Sevginar Sali

Emniyet rüzgarı

Silivri'de bir süredir etkili olan "emniyet rüzgarı"nı hissetmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum.

‘Akşam son, sabah ilk gördüğüm şey trafik kontrolü vay be' derken çarşıdan eve varana kadar üç trafik kontrolü.

Devam ediyoruz…

Bir süre önce Kumluk'ta oturan bir arkadaşımı bıraktıktan sonra uyuşturucu operasyonunun içinden geçtim. Önce ne olduğunu anlayamadım, dizi seti falan mı diye aklıma geldi dikiz aynasından bakındım (laf aramızda, artistlere taş çıkartacak genç polisler vardı). Gerçek bir uyuşturucu baskını, üst araması vs. Ufaktan elim ayağım boşaldı doğrusu…

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde ve noktalarda polisler görev yapıyor. Düdük sesini duyunca "Yok artık!" dediysem de bu yazıyı yazmak şart oldu. Eleştirmeye gelince mangalda kül bırakmıyoruz ama "Marifet iltifata tabidir" sözüne uyarak emniyet açısından şehrimize getirilen çeki düzenin hakkını da teslim etmeliyiz.

Bu sinerjiyi yeni Emniyet Müdürümüz Kıvanç Taşçı'ya bağlayacağım pek tabii. Medya mensubu arkadaşlarımızla yaptığımız ziyarette ne kadar genç olduğunu görünce, "Bu kadar yaşlandık mı biz?" aydınlanması için kendisine içerlemiş olsam da : )İşin doğrusu tanışma faslında daha farkını hissettirdi ama bir icraatlarını görelim diye düşündüm.

Şaka bir yana, emniyet açısından oldukça şanslı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Hepimizin güvenliği için kurallara uyma kararlılığınızı yenileyin, cezalarla karşılaşmamak için dikkat edin. Müdür Bey, gittiği yerlerde sık sık vurgulamakta: “Telefonum halka hizmet için 24 saat açık, ama cezalık durumlardan kurtulmak için beni aramayın!”. Halkı uyarmak ve emniyetin çalışmalarına yardımcı olmak basın olarak görevlerimiz arasında!

Emniyet deyince, Silivri'de üzerinde hassasiyetle durulması gereken konuların başında uyuşturucu ve trafik sorunu geliyor. İnsanların birbirine olan tahammülsüzlüğünü besleyen yaşam koşulları ve kolay para kazanma hırslarının yol açtığı sorunlar da göz ardı edilecek gibi değil tabi ki. Evet, İstanbul'un ilçeleri arasında en huzurlular listesinin başındayız hala ama bundan 3-5 sene öncesine kadarki rahatlıkta bile sokakta dolaşamadığımızı kabul eder herkes. Toplum huzuru söz konusu olduğunda “Emniyet, Jandarma gereğini yapsın” ya da “Bozan düzeltsin” deyip de hiçbirimizin sorumluluktan kaçmak gibi bir lüksü yok.

Hoş geldiniz, Müdürüm...

Bu vesileyle toplumun huzuru için özveriyle çalışan tüm polislerimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

YORUM YAP