“Elim Toprakta” Projesi minik öğrencileri doğa ve tarımla buluşturdu

“Elim Toprakta” Projesi minik öğrencileri doğa ve tarımla buluşturdu

14.10.2024 11:42:46

Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen "Elim Toprakta" projesi kapsamında öğrenciler doğa ve tarımla buluşmaya devam ediyor.

Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen "Elim Toprakta" projesi, bu yıl da öğrencileri doğa ve tarımla buluşturmaya devam ediyor. Proje kapsamında, liseli öğrenciler, Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'ndeki uygulama alanında Ümmehan Elginkan Anaokulu öğrencileriyle bir araya gelerek eğitici ve eğlenceli bir etkinlik düzenledi.
Etkinlik sırasında anaokulu öğrencileri, sağlıklı ve geleneksel bir lezzet olan karışık turşu yapımını deneyimleme fırsatı buldu. Minikler, sebzeleri elleriyle hazırlayarak kavanozlara yerleştirirken, turşu yapımının aşamalarını ilgiyle izledi. Bu etkinlik, çocuklara küçük yaşta doğanın ve tarımın önemini kavratmayı amaçlarken, mevsimi olmasa bile sebzelerin sağlıklı bir şekilde tüketilebileceğini de öğretti. Çocukların turşu yapma süreci boyunca sergiledikleri heyecan ve neşe, etkinliğin keyifli anlarına sahne oldu.
"Elim Toprakta" projesi, doğayı ve tarımı çocuklara sevdirmenin yanı sıra, liseli gençlere de paylaşmanın ve öğretmenin değerini hatırlatmayı sürdürüyor. Proje, geleceğin bireylerine doğa sevgisi ve tarım bilincini aşılamaya yönelik faaliyetlerine önümüzdeki dönemlerde de devam edecek.
Renginar SALİ

YORUM YAP