Ekim ayı ikinci oturumu, 11 Ekim 2024 Cuma günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek.

 

YORUM YAP